שלום,אבא שלי בן 76 מקבל טיפולים נגד סרטן המעי הגס. מאז שהחל בטיפולים, הוא סובל מתחושות נימול בידיים (בעיקר באצבעות) ובכפות הרגליים. שאלותיי הן:
1. האם ניתן למנוע את הנימול ? בדרך קונבנציונלית או אלטרנטיבית.
2. האם הנימול יעבוור?
3. האם יש סיכוי שהוא יתפשט לאיברים אחרים?
4. אם יש קבוצות תמיכה/ייעוץ לחולי סרטן המעי הגס בחולון, אשמח לדעת?
שלום
1.מדובר בתופעת לוואי מוכרת של האוקסליפלטין,אין דרךלמנוע את התופעה
חימום מוריד את עוצמת הנימול
2.ברוב המקרים כן אבל לפעמים לא עובר.
3.בדרך כלל כפות ידיים ורגליים
4.לא יודעת
תודה דוקטור הוברט. אבי טופל באוקסליפלטין במשך 8 טיפולים (וגם אווסטין ופייבפליו). לאחר כל טיפול קיבל נימול שהיה עובר עד הטיפול הבא. מטיפול לטיפול הנימול ארך יותר זמן. בטיפול השמיני הנימול לא עבר ולכן הורידו לו את האוקסליפלטין. מאז קיבל עוד 4 טיפולים עם אווסטין ופייבפליו ללא אוקסליפלטין אך הנימול לא עובר.
1. האם המצב הפיך?
2.אם כן, מה הצפי לשיפור?
3. מלבד חימום, האם יש דרכים נוספות לצמצם או להעלים את התופעה?
4.האם יש סיכוי שהנימול יתפשט לאיברים נוספים?
5. ידוע לך האם רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור?
ברוב בתי החולים קימת מחלקה לטיפול אלטרנטיבי
גם אני טופלתי.
שמות ? לא אתי, ואיני יודעת אם מותר
1.בדרך כלל כן אבל לוקח חודשים רבים.
2.יש להמתין כשנה
3.אם יש כאבים פרט לחוסר התחושה ניתן להעזר בליריקה או סימבלתה
4.אם הטיפול הפסק ,אז לא
5.לא מכירה שיטה מוכחת
יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם.
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
לפרטים והרשמה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8765
שלום,
לאחר שאלותיי הרבות במשך שנתיים וחצי אמי בת ה-73 נפטרה מסרטן לבלב
עם כמה גרורות בריאות,בחלל הבטן ובעמוד שדרה .
המצב היה בסדר במשך כמעט שנה הגידול נשאר אותו דבר והיה לה איכות חיים טובה עד שחזרו הכאבים לפני פחות משנה והומלץ לנו לעשות חסימה עצבית שהסתבכה וגרמה לה לחולשה ברגליים ואי יכולת ללכת ורק אז גילו את הגרורות בעמוד השדרה . עברה לפיזותרפיה לשיקום ותוך שבועיים המצב התדרדר וגילו לה צהבת חסימה בצינורית המרה התאשפזה בבית חולים להכניס סטנס כדי שיחליף את צינורית המרה . לאחר ביצוע הכנסת הסטנס סבלה מכאבי בטן חזקים עשו סי טי וראו שהסטנס במקום והכל בסדר לאחר מכן הומלץ לעשות ניקוז למיימת בבטן ,גם זה בוצע ושוחררה הביתה. המצב התדרדר מהר כל היום ישנה,הכל כאב לה טופלה באוקסיקוד ומדבקת פנטה,לא אכלה ובקושי שתתה . תוך 3 שבועות נפטרה בבית לקחנו הוספיס ביתי בהמלצת האונקולוגית שמטפלת בה בכאב שביום הראשון שראה אותה אמר לנו מייד שנשאר לה חודש/חודשיים גג לחיות . לא ידענו שזה הסוף היינו בטוחים שתתאושש מזה ותמשיך לטיפולים .
שאלותיי הן :
1 . לפי הניסיון שלך האם אפשר להגיד שנפטרה בסופו של דבר מהחסימה של צינורית המרה ?
2 . והאם במצב שאני מתארת לך האם היינו יכולים לאשפז אותה שוב ולברר אולי יש שוב חסימה ? האם היו מבצעים לה את זה שוב במצב שהיא היתה ?
3 . האם לפי ידיעתך חולים סופניים מחרחרים בנשימות כבדות בסוף ונמצאים ללא הכרה עד שנפטרים ? האם הם מרגישים כאב בסוף ?
אודה לתשובתך .
צר לי לשמוע על אימך
לא חושבת שמתאור המקרה אני יכולה לתת תשובות
אולי כדאי שתשוחחי עם הרופא שטיפל בה בשלבים הסופיים של המחלה.
בבדירות התגלה - transverse colon,polypectomies -TWO HYPERPLASTIC POLYPS
25centimeteres deep polypectomy - FRAGMENTS OF TUBOVILLOUS AND TUBULAR ADENOMA ON FRAGMENT OF HYPERPLASTIC POLYP
האם ניתן לקבל הסבר קצר לנ"ל ,מה המשמעות ? ,ומה התכיפות בביצוע איזה שהם פעולות כירורגיות/אחרות אם נידרש
תודה
נכרתו מהמעי פוליפים משני סוגים:היפרפלסטי ואדנומה טובולרית
נראה שאין ממאירות אך יש צורך במעקב קולונוסקופי
אצל סבתא שלי גילו גרורות בכבד היא בת 80 ואינה מעוניינת להתחיל בשום טיפול. אני רוצה לדעת מה הפרוגנוזה במצב של גרורות בכבד. כמה זמן נשאר לה ללא שום טיפול? תודה.
מדובר בכמה חודשים ללא טיפול
ברור שתשובה מדוייקת יותר תנתן על ידי רופא מטפל
שרואה את היקף המחלה בכבד
הדינמיקה,תפקודי הכבד ומצבה הכללי.
בחודש אפריל אבי (61) אובחן כסובל מתסמונת בארט. עבר מספר גסטרוסקופיות ולאחרונה עבר בדיקת אנדוסקופיה ובה הסירו בליטה פוליפואידי בחיבור ושט קיבה. ESOPHAGUS:BARRET ESOPHAGUS.
בדיקות קודמות: B14-8510, B14-12040,B14-15933.
נתקסל בפורמלין:
גוש קרוע במימדים 1*0.8 סמ. אין לראות גבול באופן מקרוסקופי.
אבחנה:
Gastro esophageal junction biopsy:
Well differentiated adenocarcinoma invades submoucosa associated with tubular adenoma.
Margin is free of carcinoma but the tumur is present at the distance of 1.5 millimetets from cauterized speciman margin.
Deeper levels H&E SECTION PERFORMED.
B15-2693/1
T62000
M81403
לפי התוצאות הנ"ל של הביופסיה האם ניתן למקם את הסרטן רק בוושט התחתון?
האם ניתן להבין באיזה שלב המחלה והאם יש גרורות או לא?
מהם הטיפולים שבדרך כלל נהוג לעבור אותם ועל איזו מרפאה תוכל להמליץ באיזור המרכזה?תל השומר?
תודה רבה מראש.
כדי לקבוע אם המחלה ממוקמת רק בוושט התחתונה צריך לבצע בדיקת PET
שתשלול קיום מחלה מחוץ לגבולות הוושט.
לא ניתן לקבוע שלב ללא בדיקת PET ואולטרה סאונד אנדוסקופי.
הטיפול תלוי בשלב המחלה ולכן לא אוכל להרחיב.
יתכן ובעקבות סגירת הסטומה
יש כעת פעילות של לולאות מעי גס באגן
ופעולות מעיים דרך פי הטבעת
כל אלו יכולות להסביר את החמרת הכאב.
יתכן ויש גם פיסורה וגם טחורים
לדעתי אם אין הסבר טוב לדימום יש לבצע קולונוסקופיה
יש בהחלט מקום לברור החל מפעילות ייתר של בלוטת התריס וכלה בתהליך גידולי
בנוגע לטיב הברור נא לפנות לרופא המטפל
אבא שלי שנתיים לאחר סרטן המעי. לאחר כימו הקרנות ניתוח להסרה פלוס סטומה וניתוח חוזר למצב רגיל. אין לא שליטה על הרקטום ועם חיתול - כל היום/כל הלילה יציאות נוזליות וכך עוד לפני גילוי הסרטן - גילו בשלב מתקדם מאוד. לפני שבועיים החל לו כאבי תופת באזור האגן הימני הרקטום ומאחור באזור הישבן. היה במיון - קיבל תרופות יותר חזקות ושלחו לבדיקת מיפוי ו-CT. מיפוי יצא בסדר כך הבנו.
CT אומר שכביכול כול האיברים בגודל תקין מלבד ישנה הסננת שומן וקשרי לימפה פרא-רקטאליים באזור הניתוח. לשקול PET CT. שאר בדיקה ללא שינוי.
מה זה אומר הסננת שומן - בכלל מה פירוש המשפט הזה ?
במידה ואין שליטה על פי הטבעת ונזקקים לחיתול אולי הוצאת קולוסטומיה משפרת איכות חיים ולא מורידה.
כדי לראות היטב את האגן לאחר ניתוח רקטום וכדי להבדיל בין מצב דלקתי שגורם לכאבים למצב בו יש חזרה של גידול בדיקת MRI טובה מאוד.
הסננת שומן היא כל מצב בו השומן לא נראה תקין ויש בו תהליך דלקתי ,שאינו בהכרח זיהומי או גידול שמסנן את השומן
האם יש כמה סוגים של דבק?
כי הוא פיתח אלרגיה אחרי 4 חודשים פעם שעברה שהיה לו את הקולסטומיה - ונוצר לו גירויי נוראי מסביב.
לדעתי יש סוגים שונים
אם היתה אלרגיה כדאי להחליף
הכי טוב להתיעץ עם אחות הסטומה האזורית (קופח או בבית חולים)