בפטולוגיה רשום לאור ממצאי הPROMID&CLARINET, מה זה אומר?
תודה מראש
פרופ הוברט הנכבדה.
ביצעתי גסטרו סקופיה בגלל ירידה במשקל, תחושת מלאות ואי נוחות בבטן עליונה ובגלל שבעבר היה לי דאודוניטיס ואיזופגיטיס וhp שהושמד.
הכל תקין פרט לממצא הבא: בקרדיה - פונדוס קפל מעובהדלקתית נראה כמו אזור טראומה מקומי עם ארוזיות. נלקחו ביופסיות.
עד התשובה הפתולוגית... האם זה נראה כגסטריטיס (אין לי אנמיה וחוסר ויטמין b) אבל אני לוקח כמות גדולה של אספרין 600מג ליום עבור nc mast cell activation syn.
או שיכול להיות קרצינואיד (יש לי קלציטונין גבוה מטנפרינים מוגברים אבל גסטרין נמוך).
אודה מאוד על הארת עיני וכתמיד תודה!
ד"ר הוברט הנכבדה!
פרופ הלפרין שביצע את הבדיקה צילצל ואמר שהביופסיה תקינה וגם אין דלקת. האם מבחינתך זוהי צפירת ארגעה מוחלטת?
אדם הקרוב אלי עבר בדיקת גסטרו לפני מספר ימים ונלקחה ביופסיה מהתריסריון עקב חשד לדלקת בתריסריון.
בהנחה שהסרולוגיה לצליאק שלילית - האם scalloped mucosa duodenum יכול להעיד על סרטן באזור זה ?
שלום
קבוצות סיכון מוקדם הם אלו שקרוב משפחה מדרגה ראשונה חלה בסרטן מעי או היו לו פוליפים במעי ואז ההנחיה היא להתחיל בבדיקת הסקר 10 שנים לפני הקרוב שחלה. כמו כן נמצאים בסיכון נשאים של סינדרום לינץ או FAP
במקרה שלך לא מדובר בקרובים מדרגה ראשונה אבל אם הן חלו בסרטן המעי בגיל צעיר,הייתי ממליצה להתחיל את בדיקת הקולונוסקופיה בגיל 40.
לא בטוחה שהבנתי את השאלה
אבל במידה ויש סרטן לבלב בדרך כלל זה מלווה בירידה במשקל,כאבים ירידה בתאבון .
ל ד"ר הוברט שלום
לפני כ 4 שנים נותחתי ניתוח פתוח להוצאת גידול סרטני ממעי הגס
בדרגה 3 (T3N1) בלוטה אחת נגוע, ובמשך חצי שנה טיפול מונע. מאז במעקב שהיה
במשך יותר מ 3 שנים תקין לחלוטין. כעט יש חשד לגידול בכבד
שאלתי היא: מה הקרטריונים לקביעת דרגת הגידול (4 בגלל ההיסטוריה של המעי
הגס או לסרטן ראשוני).
נקבע לפי מיכלול נתונים ,רמת הסמן של המעי לעומת זה של גידול ראשוני של הכבד?מראה רנטגני(יש הבדל במראה בין גידול ראשוני לגרורה) ?
אבל כיום הנטיה אם יש חוסר וודאות לבצע ביופסיה .
שלום,
התוצאה של ביופסיה - קטעי רירית מעי הגס ללא שינויים מיוחדים פרט לזקיקי לימפה תגובתיים. האם יש מקום לדאגה?