שלום רב,
אמי, חולת סרטן לבלב גרורתי (כבד, חלל הצפק, בלוטות לימפה) אושפזה לפני כשבוע וחצי בשל כאבים קשים ובצקות. יש לציין שלפני כשלושה שבועות עברה ניתוח מעקף תריסריון פיליאטיבי. יומיים לאחר האשפוז הנוכחי נכנסה לפתע לקומה. הרופאים אינם יודעים להסביר ממה נגרמה הקומה, אבל העריכו שתחיה שעות עד יומיים (אבל הגסיסה בשלב זה נמשכת כבר כמעט שבוע) היא אובחנה במהלך אשפוזה עם כולנגיטיס (יש לה נקז פנימי בדרכי המרה כבר כתשעה חודשים, נהגה להחליפו פעם בחודש וחצי) ועם אי ספיקת כליות חריפה. אין מתן שתן כבר כשבוע.
שאלותיי הן: ממה להערכתך נגרמה הקומה? יש לציין כי מדי פעם היא פוקחת עיניים ומתנשפת. האם היא מרגישה כאב? שומעת אותנו? מבינה מה קורה סביבה? וכמה זמן יכולה להימשך הגסיסה במצב זה?
שלום
צר לי לשמוע על מצבה של אימך,
את השאלות יש להפנות לרופאים המטפלים בה שרואים את בדיקות המעבדה וההדמיה ,ובודקים אותה במהלך הביקור ויכולים לענות בצורה מוסמכת.
הממצאים החדשים בראות והממצא באדרנל חשודים לגרורות.
במידה ומדובר בדחיה של שבועיים שלושה ,אפשר לחכות.
תודה רבה על המענה.
הייתי רוצה לקבל חוות דעת שניה. האם יש רופא מומחה לסוג הספציפי הזה של המחלה? כרגע הטיפול נעשה דרך קופת חולים כללית, אך אין לנו בעיה לפנות גם לרופא מומחה בצורה פרטית.
חג שמח!
אמי בת 65 אובחנה עם סרטן קיבה מתקדם (עם נמק בבלוטות לימפה בסביבה וגידולים בשתי אונות הכבד). האונקולוג הציע טיפול סטנדרטי ב 5FU ואוקסיפלטינום, בתוספת epirubicin. אונקולוג נוסף שאליו פנינו טען ש epirubicin היא תרופה ישנה עם יעילות לא מוכחת והמליץ במקום על taxotere כתרופה השלישית (קראתי מאמרים שמאשרים שהיא מגדילה את האפקטיביות של הטיפול).
אשמח לדעה מה התרופה השלישית המומלצת לשימוש. אנו שוקלים גם לבקש מהאונקולוג להוסיף קיטרודה בתור התרופה השלישית - אנחנו יכולים להרשות לעצמנו את העלות, כך שהשאלה היא לגבי יעילות רפואית בלבד.
1.שילוב של פלטינום ו5FU עם טקסוטר או אפירובין ,2 השילובים מקובלים
שניהם מעלים את רעילות הטיפול ובמעט את יעילות הטיפול ונשאלת בכל מקרה באופן פרטני אם יש הצדקה להוסיף תרופה שלישית או להסתפק בשני תרופותכימיות בלבד.
בכל הנוגע לשילוב קיטרודה בקו הראשון עם כימוטרפיה זה נבדק כיום במסגרת של מחקר ועדין לא התפרסמו נתוני יעילות.
מציעה לפנות לפורום תזונה ,בפורומים כאן באגודה.
שלום רב, שמי כנרת ואני יוצרת סרטים דוקומנטרים. רציתי לשתף אתכם שבשבת הקרובה תתקיים הקרנה של סרט המתעד את התמודדותה של ליאורה, חולת סרטן בשלבי חייה האחרונים. בסרט אנו פוגשים את בני משפחתה, שנה לאחר מותה ומתחקים אחר הבחירות שעשתה, כיצד בחרה לחיות ולהיפרד מהחיים- ללא פשרות.
"מה שנשאר" בסינמטק ראש פינה בשעה 16:30.לאחר הסרט תתקיים שיחה עם איתמר, בעלה של ליאורהץ יהיה מרתק! נשמח מאוד לפגוש אתכם.
https://www.youtube.com/watch?v=rs0aGXKi1Ag
שלום רב
לפני כ 5 שנים עברתי ניתוח משולב של סרטן במעי הגס (0.8 מפי הטבעת) וגרורות בכבד. לפני הניתוח קיבלתי 3 מחזורי כימו+ אווסטין וכנ"ל לאחר הניתוח. במשך 7 חד' הייתי מחובר לסטומה ועם הוצאתה החלו בעיות ביציאות. ניסיתי דיאטות שונות, סיבים, ללא ירקות טריות וכו' ושום דבר לא הכין אותי לכך שאין לי שום אינדיקציה מה ואיך לאכול ע"מ שהיציאות יהיו נורמליות. היציאות הן או שלשולים או מתמשכים במשך כל היום או עצירות. ולא משנה מה אוכל או אשתה. עלי לציין שאין לי כל מחלה ואינני לוקח תרופות מלבד ויטמינים שרשם לי רופא המשפחה. אני יליד 43'.
שאלתי היא האם יש דרך לעזור לי , או פורום באינטרנט או שנגזר עלי כך לסיים חיי?
לאחר ניתוח כריתת הרקטום,יש בעיה קשה ומוכרת לחזור להרגלי יציאה "נורמלים"
ותנודות קשות בין ארועים של יציאות רכות וקשות,ההבדל ביציאות קשור קשר הדוק לתזונה ,ואין כלל בין מטופלים שונים.
מציעה לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג ותזונאית
אמי סובלת מסרטן לבלב גרורתי מתקדם. עקב חסימת תריסריון עברה לאחרונה ניתוח מעקף רלוונטי. מאושפזת כבר יותר משבועיים עם זונדה ולל ועם הזנת TPNכיומיים לאחר הניתוח החלו הזיות ובלבול שלא היו לה בחיים לפני. מהתייעצות עם הרופאים מסרו שיתכן שזה כתוצאה מהרדמה/ משככי כאבים. מה ניתן לעשות? אי אפשר לעצור את ההזיות? קשה לנו גם ככה ואיננו רוצים שבזמן הקצר שעוד נותר לה היא תהיה מנותקת מאתנו ומהמציאות עם הזיות קשות שניכר שגורמות לה סבל רב
לפעמים קשה לנווט בין הרצון שהחולה לא יהיה כאוב
ובין הרצון לא לסבול מבלבול ותופעות הלוואי של משככי הכאבים או חומרי ההרדמה
הדרך היחידה היא לפנות לרופא המטפל ולנסות ולהחליף את התרופות שחשודות כגורמות להזיות
שלום אשמח אםתוכלו לענות לי לאחר טיפול כימו שלב 3 טיפול חמישי
אבא שלי מרגיש כאב בצד שמאל כשהוא נושם עמוק .מה זה הכאב הזה והאםצריך התייחסות מיוחדת???
אוכל רק לומר שלא מדובר בתופעת לוואי של טיפול כימי ,
אם הכאב ימשיך כדאי לגשת ולהבדק
אשתי אובחנה כחולה בסרטן המעי הגס דרגה 3 כשלאחר הניתוח גילו לה 7 בלוטות נגועות והיא עוברת טיפול כימי משלים פעם בשבועיים עם פורט ועם לקיחת הבקבוקון הביתה ליומיים.
אלא שלפני הטיול השלישי ראו אצלה בעיה בספירת כדוריות הדם והטיפול נדחה בשבוע. היא נטלה שלוש זריקות נופוגן אלא שגם לפני הטיפול הרביעי התגלו בעיות בספירה והטיפול שוב נדחה בשבוע והפעם היא תיקח 5 זריקות.
עד כמה הדחייה בשבוע פוגעת בטיפול הכימי - דהיינו, האם הטיפול לא מאבד מהאפקטיביות שלו עם הדחיות האלה?
אכן הדחיות מצד אחד הן הכרח שלא נזיק למטופל,אך מצד שני פוגעות ביעילות הטיפול ,אם הבנתי נכון הבעיה היא רק בספירה הלבנה ,ולא בטרומבוציטים
וזריקות הנאופוגן אמורות לפתור את הבעיה ולאפשר טיפול בזמן,אם הבעיה היא בירידת הטרומבוציטים הפתרון הוא הורדת מינון.
אני לא רופא, ובהחלט רצוי שתשאל רופא אמיתי. אבל מכיוון שבינתיים רופא אמיתי לא ענה לך אני אגיד את מה שאני מבין מתוך זה שקראתי כמה מאמרים מקצועיים בנושא בזמן האחרון. ראה הוזהרת: יכול להיות שכל מה שאני כותב זה שטויות - אתה חייב לדבר עם רופא.
הדחייה כן פוגעת במידת מה באפקטיביות של הטיפול. מצד שני אם הטיפול רעיל במידה שהוא מוריד את ספירת הדם, אז בהמשך הטיפול בלי שנותנים לדם להשתקם קודם יש גם סכנה - לכן יש לאזן את הסיכונים. במידה וידוע איזה מהחומר/ים שהיא מקבלת הוא זה שיוצר את הרעילות, אפשר לשקול להפחית את המינון שלו כך שהרעילות תרד ורציפות הטיפול לא תיפגע. ממה שקראתי (על חומר ספציפי, לא בטוח שמדובר באותו חומר) אפילו הפחתה של 10 עד 15 אחוז במינון יכולה להפחית משמעותית את הרעילות לדם. אבל שוב, בשביל זה צריך לדבר עם הרופא המטפל שלה.