שלום
אבי עבר ניתוח להסרת גידול במעי הגס לפני 6 חודשים
ולאחרונה באזור המנותח הופיעה לו בליטה .
מה זה אומר?? רפואי קוסמטי ?? לפנות לרופא או שזה דבר נפוץ
הסיבה השכיחה לבליטה בצלקת ניתוח היא התפתחות של הרניה (שבר)
כלומר חולשה של השריר באזור.
ד"ר הוברט הנכבדה, ביום 27.4.15 שאלתי את השאלה הבאה ומשום מה היא נותרה ללא מענה למרות שהתשובות לפניה ואחריה התקבלו על ידך.
אנא, דעתך המקצועית מאוד חשובה לי.
בעבר שאלתי אודות כפל מעובה בפונדוס ובאדיבותך ענית לי שאם הפתולוגיה תקינה הדאגה מאחורי. הרופא שלח בקשה לבצע צביעות מיוחדות והתשובה הייתה: שלילי לקונגו רד, שלילי ל synaptophysin
ולגבי כרומוגרנין נכתב:
chromogranin- positive in normal colonic neuroendocrine cells
אני מבין שהצביעה נעשתה על דגימה אקראית מהמעי שנלקחה בשאלה של עמילואידוזיס ולא על הדגימה מהקפל המעובה בפונדוס שהיה עם ארוזיות (וההיסטולוגיה שלו הייתה תקינה אפילו ללא סימני דלקת) האם קיים מושג של צביעה חיובית ל CGA שהיא תקינה? אני בן 54 עם רקע "מוזר" של קלציטונין מוגברים כולל מבחן גירוי חיובי, מטנפרינים מוגברים (נבדק בגלל הסמקות ושילשולים)עלייה מתונה ועקבית של CEA מטנפרינים מעט גבוהים IGF! מעט גבוה, מיקרו אדנומה בהיפופיזה והיפוגונדזים שלעיתים מראה שמקורו בהיפופיזה ולעיתים מופיעה עם LH ו FSH גבוהים.יש עוד סימני שאלה רבים לא ברורים.
אציין שבבדיקה הקודמת לפני כשנה וחצי הגסטרו סקופיה הייתה תקינה ללא הכפל המעובה ודווקא במעי נכרתו 3 פוליפים אדנומתיים שבפתולגיה נרשם טובולר אדונמה בדרגת דיספלזיה נמוכה.
אנא האירי את עיני אם קיימת צביעה חיובית שאינה מחשידה לגידול נוירואנדוקריני והאם לדעתך המקצועית היה צריך לצבוע את הדגימה מהקפל המעובה בפונדוס שהיה עם ארוזיות ונראה כמו אזור עם חבלה.
תודה מראש ומעריך מאוד את עזרתך הגדולה, אבי
אני מקבל אספרין 600 מ"ג ליום ועוד חוסמי היסטמין ו PDG בגלל mast cell activation syndrom
אנא הפנה את השאלה לפורום גידולים נאורואנדוקרינים כאן.
יש לי מזה זמן כאבים בבטן ימנית תחתונה. בוצעו אולטראסאונד רקמות רכות וגם אולטרסאונד איברים פנימיים ולא נמצא הסבר. כעת שוקלים MRI או CT בטן. שאלתי היא מה עדיף מבחינת כשר האיבחון האם CT או MRI ? תודה ממתין לתשובתך בתודה מראש
שתי הבדיקות טובות להדמיית הבטן באופן כללי.
לפני חצי שנה אחותי , בת 42, עברה ניתוח בעקבות גדול סרטני במעי הגס. מצאו לה 8 בלוטות נגועות והיא עובדת טיפולי כימותרפיה החל מסוף חודש ינואר. עד כה עברה ששה טיפולים. עם זאת. תוצאת המרקרים האחרונה שערכה השבוע קצת מדאיגה אותי. האם אכן מדובר במצב בעייתי?
45.5 U/ml
CEA
3.6 ng/ml
אכן הסמן CA19 מעט מעל הנורמה ,ברורב המקרים עליה כזו לא בהכרח משקפת מחלה ,גם מצבים שפירים יכולים להעלות את הסמן,
חשוב לבדוק אם היה מוגבר לפני הניתוח?
האם ירד לנורמה ועלה ?. או כל הזמן הוא מעט גבוה?
לפני הניתוח כלל לא עשו
לפני חודשיים וחצי היה 15. לפני כחודש היה 25 ועכשיו מעל 40
העליה הרצופה בערך של הסמן מדאיגה
שלום,
לפני שבוע אושפזתי עם כאבים חזקים מאוד ברום הבטן, כאבים קבועים שלא נרגעים. נתנו לי נקסיום פעמיים ביום אך ללא הטבה. שוחררתי הביתה לאחר 3 ימים והמשכתי לקחת נקסיום.
אתמול ביצעתי גסטרוסקופיה שלדברי הרופא יצאה תקינה.
בבית החולים ביצעו לי אולטרסאונד בטן שיצא שיש קצת הסתיידות בכיס המרה אבל לא אמרו לי משהו אחר מעבר לכך.
עכשיו הגסטרו רוצה לאלך לבצע סי טי לבדוק את הלבלב. אני מאוד חוששת
האם יכול להיות לי סרטן? ומלבד זאת התורים לסיטי הם מאוד ארוכים. מה עד אז?
תודה רבה זיו
היות ויש כאבים משמעותיים שהביאו אותך עד כדי אשפוז,ולא נמצאה סיבה לכאבים בבדיקות עד כה
נראה לי הגיוני לעשות CT של הבטן שיראה גם את הלבלב ולא רק את הלבלב
התורים לCT הם לא ארוכים במיוחד למיטב ידיעתי
שלום רב,
אימי עוברת מידי חצי שנה בדיקת דם סמוי בצואה בגלל הגיל שלה (65).
הבדיקה האחרונה ואלו שלפניה יצאו תקינות.
השאלה שלי היא שאלה כללית בבקשה, האם הבדיקה הזו יכולה לגלות גידול במעי הגס בשלביה הראשונים ?
השאלה מתי מתגלה דם סמוי בצואה במצב של סרטן המעי הגס ?
שאלה נוספת האם בדיקת הסקר לדם סמוי קשורה לסרטן הקיבה ? או שסרטן הקיבה אינו מדממם...?
תודה מראש
1.בדיקת דם סמוי בצואה יכולה לגלות סרטן מעי בשלבים הראשונים או אפילו בשלב הפוליפ אם הנגע מדמם, פוליפ או נגע גידולי שאינו מדמם לא יתגלה בבדיקת הדם הסמוי.
2.גם גידול בקיבה שמדמם יכול לתת תשובת דם סמוי חיובית ולכן ,כשנערוך ברור נבצע גם אנדוסקופיה וגם קולונוסקופיה.
פרופ הוברט הנכבדהתקינה,בעבר שאלתי אודות כפל מעובה בפונדוס ובאדיבותך ענית לי שאם הפתולוגיה תקינה הדאגה מאחורי. הרופא שלח בקשה לבצע צביעות מיוחדות והתשובה הייתה: שלילי לקונגו רד, שלילי ל synaptophysin
chromogranin- positive in normal colonic neuroendocrine cells (נלקחה גם ביופסיה אקראית מהמעי) האם קיים מושג של צביעה חיובית ל CGA שהיא תקינה? אני בן 54 עם רקע "מוזר" של קלציטונין מוגברים כולל מבחן גירוי חיובי, מטנפרינים מוגברים (נבדק בגלל הסמקות ושילשולים)עלייה מתונה ועקבית של CEA ועוד סימני שאלה רבים לא ברורים. אנא האירי את עיני אם קיימת צביעה חיובית שאינה מחשידה לגידול נוירואנדוקריני. תודה מראש אבי
אני מטופלת בפולפוקס בתהש כחצי שנה לאחר ניתוח מעי הגס , סובלת עדיין מכאבי בטן ובחודש אחרון התגברו הכאבים ו שוב בעיות עצירות חזקות או שלשולים והיום הופיעו דימומים
האם זה מעיד שעדיין קיימת בעיה במעי ? או במקום אחר
בצילום שנעשה לפני הניתוח נראו מוקדים קטנים מאוד בכבד ובריאה אך הרופאים טענו שהכל בסדר
בזמן הטיפול הכימי שכיח שיש עצירות ושילשול לסרוגין ,אי סדירות זו של היציאות מביאה הרבה פעמים להיווצרות של טחורים או פיסורה ואלו מדממים.
לנגעים שראו בריאה ובכבד אין קשר למעיים.
נהוג בתום הטיפול המונע בפולפוקס שנמשך 6 חודשים לבצע קולונוסקופיה ץ
הטיפול בארץ בהיפרתרמיה ניתן לחולים עם גידול בצפק ושעוברים כריתת הגרורות
עם חימום הבטן ושטיפות של כימוטרפיה
תהליך חימום הבטן נקרא היפרתרמיה ולפרוצדורה בכללותה קוראים HIPEC
אשמח להמלצות למומחים בסרטן המעי הגס עם גרורות בכבד
באיזור הדרום (באר שבע והסביבה)