אבי עבר ניתוח לכריתת קיבה מלאה.
לאחר הכריתה הייתה דליפה ממקום החיבור של הוושט למעי והוא נכנס לניתוח להסרת החיבור וניקוי הזיהום.
כרגע הוא מאושפז בטיפול נמרץ.
האם יש אופציות לקיבה מלאכותית כלשהי?
אם כן מה האופציות?
תודה
שלום
אין צורך בקיבה מלאכותית ,אפשר לקבל תזונה זמנית דרך הוריד, ובעתיד יוכל לחזור ולאכול למרות כריתת הקיבה,
כרגע בגלל הדליפה הוא חולה מאוד והעדר הקיבה אינה הבעיה המשמעותית
שלום לכולם,
אנחנו שתי סטודנטיות לרפואה סינית בקמפוס ברושים, אוניברסיטת ת"א. במסגרת השנה האחרונה ללימודינו התבקשנו לבחור נושא כלשהו ולחקור אותו מנקודת מבט של רפואה מערבית קונבציונאלית ורפואה סינית משלימה. לשתינו במהלך החיים היו ועוד ישנן חוויות לא מעטות של ליווי אנשים היקרים לנו במחלת הסרטן ובהתמודדות איתה. לכן החלטנו לבחור את הנושא שלנו בתוך תחום זה. המחקר בודק כיצד תופעות הלוואי של טיפולים כימותרפיים משפיעות לאורך זמן על הגוף, וכיצד זה מתבטא באבחנה סינית. המחקר אמנם לימודי אבל מסקנותיו יכולות לעזור בהבנה של בעיות מהן סובלים חולי סרטן וחולי סרטן לשעבר, ולשפוך אור על דרכי הטיפול בהן.
מדובר בשאלון קצר ואנונימי המתאים למי שעבר לפחות סדרת טיפולים כימותרפיים אחת. נודה אם תקדישו כמה דקות מזמנכם למילוי השאלון.
תודה ורפואה שלמה,
מאשה ודריה.
mash.sl26@gmail.com
daria.porath@gmail.com
לינק לשאלון-
https://docs.google.com/forms/d/1cpUHGyPqXJxUrJ-zygnY12R3SlKR1Dh4CMVqvUx6DkQ/viewform?usp=send_form
אני חושבת שכדאי לבצע ספירת דם,יתכן ויש אנמיה בגלל הדימום המסבירה את תחושת הקור.
אני חולה עם גרורות בעצמות ולאחרונה יש חשש מגרורות בכבד.להלן תוצאנה של MRI כבד שביצעתי לפני מספר ימים: "הודגמו מספר נגעים בכבד בקוטר עד 1-ס"מ שאינם עוברים הגברה לאחר גדוליניום בכל השלבים וכנף אות מוגבר ב-T2 מאוד, מתאים לציסטות".
מה המשמעות? אני מאוד לחוצה .
אודה על תשובתך.
היות והנגעים אינם עוברים האדרה ,פחות מתאים לגרורות.
דר' שלום רב ,
אמא שלי בת 62 מתמודדת עם סרטן מעי גס שלב 4 ( גרורות בכבד ובריאות ) ,מקבלת טיפול כימו בימים האחרונים היא סובלת מכאבי בטן מאוד כואבים לדבריה זה ממש כמו צירים וזה גם בא והולך כמו צירים
היינו איתה בבית חולים עשו לה צילום +CT בטן חשבו שיש איזו חסימה אך מהממצאים לא עולה תמונה של חסימה שוחררה הביתה עם משככי כאבים
מה יכול לגרום לכאלה כאבי בטן ?
במידה והגידול במעיים לא נכרת
הכאבים מתאימים לחסימה חלקית כי חסימה מלאה נשללה.
שלום דוקטור אילה.
קודם כל, כל הכבוד על המענה כאן וההשקעה.
אני בן 41 ובעשור השני והשלישי היו לי דימומים בשעת יציאה קשה (הרגשתי פציעה).
מדובר באפיזודות של פעמיים בשנה וכדומה או רק כשלא אכלתי ושתיתי מספיק.
רק בגיל 39 עשיתי בדיקה אצל פרוקטולוג, למען האמת עברתי אצל שניים כי רציתי חוות דעת נוספת. עשו לי בדיקה עם אנוסקופ ושניהם ציינו שהטחורים שלי בדרגה בין 1-2 וקראו להם 1.5 ושנייהם ציינו שהם מדממים. ברגע שאני אוכל נכון ושותה מים ולוקח סיבים אין לי בעיה בכלל.
הייתי גם לפני שנתיים במרכז המשולב לאבחון ולמניעת סרטן ועשו לי שם בדיקות סרטן ודם וכדומה שיצאו תקינות.
בכללי אני בריא (בדיקות דם כל שנה), פרק לכולסטרול בינוני אין לי בעיות. יש לי כאן לדעתי מעי רגיש וזה מגיל קטן, אני חרדתי וזה מתבטא בבטן.
אין לי עבר של סרטן במשפחה פרט לאבי שנפטר מסרטן נזופרינקס שהבנתי שהוא גנטי ואופייני למוצא שלו וגם מי שאוכל המון בשר בקר (אני צמחוני). אמי היא לא אותו ממוצא.
בכל מקרה מציקים לי לעשות קולונוסקופיה בשביל השקט ואני מתלבט. התור שלי עוד שבועיים ואני חושש מהבדיקה, אני חרדתי גם ככה וגם קראתי שיש סכנות של ניקוב מעי.
האם אני באמת חייב לעבור קולונוסקופיה? הרי מצאו את מקור הדימום.
דרך אגב האם שמעת על בדיקת M2PK? האם היא לא מספיק טובה?
אם רמת הבילירובין מוגברת ולא בגלל חסימה של דרכי המרה ,משמעות הדבר כי היקף המחלה הגרורתית בכבד מאוד נרחב,למצב הזה יש 2 השלכות האחת שאסור לתת במצב הזה טיפול כימוטרפי והשניה כי טווח החיים בדרך כלל קצר.
כרגע היא כן מקבלת טיפול ביולוגי שיש לו יעילות מסויימת גם ללא כימוטרפיה ,היות ורמות הבילירובין נשמרות יציבות ולא מחמירות,כך שהייתי ממשיכה בטיפול הנוכחי
האם ידוע על שינוי שיטת המדידה של סמן ca19.9?
קיבלתי תשובה באתר של מכבי לפיה המדד עלה פי כמה אך כתוב שיש שינוי בערכים
מישהו ידע משהו על זה?