היי לכולם,
כרגע האבחון הוא סרטן בקיבה. אני אשמח לקבל המלצות- מה לעשות ומה להכין מה לקרוא? האם לקבל חוות דעת שניה? או להסתפק באבחנה ראשונה?
מישהו מכיר רופא מומחה ויש לו המלצה לתת לי? או מרפאה פרטית? האם מומלץ ללכת למרפאה פרטית. אני ממש אובדת עצות ואשמח לקצת מידע והמלצות.
מה אומרות תוצאות בדיקת mri
עיבוי דיפוזי של הדופנות לאורך הקולון.מרקטרום עד לקצה צקום עם חוסר אאוסטרציה. בסריקות T2 אות מדופן הודגם נמוך.
לאחר ההזרקה קיימת האדרה בולטת עי החומר הניגודי
הודגמה הגדלה של קישרי לימפה במזנטריום במהלך של הקולון עד 1.0 ס'מ ובשומן מזורקטלי עד 8.0 מ"מ.
במעבר איליו צקאלי הודגמה התעבות קלה של איליום סופי.
שלום
לא יודעת מה הסיפור הקליני
אבל יש דופן מעיים מעובה ובלוטות לימפה מוגדלות
הפותח אפשרויות שונות לפרשנות
למרות שכרגע הגידול על גבי המעי הוא גרורה של גידול ממערכת השתן
ולכן יש צורך להפנות את השאלה לפורום הנכון
קישור מצורף
http://www.cancer.org.il/forums/10.aspx
לד"ר הוברט שלום רב,
אימי, ז"ל, נפטר מסרטן המעי הגס לפני שנה. היא הייתה כמעט בת 90 ,והמחלה נתגלתה בגופה כשנתיים לפני שנפטרה. לאחר ניתוחלהסרת הגידול, הסתבר לאחר כמה חודשים שהגידול התפשט לכבד וכן שלח גרורה אחת לאגן, וזאת למרות שעשברה טיפולים כימו-ביולוגיים. אציין שהיא טופלה באבסטין וכן בפולפוקס (עם בדיקת KRAS חיובית)
בבירור שאני ערכתי עם רופא המשפחה שלי (אני בן61 ) הוא שלח אותי לעשות בירור במחלקה האפידמיולוגית של בית חולים בצפון. זאת על מנת לברר האם אני נושא גן הקשור למחלה. ואולם האחראי על המחלקה טען בפניי שאין טעם לעשות בירור כזה והסביר לי שאם אימי חלתה לערך בגיל 85-86, הרי שהסיכוי שאני אחלה בכך נמוך ומזערי. לעומת זאת שני הרופאים הדגישו את החשיבות של עשיית קולונוסקופיה כל 4-5 שנים ואני כבר עשיתי פעמיים, כשהכל יצא תקין.כמו כן בדיקות דם וכן דם סמוי בצואה יצאו תקינות לחלוטין. מומחה אונקולוג ומנתח כבד אמר לי את אותו הדבר בנושא הסיכונים.
שאלתי: האם המומחים שקבעו שהסיכוי שלי לחלות נמוך צודקים? אציין שזה היה המקרה היחיד של סרטן המעי הגס במשפחה.
בתודה מראש
חשוב להבדיל בין שני מצבים
היות ואתה בן לאמא שחלתה בסרטן מעי גס ,אתה נחשב עבור הרופאים כמי שיש לו סיכון מוגבר לפתח פוליפים ולכן תשלח אחת לכמה שנים לביצוע קולונוסקופיה.
ישנה תת אוכלוסיה שלהם יש סינדרום תורשתי שמתאפיין בגיל מאוד צעיר של סרטן מעי גס הנקרא HNPCC ולזה אין צורך כנראה לעשות ברור כי אמא שלך חלתה בגיל מבוגר
רציתי לשאול לגבי תוצאות של בדיקת הסמן 9.CA 19.
בחצי השנה האחרונה עלה ערכו אצלי ב6 ועדיין מתחת ל30. רציתי לשאול מה משמעות ההערה שהוסיפו בקופת חולים לבדיקה האחרונה:
הבדיקה מבוצעת בשיטה חדשה. מומלץ לקבוע basline חדש.
מה זה אומר ?
איך אני צריכה להתיחחס לתוצאה האחרונה?
הם החליפו את הערכה איתה מבוצעת הבדיקה
ומרגיעים כי יתכנו שינויים בערכים בפעם הראשונה
שמבצעים בדיקה בערכה החדשה,
והמספר שיתקבל יהיה ערך בסיס חדש להשוואה עתידית
אמא של בת 65, ויפל לפני שנתיים טיפול בגמציטבין וקרינה. לפני כחודשיים התחילה טיפול 5FU בעקבות עליה במרקר (ל200) ומספר גרורות שגדלו בריאות (1CM~). אחרי 4 טיפולים ב- 5FU הגרורות נשארו באותו גודל והמרקר (19-9) עלה ל 500. האונקולוג הפסיק את הטיפול ה 5FU והמליץ על טיול ב abraxane בשילוב עם GEMZAR. מכיוון הזהו טיפול חדש יחסית אין הרבה מידע עלו. מה דעתך? האם יש טיפול נוסף שכדי לנסות? תודה מראש
אברקסאן וגמזר זו אכן אפשרות,
שילוב פלטינום עם גמזר גם אפשרי
לברר אם יש מוטציה בBRCA כי אם יש תאפשר טיפול במעכבי PARP
למחקר העוסק בהשפעה של ההתמודדות עם מחלת הסרטן על בני/בנות הזוג דרושים נבדקים למילוי שאלון. השאלון מיועד לגברים/נשים שבנות/בני זוגם/ן מתמודד/ת עם מחלת הסרטן כיום, או שסיים/ה את הטיפול בשלוש השנים האחרונה.
השאלון מצורף בקישור מטה. אורך מילוי השאלון כ-10 דקות, וחשוב מאוד לסיים אותו (אחרת התשובות לא נשמרות).המון תודה על הנכונות ושיתוף הפעולה smile emoticonחן שמיר ודנה פלדמן
שלום לך ותבורכי על הפורום הזה
אימי חולה בסרטן הלבלב וגרורות בכבד, בכליה, טחול ותריסריון. היא עברה 4 טיפולים כימיים SOLFIRINOX עד כה. בכל בדיקות הדם (מרקרים) שביצעה בין טיפול לטיפול חלה עלייה במדד CA 19. בבדיקת הדם האחרונה חלה עלייה גם במרקרים נוספים.
להלן תוצאות המרקרים:
CA 125 - 57
31.70 - CA 15-3
5289 - CA 19-9
CEA - 47
האם יש לשנות טיפול? האם תוצאות המרקרים הם לא חד משמעותיות ויש להמשיך את אותו טיפול? ביצענו סיטי ואנחנו ממתינים לתוצאות.
תודה
עליית הסמנים אם היא משמעותית מעידה בדרך כלל כי הטיפול אינו יעיל,אבל כדאי להמתין לתוצאת הCT ולדעת בוודאות