שלום רב
אני בן 67 ולפני 5 שנים נותחתי 1.במעי הגס 2.בכבד (גרורה). עד כה אני עובר בדיקות CT מדי שנה ועד כה אין מימצא חריג.
קראתי בפרסום של ארביטוקס כי "קביעת מצב חלבון KRAS הינה חשובה מיד עם היוודע דבר המחלה". למיטב ידיעתי לא בוצעה לי בדיקה כזו. האם זו בדיקה מקובלת? האם עלי לדרוש אותה?
בתודה
יוגב
שלום
הכוונה לברר את מצב הRAS אם יש נמחלה גרורתית פעילה
היות ואתה בריא לא רואה כעת צורך לברר את RAS
שלום,
בת 60, לאחרונה בבדיקת דופלר אגן "שחלה ימין מוגדלת לגילה עם הסתיידויות על פני שתי השחלות. מומלץ מעקב סונוגרפי ומרקרים." (שחלה ימין בגודל 20x21 מ"מ, שחלה שמאל בגודל 13x19 מ"מ).
עקב כך ביצעתי בדיקת דם מרקרים ונמצא: סמן CA-19.9 ערך 41.5 U/ml סמן CEA ערך 2.2 ng/ml סמן CA-125 ערך 13.6 U/ml סמן CA-15.3 ערך 22.2 U/ml
הבנתי שהערך של CA-19.9 הינו גבוה מהנורמה.
אני שולחת את שאלתי בפורום גסטרו מכיוון שהבנתי שלסמן CA-19.9 יש קשר לסרטן הלבלב ולבעיות גסטרו נוספות.
שאלותיי: 1. מה המשמעות של התוצאות? עד כמה זה חמור? 2. איזו בדיקה או בדיקות כדאי לבצע על מנת להמשיך את הבירור? 3. עד כמה זה דחוף? האם יש צורך להחליף את התור הרגיל (שהוא רחוק יחסית) בתור דחוף? 4. בעוד כחודש מתוכנן לי בדיקת אנדוסקופיה וגסטרוסקופיה (שנשלחתי אליה בהקשר אחר). האם בדיקה זו היא גם יעילה לבדיקת העליה של CA-19.9?
בתודה ובברכה, יעלה
1.לא רואה משהו חמור
2.אולטרה סאונד בטן
3.רופא המשפחה שיבדוק אותך יוכל לענות על השאלה
4.כן
יתכן וכאב הוא מזריקת נאולסטים היכולה לגרום לכאבים בעצמות
יש לי חבר מאוד קרוב שחולה בסרטן הלבלב ועובר כימוטרפיה הוא סובל מכאבים נוראים בגב ותחושת שריפה נוראית בבטן מישהו מכיר איזשהו טיפול שעזר? המשככים עוזרים לשעות בודדות ולעיתים זה לא עוזר בכלל.
אודה מאוד לעזרתכם
כאבי גב נובעים בדרך כלל ממעורבות של פלקסוס עיצבי הנקרא צליאק בגידול
במיד והטיפול לא מקל על הכאב ,יש להעלות מינון משככי הכאבים או לשקול
צליאק בלוק.
לתחושת השריפה ניתן לנסות ליריקה או סימבלתה
שלום דר'
אני כבר 3 שנים אחרי טיפולי כימו ובאולוגי ,של סרטן המעי ושל סרטן הלימפומה.
יש בדיקות מיוחדות שאני צריך לבצע , מחוץ לקולנוסקופיה ,וגסטרוסקופיה,
שאני עושה כל שנה ?
יש לי עדיין תופעות של מעי לא "שקט" שילשולים גזים וכו..תופעה של לכה בגרון
שהולכת וחוזרת פצעים בלשון כל כמה ימים ,התקררות לזמן קצר שחוזרת על עצמה
ועוד.. אלו תופעות ידועות ?
תודה מראש משה
בדיקות דם כוללות שקיעת דם LDH וסמי סרטן
והדמיה הכוללת PET או CT
שלום רב,
אבא שלי חולה בסרטן המעי הגס עם גרורות לכבד. עשה 4 טיפולי כימוטרפיה ולט מעוניין לעבור עוד טיפולים. ירד 30קג לא אוכל בקושי שותה. האם אפשר ךבקז מבית החולים שיעשו לו הזנה דרך הוריד על מנת לחזק אותו?
תודה רבה
מחקרים הוכיחו כי הזנה דרך הוריד ללא טיפול כימי במקביל,גורמת להאצה של צמיחת הגידול
היי אני בן 21
זה קצת מפדח ...
אתמול דחפתי אצבעות לתחת תוך כדי עינוג עצמי .. והגעתי למצב שאני צריך להתרוקן והתרוקנתי לאחר מכן המשכתי .. וחלילה .. באיזה דלב הרגשתי נקודות כאלה ממש.בתוך התחת בפנים אני לא יודע מה זה וזה מלחיץ אותי זה לא כואב או משו יכולתי גם לשחק עם זה .. האם זה חלק ממערכת העיכול או משנו אחר ? תודה
ד"ר הוברט הנכבדה.
בעבר נעזרתי במקצועיותך וברשותך שאלה חדשה.
בן 54. כאבי בטן בעיקר ברבע העליון הימני. בחילות. הרגשת מלאות מהירה חוסר תאבון וירידה במשקל.
עשיתי cte ורצב הסיכום:
סיכום: קשריות קטנות במזנטריום שאינן פתולוגיות בגודלן עם עכירות מינימלית של השומן המזנטריאלי.
ייתכן ומדובר בפניקוליטיס
מומלץ המשך מעקב
בעבר עברתי קולנוסקופיה ונכרתו 3 פוליפים LGD
בגסטרוסקופיה שעשיתי4 פעמים 1. דאודוניטיס. 2. איזפגיטיס 3. כפל מעובה מדמם פתלוגיה תקינה ו4. לאחרונה גסטריטיס קלה inactiveבשני מודים שונים של הקיבה.
ברשותך שאלותי:
1. האם ניתן עפי גודלן של הבלוטות לדעת בוודאות שהם אינן ממאירות
2. מה נדרש להמשך הברור כדי לוודא שזו האבחנה ולא משהו בתחום מומחיותך (אני מבין שהטיפול, אם נדרש, אינו בתחום שאלות פורום זה.
תודה מראש
אבי
1. לא
2.לעקוב אחריהן ולוודא שאינן גדלות עוד ועוד, או להמשיך ולברר עם הדמיות נוספות או לקחת ביופסיה אם אפשר
ולברר את הסמנים
בהנחה שהיא מקבלת את הטיפול המקובל
בגמציטבין
עליית חום מיד לאחר הטיפול שכיחה ,מניחה שאפשר לדבר עם האונקולוג המטפל
ולקבל פטור מהריצה למיון,כמו כן ניתן לתת טיפול נגד תגובת החום.
במידה ויש צורך להפסיק את הטיפול ניתן להחליף לטיפול ב5FU