שלום
1.כימוטרפיה יכולה להאריך חיים בטווחים שונים תלוי בפרוטוקול שנבחר :תרופ בודדת בשלוש חודשים שילוב של 3 תרופות כימיות 7 חודשים
2.בהחלט מסכימה כי במטופלים מבוגרים צריך לשקול אם הטיפול כימי מוצדק לאור הארכת החיים הדלה יחסית.
3.שילוב של גמזר ואברקסאן לא בסל ,
מה זה אומר?
תודה על תשובה מהירה
האם בארץ יש הרבה מקרים של ניתוח ה-whipple - והאם למרות כל תופעות הלווי שלו היא יכול משמעותית להעריך את החיים?תודה
אני לא רופא, אבל קל מאד למצוא אינפורמציה בחיפוש בגוגל. מקור טוב לדוגמה:
http://www.webmd.com/cancer/pancreatic-cancer/whipple-procedure
מה שמוסבר שם בקיצור הוא שהניתוח מורכב עם אחוזי הצלחה גבוהים יחסית בעיקר בגלל שהוא נעשה ללא צורך בפתיחה של כל הבטן אלא רק עי מספר חתכים קטנים (להבדיל ממה שהיה לפני עשרות שנים מה שגרם לסיבוכים ומקרי מוות רבים בעקבות הניתוח הזה). הוא לא מתאים לכל אחד. הוא אינו מתאים למקרים בהם הסרטן התפשט לאיברים שכנים אחרים כמו הכבד. הוא מתאים ביותר לגידול בראש הלבלב. יש גם הגבלת גיל המנותח בהתאם למצבו ושיקול דעת הרופא. ניתוח שכזה לא מרפא את הסרטן, אלא מעלה את אחוז ההישרדות של 5 שנים מ 6% ועד ל 25% (כעקרון כל 5 שנים שחולה סרטן מצליח לשרוד, מגדילים עבורו את הסיכויים לשרוד 5 שנים נוספות בשל התפתחות שיטות הטיפול בפרק הזמן הנ"ל).
סיבוכים אפשריים הם זיהום (סיבוך ישיר וימידי לאחר הניתוח), התפתחות סוכרת סוג 2 בגלל הסרה שלחלק מהתאים האחרים לייצור וויסות אינסולין, ירידה במשקל ומספר בעיות עיקול בקיבה. סכנת מוות במהלך או מספר ימים לאחר הניתוח כיום קטנה מ 4%.
אני בטוח שלדר' יהיה יותר מה להוסיף. הכי בטוח זה להתייעץ עם האונקולוג ואף לשמוע חוות דעת נוספת.
המון בריאות ובהצלחה
יש בארץ הרבה ניתוחי ויפל
במידה והכריתה בשוליים נקיים הישרדות חציונית מגיעה ל18 חודש,
שזו הישרדות חציונית ארוכה יותר מזו המושגת על ידי טיפול כימי
ויש אחוז קטן אך אמיתי של חולים המחלימים מהמחלה בזכות הניתוח
אני בת 70.
לפני 7 שנים גילו לי סרטן מעי גס שלב 3 עברתי ניתוח וכימו. לאחר שנה וחצי הוצאה לי גרורה בטבור. לפני שנה וחצי נמצא ממצא לא ברור 1 ס"מ בריאה הימנית התחתונה שלא נצפה שוב בסיטי לאחר חצי שנה. כעבור שנה ביצעתי סיטי נוסף ונאמר שבהשוואה לבדיקה קודמת גברה הצללה פסית מעט נודולרית באורך 2 ס"מ באונה התחתונה של הריאה הימנית ויתכן שמדובר בפיזור משני ריאתי.
אלך כמובן בקרוב לאונקולוגית שלי אבל רציתי לשאול מה מצפה לי אצלה?
תודה רבה מראש
גרורה בדרך כלל לא נראית כהצללה פסית,אבל אני מניחה שהאונקולוג המטפל שיכול לראות את ההדמיה יוכל להיות יותר חד משמעי.
בכל אופן אם יש חשד אמיצי אפשר להמשיך ולברר עם בדיקת PET
אחרי שכל הטיפולים כשלו הרופא המליץ לי לתקחת stivarga בשלב הראשון קיבלתי את התרופה מעמותת "חברים לרפואה". אחרי שני סבבי טיפול תוצאות בדיקות הדם וה-CT מראים תוצאות ממש נפלאות. בעבבות זאת הוגשה בקשה לקופה שאני חברה בה. אבל בינתיים "בחברים לרפואה" לא מצלחים להשיג לי. לרכוש אותה אני לא יכולה כי היא מאוד יקרה (25,000ש"ח) מעל ליכולות הכלכליות שלי. אני מבקש עזרה או הכוונה או אולי יש אנשים שהתרופה נמצאת אצלם ומוכנים למכור לי במחיר סביר.
אודה על כל עזרה.
שבוע טוב ובשורות טובות
דר שלום
אני בן 43 ובריא. טבעוני, במשקל תקין ועוסק בספורט. לא צורך מאכלים מסוכרים כלל מלבד פירוט. סבי מצב האמא נפטר בגיל 75 מסרטן הלבלב לפני כ 25 שנה. הוא סבל מסוכרת סוג 2. אבי נפטר מהתקף לב בגיל 65 וגם הוא סבל מסוכרת סוג 2 והיה מטופל בכדורים.
עד שנת 2013 רמת הגלוקוז בדם שני הייתה תקינה בין 85 ל 90 לכל היותר (אני עושה בדיקות דם אחת ל 6 חודשים עד שנה בערך). בשנת 2014 רמת הגלוקוז הייתה בין 90 ל 98. בתחילת 2015 היא כבר הגיעה ל 102. בשבוע שעבר בדיקות הדם הראו גלוקוז של 110 (כל השאר תקין).
רופא המשפחה אמר שאין מה לעשות כי אני כנראה אפתח סוכרת סוג 2 ב 10 השנים הקרובות וזה בלתי נמנע כי יש לי מטען גנטי.
בחיפוש ברשת ראיתי שלאחרונה ישנם מחקרים שהראו כי עליה פתאומית ברמות הגלוקוז יכולות להעיד על תחילתו של גידול בלבלב.
כאשר חזרתי לרופא ובקשתי בדיקת CT הוא גיחך ושלל את הבקשה בטענה שלא ניתן להוכיח קשר ושאני לא בסיכון לסרטן שכזה למרותשאמרתי לו שלסבא מצד האם היה סרטן לבלב.
האם יש ביסוס לחשדות שלי? האם עליי לנסות להתעקש על בדיקת CT אולי עי החלפת רופא משפחה או באופן פרטי יזום? האם עליה ברמת הגלוקוז מ 85 בממוצע ל 110בתווך של פחות משנתיים נחשב לעליה נורמלית במקרה של התפתחות סכרת סוג 2 גנטית, או שזה יכול להעיד על תהליך סרטני?
תודה מראש על העזרה
דן.
הופעה חדשה של סכרת היא לעיתים סימן מבשר של סרטן לבלב
אבל הרוב מכריע של מקרי הסכרת לא קשורים לסרטן לבלב
אני חושבת שעליית הסוכר שלך איטית ופחות מתאימה לנוכחות גידול בלבלב
שהינו תהליך מהיר
האם יש מקום בארץ שניתן באופן פרטי לבצע בדיקת דימוי כלשהי לשלילת גידולים בחלל הבטן? הבנתי ש CT עם חומר ניגודי נמנעים מלבצע ללא חשד בגלל חשיפה לקרינה מיותרת. מה לגבי אולטרה סאונד או MRI? אני לא מדבר על מקרה שלחולה יש המלצה מרופא לבצע MRI והוא רוצה לעשות זאת באופן פרטי כדי לקצר המתנה. אני מתכוון גילוי מוקדם של סרטן באופן יזום עי הפצאינט בלבד? השאלה הנוספת המתבקשת היא האם בגיל 43 זה בכלל זמן מתאים לבצע בדיקות מקדימות שכאלו או שעדיף לדחות לגיל 50?
תודה רבה
שלום רב,
האם יש טיפול כימי היום לסרטן לבלב שעושים תחת אשפוז של יומיים/שלושה ?
תודה .
שלום רב, לאחרונה אבא שלי אובחן בסרטן מעי גס שלב 3 עם גרורות ב3 בלוטות לימפה סמוכות. בשבוע הבא הוא עתיד להתחיל בטיפול הכימתורפי המשלים.
שאלתי היא האם ניתן לקחת ביחד עם הטיפול הנ״ל את תוספי תזונה הבאים:
1. כרוכרומין?
2. אסטרגלוס - עשוי לחזק את מערכת החיסון בעוד הכימותרפיה מחלישה אותה, האם יכול לפגוע ביעילות הטיפול?
3. פיטריות מיטאקי, ראישי, שיטאקי?
אין בעיה עם כורכומין
כל החומרים האחרים אינם מוכרים לי
כדאי להתיעץ בפורום רפואה משלימה באתר האגודה
האם התרופה קיטרודה מתאימה לאישה בת 72 שיש לה סרטן לבלב דרגה 4 עם גרורות לכבד
בתודה מראש