שלום
אני יכולה להניח כי אם הסמנים עולים הטיפול לא יעיל אם כי הנתונים אינם לפני.
באופן כללי ביותר באופן חציוני כיום הטיפול הכימי והביולוגי מביא לחיות חציונית של כ30 חודש,ללא טיפול מדובר באופן חציוני על חיות של 6 חודשים.
במידה ומדובר בארוע חד פעמי לא רואה סיבה לפחד
מצד שני אם מעבר לשישה ימים ,לפרק זמן ארוך יותר יש אי סדירות ביציאות יש לגשת להבדק אצל גסטרואנטרולוג
שלום.
חליתי בסרטן המעי הגס. עברתי טיפולים כמותרפיים וניתוח. כל התהליך עבר בהצלחה ובלי סיבוכים או עיכובים.
ב 6/2014 סיימתי את סדרת הטיפולים הכימוטרפיים , ומייד אחר כך נשלחתי לבדיקת PET CT.
ב 12/2014 עברתי PET CT נוסף.
מאז ביצעתי פעמיים אולטרה סאונד לבטן עליונה. וכמובן בדיקות דם ומרקרים ומפגש עם רופא אונקולוג כל 3 חודשים.
כל הבדיקות היו תקינות. ובכל זאת קיים אצלי חשש .
האם US היא בדיקה מספיקה ? האם הייתי צריך לבצע גם CT או PET CT ?
בימים הקרובים אני צריך להפגש עם הרופא, האם עלי לצפות/לדרוש בדיקת CT או PET CT ?
אחת לשנה אם אין ממצא מדאיג נהוג כרוטינה ביצוע CT או PET
לפחות לשלוש שנים מאז אבחנה
חליתי בסרטן לבלב וכתוצאה מכך עברתי ניתו Wipple וכרגע אני עובר טיפול כימי מסוג גמזר.
שאלתי מתייחסת לאופי הפעולה של הגמזר, האם מדובר בטיפול שיש לו תכונות מחמצנות ואם התשובה היא חיובית האם מזול המכיל נוגדי חימצון עלול לפגוע ביעילות הטיפול.
התרופה היא אנטימטבוליטית
לא מוכר לי קשר לחימצון.
שלום אבי בן 52 חלה בקוליטיס ובעקבות פרפורציה של קולונסקופי נותח ובמהלך הניתוח נתגלה adenocarcinoma of the appendix הגידול הוסר בהצלחה ולא הוצרך לעבור כל טיפול נוסף, לאחר 13 שנה נותח שוב בעקבות mucinous carcinoma of the colon.
האם המחלה שנתגלתה לפני 13 שנה וממנה הבריא היא אותה מחלה או שזו מחלה שמתפתחת ללא קשר?
פרק זמן הארוך שחלף לא תומך על קשר בין 2 הגידולים
מאידך גידולים מוצינוזים מאפיינים את סרטן התוספתן
הייתי מבקשת שפתולוג ישווה בין 2 הגידולים ויאמר אם מדובר בחזרה של הגידול מהתוספתן או בגידול חדש לחלוטין
קרובת משפחה שלי בת 83 חלתה בסרטן המעי הגס עם גרורות בכבד.
הרופאים מציאים 3 אפשריות להחלטתה :
טיפול כימו-ביולוגי
ניתוח
טיפול תומך
מה הם הפרמטרים אשר יכולים לעזור\לתמוך בהחלטתה?
תודה
ניתוח אם אפשרי טכנית, יכול לביא להבראה מלאה.
טיפול תומך לא יביא להבראה או הארכת חיים
וטיפול כימי וביולוגי יאריך חיים אך לא יביא להבראה מלאה
נראה לי מוזר שאונקולוג הציע ניתוח או טיפול תומך.
שלום רב
ב- 2010 נותחתי בשל גידול במעי הגס וגרורה בכבד (שהוצאה). בנוסף התפרצה אצלי מחלת ה- דרמטומיוזיטיס (שקיימת במקביל. Anti-mi2 חיובי), אשר טופלה בעזרת פרדניזון ומתוטרקסאט. אני עובר CT מדי שנה וקולונוסקופיה מדי שנתיים. בחודשים האחרונים רמת ה- CPK שלי עלתה מרמה תיקנית ו"התייצבה" סביב ה-800. אין לי חולשת שרירים ואין לי מופע עורי (יש מופע שיורי מן העבר). למרות העבר שלי (דרמטומיוזיטיס) לא איבחנה הריאומטולוגית שלי התפרצות מחודשת. עשיתי CT ב- 12.2014 . אני חושש מהתחדשות הגידול.
1. האם להחיש בדיקות ?
2. האם להעדיף PET-CT על CT רגיל ?
3. האם PET-CT אינו נחות מ-CT רגיל מבחינת הרזולוציה והאיבחון של נגעים קטנים ?
4. האם עדיף MRI, או משהו אחר ?
1.כן
2.לא רואה הבדל משמעותי שתייהן טובות
3.לפעמים כן.
4.לא
CT בטן בעיקר מהסוג שנעשה עם הזרקת חומר ניגודי חושף אותך לקרינה בעוצמה השווה ל כ 400 צילומי רטנגן. אם אתה מעל לגיל 65 זה לא משנה הרבה, אבל אם אתה צעיר בסביבות גיל ה 40, CT כשה אחת לשנה הוא מתכון בטוח להתפתחות גידול סרטני חדש ללא קשר לגידול שהיה במקור תוך כ 10 שנים של הקרנות כאלו...
אז אם זה אפשרי עדיף ורצוי MRI. יתר מזה, יכולת האבחנה של MRI גבוה מזו של CT (הוא מסוגל לזהות גידולים בגודל של מילמטרים אחדים). ה MRI לא מסוכן כלל ונטול קרינה. מן הסתם רופאי קופות חולים יעדיפו לשלוח ל CT כי זה הרבה יותר זול לקופה. אם אתה יכול, תסקש מהרופא רק המלצה ל MRI ותבצע אותה אחת לשנה באופן פרטי בעלות של כ 2500 שח את אתה בעל ביטוח פטינום...בהצלחה ורק בריאות.