שלום
בפרוצדורה מכניסים נקז קבוע לצינור המרה המשותף,ובמידה והוא יעיל רמת הבילירובין יכולה לרדת משמעותית ואז יוכל לחזור לטיפול.
בדרך כלל את החסימה פותחים בפרוצדורה המתבצעת בגסטרואנטרולוגיה ונקראת ERCP.
היות והמחקרים על קיטרודה טרם פורסמו אני לא יכולה לענות מה יעיל יותר קיטרודה או כימוטרפיה ,מציעה להתייעץ עם האונקולוג המטפל המכיר את פרטי המחלה .
מציעה לעשות כרגע את הבדיקה הקיימת במכונים של הקופה
לגבי השאלה היכן מבוצעת הקולונוסקופיה המיוחדת הזו
מציעה לפנות לפורום גסטרואנטרולוגיה
150 מ"ג קיטרודה נקנתה עבור קרובת משפחה שלצערנו הרב לא הספיקה להשתמש בה,
ונשמרת בבית מרקחת של בית חולים במרכז הארץ.
תוקף 21.12.15
נמכרת בהנחה משמעותית.
לפרטים:
שרון 054-4882346
אחותי חלתה בסרטן המעי הגס. היא סיימה טיפול כימותרפי לפני חצי שנה, בעקבות בלוטות נגועות, והיא אמורה לעבור בקרוב בדיקת קונלוסקופיה אחרי שהPET יצא נקי.
אני מניח שאם ה PETCT יצא נקי אז סביר שלא יהיו גידולים במעי אך שאלתי: מה קורה אם מוצאים פוליפים? האם ישלחו אותם לבדיקות במעבדה? האם בגלל פוליפים יהיה עוד סבב של כימו?
1.בדיקת PET לא טובה במתן מידע על הקורה בתוך המעי ,בטח לא לאבחון פוליפים.
2.אם מוצאים פוליפים הם נכרתים תוך כדי ביצוע הבדיקה ונשלחים לבדיקה פתולוגית,פוליפים אינם סיבה לטיפול כימוטרפי ואינם מושפעים מטיפול כזה.
אני חולה בסרטן לבלב ומקבל טיפול גמזר.
שמתי לב שמאז שהתחלתי לקבל את הטיפול השיניים שלי החלו להשחיר, שאלתי היא באם זו תופעה מוכרת ובאם ההשחרה היא הפיכה.
עששת או כתמים כהים באזור החניכיים? עששת או שינוי צבע השן לא אמור להיות קשור למיטב ידיעתי. אבל התרופה כן יכולה לעיתים נדירות לגרום לדימום מהחניכיים. דם שנקרש יכול לגרום לחניכיים להשחיר באזור החיבור בין החניכיים לשיניים. רצוי לבצע שטיפות פה עם מי פה כמו ליסטרין.
אגב בן כמה אתה אם מותר לשאול? הודה לך אם תספר כיצד הסרטן התגלה.
החלמה מהירה.
אני בן 63, הסרטן התגלה לאחר שבמשך תקופה ארוכה סבלתי מחולשה ואיבדתי 15 ק"ג ממשקלי.
אין לי בעייה של דימום בחניכיים אלא פשוט יש כתמים כהים על השיניים עצמן, החניכיים דוקא בהירים.
לא מוכרת לי תופעת לוואי מסוג השחרת שיניים
מציעה לפנות לרופא שיניים כדי להבין את טיב הבעיה
המשמעות היא כי יש דימום רצוי לגלות מהיכן ולטפל מקומית לעצור את הדמם אם אפשר.
במידה וההמוגלובין יורד ניתן לתת ערויי דם לפי הצורך
או אם רמת הברזל נמוכה לתת ערויי וונופר=ברזל,כדי לעודד את הגוף לייצר המוגלובין
שכחתי רק לציין פרט חשוב - CEA כל התקופה פחות מ- 0.5.
סליחה
מוישי
לד"ר הוברט שלום רב
נותחתי להסרת גידול ברקטום לפני שנה. טיפול לפני בהקרנות, לאחר ניתוח טיפול בקסלודה. ניתוח נוסף לסגירת סטומה זמנית.
מרקרים לאורך התקופה היו כדלקמן : CEA כל התקופה ללא שינוי. CA19 - לפי הסדר הכרונולוגי 8, 8.8, 4.5 (לאחר סיום הקסלודה לפני 4 חודש), 7.4 (אחרון) . האם צריך להלחץ מתוצאות המרקר האחרון ב- CA19 ?
בברכה
אני בת 46 לפני כשנתיים חלתי בסרטן השחלה בדרגה 4
עברתי ניתוח כריתה ו7 סדרות של כרמוטרפיה
במהלך השנתיים כל תוצאות המרקרים היו תקינים לחלוטין
ומאחר ואני משתתפת במחקר,אני מבצעת פדיקות דם אחת לחודש
היום בצעתי בדיקות דם כל המרקים היו תקינים ,מלבד CA9-19
התוצאה היתה 45 שהנורמה היא עד 35( לפני כחודש התוצאה היתה 25)
יש לצייון שלפני חודש בדיוק עשתי ct ללא חומר ניגוד ותוצאות היו תקינות
אני מאוד מודאגת אנא תשובתכם
תודה רבה
לא כל עליה בסמן CA19-9 משמעותה גידול במערכת העיכול או לבלב,ברוב המקרים בעליה כזו מדובר בבעיה שפירה אבל אם תחזרי על הבדיקה והיא תמשיך לעלות ברציפות ,מציעה לבצע בדיקה להדמיית הלבלב דרכי מרה וכבד.
וקולונוסקופיה ואנדוסקופיה אם לא ביצעת בעבר.