שלום
לא אוכל מרחוק להסביר את השינוי במדדים של הכבד.,כדאי לפנות לרופא במחלקה.
פנה לפורום רפואה משלימה בנוגע לטיפול אלטרנטיבי
לא מנתחים גרורה אחת ומשאירים אחרות,כי אז הן נכנסות לקצב צמיחה מאוד מהיר
שלום וברכה
אמא שלי בת 74 אובחנה לפני שלושה שבועות עם סרטן לבלב גרורות במומנטום ובריאות. השבוע תתחיל כימותרפיה פרוטוקול פוליפרינוקס.אחרי כמה טיפולים אפשר לדעת את תועלת הטיפול. Ca19.9 לפני שבועיים עמד על 1900 שאר הבדיקות בדם היו תקינות, רמת בילירובין חלבון והמוגבלין.תודה גלית
אבי חולה סרטן ושט קיבה שלב4 קיבל משכבי כאבים בשם פורקסט 5 לוקח כ3 כדורים ליום הוא חש בקושי במתן שתן כלומר בזרימה יש לו מיעוט במתן שתן במהלך היום ויובש בפה . שאלתי האם יכול להיות מצב כזה מהתרופה ?האם יש משכי כאבים דומים שלא משפעים על השתן?
בכדור יש מורפין שיכול להעלות סיכון לעצירת שתן,וגורם ליובש בפה.
יש משככי כאבים שלא מכילים מורפין
שלום!
שמי אמיר לא שם בדוי בן 44 מוצא מרוקאי
רקע הסטורי
בשנת 1997 היה לי מלנה ולא נמצאו שום תוצאות חריגות בבדיקות שבצעתי -גסטרו/קולונוסקופיה,אולטראסאונד של הבטן
לאחר מספר שנים של ירידות בהומוגלובין בצעתי בין השנים 2002-2003 מספר בדיקות נוספות הכוללות גסטרו וקולונוסקופיה,C.T בטן,בדיקת מקלס,צליאק,גלולה
גם בבדיקות אלה לא נמצאו ממצאים חריגים
לאורן השנים בצעתי עוד בדיקות של גסטרו וקולונוסקופיה שהאחרונה בוצעה לפני 5 חודשים בבית חולים בני ציון גם ללא ממצאים הוגדרתי כאנמי שלא יודעים מה הסיבה
לפני כשבועיים אושפזתי שוב עקב מלנה ובבדיקת הגסטרוסקופיה אובחן לי בחלק השלישי של התרסריון התחלת ג'גונום נמצא כפל מכוייב בצורת שקע
לטענת הרופאים אני מחוייב לבצע ניתוח לכריתה שלו
מבקש לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום ליעוץ ולניתוח המתמחה בסוג זה של ניתוח,רצוי מהצפון אך לא מחייב
להבנתי מדובר בגידול שפיר האם מדוייק?
מבקש לדעת מה הסיכונים בניתוח מסוג זה ובמיקום הנוכחי שלו בחלק השלישי של התרסריון,נמסר לי שיתכן ויצטרכו לכרות איברים נוספים כמו הלבלב על מנת להגיע אליו,מה המשמעויות?
איך ניראת איכות החיים בהמשך של אנשים שעברו ניתוח מסוג זה?
מצטער אם העמסתי ,אם צריך פרטים נוספים אוסיף
אני מבינה מאוד בעקיפין שיש ממצא חשוד לGIST הדורש כריתת מעי דק,
אני חושבת שצריך להתיעץ עם כירורג בנוגע לטכניקה של הכריתה
אבל לגידול בתרסריון צריך לפעמים לעשות ניתוח על שם ויפל
הכולל כריתת ראש הלבלב.
המשמעות היא עליה בסיכון לפתח סכרת,קושי בעיכול שומנים,תחושת מלאות מוקדמת.
שלום רב,
לאחר כאבי בטן רבים ביצעתי את הבדיקה
נלקחו 2 ביופסיות מקפל מעובה ומודלק
מה המשמעות של קפל מעובה?
תודה
תודה על התשובה
אך מה המשמעות הרפואית קפל מעי מעובה ומדולק.
מה ההשלכות? מה הגורמים?
מדובר במראה החורג מהנורמה
יתכן ונובע מדלקת או תהליך אחר
ולכן נלקחה ביופסיה
שלום דוקטור ,
אימי בת 64 ברקע ממאירות שד מ2013 עברה כימותרפיה והקרנות ומאז רק מעקב . אושפזה לפני כחודש עקב כאבי בטן וב US "בוץ" בכיס מרה שדורש ניתוח אבל מעבר לזה ראו ממצא וביקשו לבצע המשך בירור ע"י MRI
ולהלן ממצאים : MRI
כבד מוגדל משרעתו 20 ס"מ הסננה שומנית דופוזית שלו .
שני נגעים אחד בקוטר 1.4 ס"מ בסגמנט 8 ושני בקוטר 0.7 ס"מ בסגמנט 3 .
שני הנגעים מראים אות גבוה בשקלול T2 ונמוך בשקלול T1 ומקבלים האדרה בתבנית לא ספציפית , בעיקר מוקדמת ובצורה קלושה יותר בשלבים המאוחרים . מאפיינים הנגעים לא ספציפיים , לא ניתן לשלול פיזור משני בכבד .
כיס מרה ,טחול ,לבלב וכליות הכל בגודל תקין וללא עדות לממצא פתולוגי .
ובסיכום : המשך בירור .
יש לציין שרופא שהפנה אותנו לMRI בדק את הדיסק של CT ואמר שלא רואה שום ממצא פתולוגי חשוד ! שכבד נראה תקין !והיה מאוד אופטימי בכל זאת שלח לבדיקת MRI רק ליתר בטחון .
בדיקות דם למרקרים ,מחלות כבד ותפקודי כבד תקינות לגמרי .
שאלתי :
מה ניתן להבין תוך הפענוח בשפה פשוטה ? האם יש מקום לדאגה ?
קבעתי תור לרופא אבל תור פנוי עוד הרבה זמן ואנו משתגעים מדאגה .
אודה לתשובתך
אלונה.
יש להקבוע תור בהקדם לאונקולוג המטפל
הממצאים בכבד עלולים להיות ממצא גידולי כמו גרורה או גידול ראשוני,
צריך כמובן לברר אם מדובר בממצאים חדשים
מה מצב הסמנים וכו
שלום דר הוברט - בעלי עם גידול במעי - גרורות מופשטות בכבד עבר את כל הטיפולים הכימוטרפיים האפשריים אך ללא יעילות - כרגע מקבל את הסטיורגה - קיבל אותה 3 שבועות - ותופעות הלוואי היו פצעים בכפות הרגליים - עד כדי אי יכולת הליכה - כרגע הפסיק את הסטיורגה עד להחלמה מלאה של הפצעים בכפות הרגליים - נכנס לדכאון - יורד במשקל - אין תיאבון ויש כאבי בטן - - המחלה התגלתה עי קולונוסקופיה ביום 1/12/14
מה ניתן לעשות עם כאבי הבטן? האם הטיפול שהוא מקבל - מוכח?
איך ניתן לעזור לו בתאבון או במצב רוח?
טיפול בסטיברגה מוכח כמאריך הישרדות בחולים עם סרטן מעי גס גרורתי,
לאור הרעילות המשמעותית
בחידוש הטיפול יש להוריד מינון התרופה.
ניתן לעזר בקנביס רפואי לתאבון ולכאבי הבטן ואולי אפילו למצב הרוח,
במידה ומצב הרוח לא ישתפר ציפרלקס יכול להיות לעזר
בהמשך להתכתבות, ממשיך עם הסטיברגה - במינון של 3 ביום - חלש מאוד מאוד ממש לא מתפקד - מעשן קנביס - והקנביס מרדים אותו - ממשיך לרדת במשקל ואין לו תיאבון. הגדלנו את מינון הציפרלס ל- 20 מג ליום - עדיין אין שיפור. כאבים איומים בבטן - לוקח טרג'ין לכאבים
האם יש צורך בויטמינים או במשהו שיחזק אותו??
האם מי שנמצא אצלו חלבון HER2 חיובי יצא לו בבדיקה PDL1 חיובי?
אבי לפני טיפול בקיטרודה סרטן ושט קיבה שלב 4 לקראת קו שני(לאחר שנה של טיפולים)
המליצו לי לעשות בדיקה PDL1 ואמרו לי שמי שיצא לו חיובי יש לו סיכוי להגיב יותר טוב לטיפול האם זה נכון ?
אין קשר בין גידול שהוא HER-2-NEU וPDL-1 חיובי.
לבגידול שהוא PDL-1 חיובי יש סיכוי יותר גבוה להגיב לאימונותרפיה כמו קיטרודה או אופדיבו