אשתי חולה בסרטן לבלב וניסינו את התרופה "אולפריב" ללא הצלחה
יש ברשותי תרופה לטיפול של חודש שלם
מעוניין למכור אותה
אבי 0544547502
שלום
התופעות של חולשה עייפות וחוסר תאבון יכולים להיות משניים לטיפול הכימי ,למחלה הבסיסית ,ניתן לנסות סטרואידים להגברת התאבון ושיפור רמת האנרגיה.
או קנביס לשיפור התאבון.
שלום! הייתי רוצה לדבר איתך על מצבך והניתוח שעברת. אבא שלי אמור לעבור ניתוח כריתת ושט בימים הקרובים.
אודה לך מאוד אם תוכל לחזור אליי בהקדם.
מאחלת החלמה מהירה מכל הלב!
050-6232381
שלום לכולם,
שמי זיו יש ברשותי 6 מנות אברקסן שהוזמנו לאימי לטיפול בסרטן הלבלב
ההזמנה בוצעה דרך טלפארמה עם הטפסים הרלוונטיים ונשמרה בקירור מאז
יש להן תוקף של עוד מספר חודשים
אימי נפטרה ואני מעוניין למכור את המנה במחיר מופחת על מנת להשיב חלק מהוצאות הטיפול בה בימיה האחרונים .
ניתן לפנות אלי במייל zivegri@gmail.com
היי דוקטור אשמח אם תענה לי על שאלה שמאד מטרידה אותי
אני בן 22 ולאחרונה הופיע לי דם בצואה זה כבר היום השני. חשוב לציין שאין לי כאבי בטן או שינוי בצואה(כלומר צואה תקינה לא משלשל) רק מופיע לי דם בהיר כשיש לי יציאה. זאת לא הפעם הראשונה גם לפני חצי שנה בערך הופיע לי דם בצואה. חשוב לציין גם שאני מקיים יחסי מין אנאליים.
אשמח לתשובה שלך
תודה
ערב טוב דוקטור,
שואלת בשביל אימי, להלן הנתונים בקצרה:
לפני כשנה וחצי הוציאו לאימי גוש מסוג קרצינומה מהמעי הגס הימני בגודל 5.5 ס"מ + 22 בלוטות לימפה נקיות. לא קיבלה טיפול מונע - בוצעה בדיקת אונקוטייפ שהראה כי ב83 אחוז לא תהיה הישנות מחלה. נשארה במעקבים.
לפני כשלושה חודשים לערך, התחילה להרגיש צרבות בחילות נוראיות והתחילה להקיא מיצי מרה ירוקים. לאחר בדיקות התברר כי מדובר בחסימה ובהדבקויות קשות במעי הדק. בוצע ניתוח שבמהלכו, באופן לא צפוי ביותר, נמצאו שני גושים מסוג אדנוקרצינומה כל אחד 1 ס"מ + 2 בלוטות לימפה נגועות (בבדיקות c.t לא ראו את הגושים שנמצאו בזמן הניתוח).
לאחר בדיקות מעמיקות אין גרורות בגוף.
כל בדיקות הדם שלה תקינות לחלוטין כולל מרקרים. האונקולוג אומר כי אימי בריאה לחלוטין וכי היה לה מזל רב ביותר.
לאחר בירורים נוספים נאמר לנו ע"י האונקולוג של אימי כי רוב הסיכויים שמדובר בבעיה גנטית (לאחר בדיקה שבוצעה) וכי שלושת הגידולים שנמצאו במשך כל התקופה האחרונה הם מקומיים ראשוניים ולא תוצאה של גרורות.
עכשיו שאלתי היא כזו,
לאור הסיפור הנ"ל...
האונקולוג של אימי ממליץ לבצע טיפול מונע/ משלים אשר יכלול מישלב של 5fu + אוקסליפלטין ע'י עירוי למשך שעתיים כל 3 שבועות למשך חצי שנה. אימי נורא חוששת שיתכנו תופעות לוואי ושיהיו לכך השלכות על תפקודה ועתידה. האונקולוג טוען כי לא יהיו לה תופעות לוואי כלל מלבד בחילות קור בידיים וכו. בנוסף ציין האונקולוג כי ברגע שתיקח טיפול מונע הסיכון לחזרה יקטן ל25 אחוז ובמידה ולא תיקח הסיכוי לחזרה יהיה 50 אחוז, כלומר הטיפול מבחינתו בגדר המלצה בלבד ולא חובה.
האם ייתכן הדבר בדבר תופעות הלוואי, כלומר האם באמת אין נשירת שיער ותופעות קשות? האם מדובר בתרופות כימותרפיות? (כי חלק אומרים לנו שלא מדובר בכימו) ,האם זהו הטיפול האולטימטיבי שניתן לתת לה לאור הנתונים הנ"ל? אין אפשרות ואופציות לטיפולים אחרים כאשר מדובר בטיפול מניעתי בלבד?
אשמח להתייחסותך והמון תודה,
דניאל.
לגידול במעי הגס המאובחן בשלב 3 אנו ממליצים על טיפול כימוטרפי מונע בשילוב אוקסליפלטין ו5FU במשך 6 חודשים.
טיפול זה אינו גורם בדרך כלל לנשירת שיער ,אך עלול לגרום לבחילה הקאה ,ירידה בספירות שלשול ונימלול בקצות האצבעות. מדובר בטיפול היעיל ביותר הקיים להורדת הסיכון לחזרת המחלה.
אין טיפול חלופי שהוכח כיעיל.
מההכרות הרבה שלך עם מטופלים ( אני מניחה שמן הסתם במסגרת תפקידך פגשת המון מטופלים עם מקרים דומים), האם ניתן לומר כי הטיפול המניעתי באמת מצליח לרוב ואחוזי הצלחתו גבוהים? כמובן ששום דבר אינו מאה אחוז ובטוח בחיים, אבל באופן כללי מהכרותך, ניתן לומר זאת?
ניתן לומר כי בזכות הטיפול המונע לאחר ניתוח
יש ירידה בכמות החזרות של המחלה
ד"ר הוברט שלום רב
אימי בת 76 אובחנה בסרטן הלבלב ,לא נתיח, רמה
3, ללא גרורות. בבדיקת דם שבוצעה לפני כ 3 חודשים המדד של ה CA-19-9
הראה 2555.
עברה לפני כחודש סדרה של 5 הקרנות SBRT.
נוטלת כורכומין באופן קבוע . נוטלת שמן קאנאביס מזה כ 10 ימים.
ושינתה את הרגלי התזונה ירדה במשקל כ 10 ק"ג ושוקלת 47
בבדיקה היום המדד שנמדד ב CA-19-9
הראה ירידה דראסטית ל -545.
מה המשמעויות של הדבר ?
האם יש טעם להתחיל כימוטרפיה ?
האם יש להמשיך עם עוד הקרנות SBRT?
האם זה אומר שהגידול הצטמצם דראסטית? וכן יש טעם לנתח?
אודה מראש על חוות דעתך .
בברכה
יגאל
ירידת הסמן מעידה על יעילות הטיפול שקיבלה לאחרונה
תוספת כימוטרפיה יכולה להעצים אפקט הקרינה אך מצד שני להביא לתופעות לוואי שיכולות לפגוע באיכות החיים ,
בדרך טיפול קרינתי לאזור ניתן פעם אחת.
לא אוכל לומר אם הגידול התכווץ עד לביצוע הדמיה ,במידה ואכן יקטן ויהפוך לנתיח
כדאי לשקול כריתת הגידול
שלום, אני בת 32 בריאה בד״כ. יש במשפחה הסטוריה של סרטן המעי הגס- לסבא שלי הוציאו פוליפים ואמא שלי עושה קולונוסקופיה כבר מגיל 40. בחודש האחרון אני מרגישה שינוי בהרגלי היציאות- הצורה נהייתה רכה יותר ( לא שלשול) בהירה יותר ולפעמים אני חשה שהריקון אינו מלא. אין עצירות , כאבי בטן או דם בצואה. התיאבון בסדר גמור ( יותר מדי בסדר..) אבל כן חשה באיזה שינוי ביציאות. האם שינוי בהרגלי היציאות מצביע תמיד על סרטן במעיים? אני מאוד מודאגת ועם זאת בדיקת קולונוסקופיה מלחיצה אותי מאוד.. כדאי ללכת לרופא?
לא כל שינוי בהרגלי יציאה מעיד על סרטן במערכת העיכול
כדאי לגשת לגסטרואנטרולוג ולהתייעץ
אימי, בת 81, ממצאי CT : גוש בזנב הלבלב ו"עוגה" באומנטום
בביופסיה נלקחה דגימה BX מגוש באומנטום
האבחנה:
On immunostains the tumor cells are positive CK7 and CK19 and negative for TTF1, CK20, ER, CDX2, and PAX8This immunoprofile may be compatible with pancreato-biliary or upper GI origin. Clinical correlation is needed
אנא הסברך להדיוטות כמונו
ביופסיה מראה גידול שיכול להתאים למקור לבלב או קיבה
הפתולוג מציע להעזר בבדיקות ההדמיה ובבדיק הקלינית לצורך החלטה סופית
PTC היא ניסיון לנקז את המרה חיצונית לשקית ,יכול לעזור בהורדת הבילירובין בחלק מהמקרים בהם ERCP לא צלח