שלום אני בן 49
לאחרונה עברתי C.T אגן ובטן.
אובחן מבנה היפודנסי ללא גבולות סדירים בגודל 12 מ''מ במזנטריום.
מה זה אומר ומה הטיפול ?
תודה
שלום
אני לא יודעת מה הסיבה לביצוע הבדיקה ,ובהתאם למחלות הרקע רמת החשד,אבל מבנה היפודנסי משמעותו גוש שקוטר 12 ממ שדחיסותו נמוכה אולי מבנה ציסטי שנמצא על עטיפות המעי,הטיפול תלוי בטיב הממצא
שלום רב ,
גילינו היום שאמי חולה בסרטן הלבלב
אנחנו רוצים להיפגש עם הרופא בבית החולים .
לא יודעים בדיוק מה לעשות או מה לשאול
נשמח לעזרה .
היי,
קודם כל תודה על התגובה המהירה
אימי עברה ניתוח של קיצור קיבה לפני כשנתיים
עד לניתוח היא חלתה בסכרת ואחרי הניתוח עבר לה .
לפני כשנה וחצי סיימתי את כל התהליך הרפואי לאחר שחליתי בסרטן המעי הגס.
12 טיפולים והסרת הגידול במעי הגס הימני. בין שאר הממצאים שנראים לי בסדר (הכבד נראה תקין, לא הודגמו קישריות לימפה מוגדלות,הריאות בגדר הנורמה) ישנם כאלה שאינם ברורים לי.
1. פגמים בדופן הקדמי של הבטן העליונהבגודל של כ 3 ס"מ , מכילים שומן.
2.מוקד סקלרוטי קטן בסקרום?
האם ממצאים אלו מצריכים ברור נוסף ומדוייק יותר?
1. לא רק אתה לא מבין גם אני לא מבינה מה הפגמים הללו ,יתכן ומדובר בהרניה כלומר חולשה של דופן הבטן באזור צלקת ניתוח ,בכל מקרה הניסוח לא נראה מחשיד לממאירות פעילה
2.מוקד סקלוטי משמעותו אזור בו העצם דחוסה יותר בהשוואה לסביבה הנורמלית .אם היה קיים בעבר ולא השתנה ,הוא אינו מדאיג אם מופיע פתאום ובעיקר אם יש מוקדים מרובים ,הממצא מדאיג
אני אשה צעירה (28)
אחרי ניתוח להסרת סרטן מהמעי הגס נשאר לי פיזור גרורות פריטונאלי
ללא נגיעה באיברים ארים או בלימפה.
אני מקבלת כבר שנה טיפול כימי xeloda +oxaliplatin עם ביולוגי- avestin
בתחילה ראינו ב"ה שיפור משמעותי אחרי שמונה חודשי טיפול, המיימת הפסיקה, הגרורות התקטנו, הוחלשו וחלקן נעלמו בחסדי השם.
אבל בארבע החודשים האחרונים לא חלה התקדמות משמעותית - הגרורות נשארו כמעט כמו שהיו ב ct pt הקודם.
כרגע הציעו לי ללכת על hipec . - מה שהכי חשוב לי לדעת על הטיפול הזה, האם הטיפול לא יפגע לי ברחם והשחלות חלילה?
האם אוכל ללדת ילדים אחרי הטיפול הזה?
מהם הסיכונים לסיבוכים מן הטיפול?
מה הליך ההחלמה מהטיפול הזה?
אודה לכם מאוד על מענה.
טלי
בניתוח זה מנקים וכורתים כל נגע שנראה בבטן כולל איברים ,כלומר אם מראה השחלות לא יראה תקין כורתים את השחלות כחלק מהניתוח.
שאלות יותר מעמיקות על הסיכונים וההחלמה אני מציעה להפנות לפורום כירורגיה כאן
אנו מציעים למכירה קיטרודה (4 אמפולות) שנרכשה לפני כשבועיים שאינה נמצאת בסל התרופות ולצערנו לא הספקנו להשתמש בה.
נשמרת בבית המרקחת באסף הרופא.
לפרטים ניתן ליצור קשר עם מלכה: 054-4875797
התרופה נרכשה עבור אמי ז"ל בניו-פארם שבבית חולים מאיר.
התרופה עדיין מאוחסנת במחלקה האונקולוגית בבית חולים מאיר.
התרופה נרכשה בכ- 35 אלף ש"ח (יש קבלה).
מעוניינים למכרה גם בהוזלה (הגיונית).
נא לשלוח מייל עם פרטי התקשרות ואני אחזור בהקדם.
שלום,
האם יש עדויות (לאו דווקא הוכחות) להשפעה שלילית של צריכת מוצרי חלב (לאו דווקא בכמויות עודפות) על סיכון להתפתחות סרטן במערכת העיכול? רות
יש לי אולפריב לחודש ימים - היה מיועד לאשתי.
אבי 0544547502
שלום רב אבא שלי בן 72 בריא בדרכ כלל ירד 12 קילו בתקופה מאוד קצרה
לאחר ct אמרו לו שיש לו סרטן בקיבה והמליצו על ניתוח של כריתה מלאה
עכשיו לאחר בדיקת מרקרים תוצאה של ca 19.9. תשובה. 142.
החליטו להתחיל קודם טיפולים כימוטרפים ורק אחר כך ניתוח
שאלה מה זה אומר תוצאה של 142
ולמה לא קודם להסיר את הגידול לראות עם יש שלוחות ורק אז לעשות טיפולים עם צריך
למה להחליש קודם את הגוף עם סידרת טיפולים ואז לעבור ניתוח שגם ככה הוא לא קל בכלל
העם התוצאה אומרת שכניראה יש גידול בעוד מקומות
אשמח לתשובות
CA19-9=142 אין לו משמעות מיוחדת ,הוא מופרש לזרם הדם מהגידול וניתן יהיה לנטר את יעילות הטיפול תוך מעקב אחריו.
ישנן 2 גישות לסרטן קיבה האחת היא קודם כל לנתח ורק אחר כך לתת טיפול כימי וקרנתי או הגישה החדישה יותר ,שמעדיפה להתחיל עם טיפול כימי מוקדם עוד לפני הניתוח אחר כך לנתח ולתת עוד כימוטרפיה אחרי הניתוח ,כשהיתרון של גישה זו,הוא מתן כימוטרפיה בשלב מוקדם כשהמטופל לא מתאושש מניתוח ,וידיעה אם הטיפול עובד או לא.
הגישה של טיפול כימוטרפי מוקדם נחשבת ליותר מתקדמת כיום היות ובאחוז גבוה מכלל החולים בסרטן קיבה יש להם פיזור גרורתי מיקרוסקופי ואנו מעדיפים לתקוף עם כימוטרפיה מיד ולא לדחות בחודשיים עד לאחר הניתוח.
אימי בת 60 ועברה סרטן המעי הגס לפני כ 11 שנים. לפיכך אסור לה לקחת הורמונים להקלת תסמיני גיל המעבר. האם מותר לקחת כדורי מאקה על מנת להקל על תסמינים אילו?
http://www.spirulina.co.il/Product/%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%A9-%D7%9E%D7%90%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%99---157-%D7%92%D7%A8%D7%9D---200-%D7%9B%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%AA-785-%D7%9E%D7%92-%D7%91%D7%9B%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%94
לא מכירה קשר בין הורמונים לסרטן מעי גס ולכן לא רואה מניעה ללקיחת הורמונים.
אבל במידה ולא מעוניינת מסיבות אחרות ,מציעה להתייעץ בנוגע לכדורים הללו בפורום רפואה משלימה.