שלום רב,
לפני כחמישה חודשים התגלה לאמי גידול בפפילה. בבדיקת ביופסיה נמסר לה כי הגידול שפיר וכי עליה לחזור על הבדיקה עוד מס חודשים. לפני כחודש וחצי חזרה על הבדיקה והתברר כי הגידול ממאיר. בנוסף הפפילה דיממה ובעקבןת כך ההמוגלובין שלה ירד פלאים. הוחלט לנתח ולפני כעשרה ימים עברה ניתוח על שם וויפל. יש לציין כי אמי בת 62, בריאה בד"כ, ללא מחלות רקע ואינה עונה לאף אחד מהגורמים המובילים לסוג זה של סרטן. לפני מספר ימים חזרה הפתולוגיה ממנה עלה כי מדובר באנדוקרצינומה וכי אחת מבלוטת הלימפות שהוצאו בנתוח הייתה נגועה גם כן. השוליים נקיים.
אני קוראת על סטטיסטיקות לא מעודדות גם במקרים בהם הוסר הגידול בשלמותו והתקיימו טיפולים. רציתי לדעת מה סוג הטיפולים המקובל? הכירורג אמר לה בין חודש לשלושה ובכדורים אבל אני קוראת שבעיקר מטפלים בגמזר במשך חצי שנה.
בנוסף, רציתי לדעת האם ישנם מקרים של ריפוי מלא לאחר ניתוח וויפל וטיפולים ואי הישנות המחלה והאם זה קשור גם בשינןי אורח חיי המטופל מבחינת לחצים יומיומיים, עבודה וכו'.
תודה מראש על כל מידע.
שלום
הטיפול המקובל הוא חצי שנה של טיפול כימוטרפי בגמזר.
לאחר ניתוח של כריתת הגידול אם השוליים נקיים יש 20% ריפוי
ולאחר הטיפול המונע שיעור הריפוי עולה
שלום רב. אימי חלתה ונפטרה מסרטן המעי הגס בגיל 58. אני בת 65 ועושה קולונוסקופיה כל 5 שנים לפי הוראת רופא הגסטרו. לא מצאו אצלי פוליפים אבל אצל אח שלי כן מצאו. בשיחה עם אנשים שנמצאים כמוני בדיוק באותה קבוצת סיכון נאמר לי שהם חוזרים על הבדיקה כל שנה.
אודה לכם מאד אם תייעצו לי מה הנכון ביותר לעשות.
קצב הבדיקה נקבע לפי הממצאים בקולונוסקופיה
כלומר אם מצאו פוליפים הבדיקה הבאה תהיה סמוכה יותר
ובמידה ולא נמצאו פוליפים הבדיקה תעשה במרווח גדול יותר
יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן המעי הגס יתקיים ביום ד', 9/3/16 בגבעתיים.
יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום.
נדרשת הרשמה מראש.
לתוכנית יום העיון ולרישום: http://bit.ly/1Qt9Rv7
1.ככל שיותר קורסים ינתנו של אוקסליפלטין הסיכוי לתגובה אלרגית עולה,הטיפול בתגובה האלרגית הינו הכנה עם סטרואידים וערוי איטי של 6 שעות.
2.במידה והטיפול באוקסליפלטין הפסק בעוד המחלה מגיבה טוב לטיפול יש הגיון לחזור לאוקסליפלטין לאחר אירינוטקאן
תודה על תגובתך.רציתי לשאול אם התגובה היא אלרגית האם נכון יהיה לקבל לורטאדין ואו אטרופין בזריקה ליד כנגד התופעה שמתבטאת רק בצמרמורות?
לא הבנתי במחילה את תשובתך בנוגע לחזרת האוקסלי לאחר אירינוטיקאן.מיד לאחר תוצאות הפתלוגיות של הניתוח המיילס שישנם בלוטות נגועות.קיבלתי 12קורסים של אוקסלי.הסמנים היו נמוכים בסביבות ה3.לאחר שלוש חודשים עשיתי פעט שגילה שיש חזרה לבלוטות באגן .הסמנים עלו ל6 הוחלט להתחיל אירינוטיקאן עם אווסטין.בתחילה הסמנים ירדו יפה אחכ החלו להופיע נודולים בריאות עם גוש באגן והסמנים עלו עד כ20.בהלמצת אונקולוג בכיר ממרכז דווידוף הומלץ לחזור לאוקסלי בניסיון לראות איך זה יעבוד..לאחר 4טיפולים הסמנים התייצבו ואפילו ירידה קלה.האם זה מהלך נכון מבחינתך?עכשיו אני לאחר עוד שני טיפולים ממתין לפעט
ד"ר הוברט שלום.
שאלה לגבי קרוב המשפחה שלי. בן 90, צלול ועצמאי לפני אבחנה, רקע קרדיאלי לא מורכב - מטופל בטמבוקור וכדורים לל.ד בלבד, אובחן עקב אנמיה 7, מצאו גידול כ 8 ס"מ בקיבה בגסטרוסקופיה, יש גרורות בחלל הבטן ובלוטות לימפה ב CT, הבעיה שגידול גורם לדימום ויש צורך לקבל מנת דם פעם ביומיים .האם בגלל הגיל וSTAGE' לא ישקלו אפשרות ניתוחית, האם קריטה חלקית של גידול באנדוסקופיה או לפורוסקופיה זה לא אופציה מקובלת לעצור דימום, לפחות שיוכל להשתחרר לביתו? בנתיים הטיפול שדיברו זה או כימו או טיפול הורמונלי, מה דעתך דוקטור? עם מי אפשר להתייעץ?
תודה
1.בלי קשר לגיל המטופל ,במידה ויש פיזור גרורתי לא מנתחים את הקיבה.
2.כריתה חלקית של הגידול לא תעצור את הדמם אולי אפילו תחמיר אותו
אפשר לשקול הקרנה מקומית בניסיון לעצור את הדמם.
פרטים ושאלות אפשר דרך פייסבוק osnat ofer או כאן.
תודה על העזרה
אסנת
בשבוע שעבר התבשרנו על כך שאימי חלתה בסרטן הלבלב. הגידול נמצא בזנב הלבלב והסרטן בשלב 4 עם גרורות בכבד ובטן עד קצה הריאה. היא הגיעה בעקבות מיימת וכאבים שהתחילו בגב ועברו לבטן. הבנו בפגישה עם האונקולוגית שלא ניתן לנתח בשלב זה וגם אין ממש סיכויים להחלמה. מדובר באשה בריאה סך הכל (בעיות מינוריות של לחץ דם ), פעילה מאוד, לא מעשנת, בכושר ורזה. כרגע היא כאובה וחלשה ללא יכולת לאכול בגלל תחושת מלאות ומיימת (הסיבה שבגללה היא הגיעה למיון ושם גילו את הסרטן). אנחנו לא מבינים כיצד לא היה ניתן לגלות את זה קודם, נאמר לנו כי ינתן לה טיפול כימותרפי ל3 חודשים וכי תוחלת החיים במקרה שלה לא גבוהה. כיצד יכול להיות שלא ניתן לטפל? איך כרגע אפשר להקל עליה ועל התסמינים של המחלה?
אמי לא עישנה אף פעם והייתה רזה ויחסית בריאה. לא היו לה כאבים בבטן או בגב ולא סכרת. לגבי הגנטיקה, לא תמיד הסרטן עובר.
האמת שהתשובה שלך מאוד מעצבנת וחבל שאתה לא נותן לרופאים מקצועיים לענות
הטיפול בשלב בו המחלה התגלתה עם פיזור גרורתי הוא כימוטרפי ,במידה ויהיה יעיל היא תרגיש טוב יותר בעקבות הטיפול,ותוחלת החיים תתארך.
ניתן להקל על ידי מתן משככי כאבים,ניקור המיימת אם יש צורך,קנביס רפואי,דקסמטזון לתאבון ותחושת אנרגיה.
היי אבא שלי באותו מצב כרגע
ואנחנו עובדי עצות חסרי אונים
אשמח אותי תשובה ממך שאולי תעודד מה שלום אמך?
לאבא שלי יש בלבל עם ממיימת וגורות בחלל הבטן
שאר האבירים תקינים כרגע
בבדיקות מעקב שאני מבצע (לפני 4 שנים ניתוח להסרת גידול ממעי הגס שלב 3)
תוצאות אולטראסאוד מראות על : 1.כבד שומני (אינו מוגדל)
2. כיס מרה מעט מכווץ לא ניתן לשלולו עיבוי קל של הדופן
מה זה אומר??
בתודה
1.שקיעה של שומן בכבד ממצא מאוד שכיח ,מקשה על הדמיית הכבד באולטרה סאונד.
2.עיבוי דופן כיס המרה היא סימן לדלקת של כיס המרה ,אבל אני חושבת שהבדיקה לא בוצעה בשאלה זו.
ד"ר אילה
לא ברורה לי תשובתך על שמתייחסת ל ממצא השני:
"כיס מרה מעט מכווץ לא ניתן לשלול עיבוי קל של הדופן"
בתודה על תשובתך
שלום.
חמי בשלב מאוד מתקדם של קולנגיוקרצינומה תוך כבדי אם גרורות בכמה מוקדים. עוד לא עבר אף טיפול כי רק התגלה לו השבוע אבל טיפולים כימו הקיימים שמוצאים אינם בעלי יעילות רבה. האם יש טיפולים ניסיוניים שאפשר לבחון? אצל מי הכי כדאי להתייעץ (אשמח לשם)?
תודה. שי
הטיפול המקובל למחלה גרורתית הוא טיפול כימוטרפי בדרך כלל שילוב של שתי תרופות כימיות.
בכל הנוגע למחקרים המיועדים ספציפית לכולנגיוקרצינומה ,לא מוכר לי כזה בארץ
ניתן לברר ברישום בNIH בנוגע למחקרים כאלו בעולם
שלום,
הם התרופה פולפירינוקס לטיפול בסרטן הלבלב נכנסה לסל התרופות?