חמי נפטר לפני כשבוע, בבדיקות CT נמצא סרטן לבלב עם גרורות בכבד ומבקומות נוספים. הרופאים היו משוכנעים שמדובר בסרטן. כמו כן במקביל חסימת דם ברגל, ניתנו זריקות לדילול שכנראה שיחררו את החסימה ברגל ויצרו תסחיף ריאה.
הבעיה: נעשו שלוש ביופסיות ובשלושתם לא נמצא סרטן.
הראשונה: ביופסיה בלבלב - נמצאה תקינה ולא נעשה מעקב צמוד - החליטו שהבן אדם בריא
ולהלן סיכום:
אינדיקציה לבדיקה: מעקב ציסטה בלבלב - גדל מ 13 ל 20 ממ בזנב הלבלב הרבה ציסטות קטנות אחרות
תוצאות הבדיקה: ראש הלבלב נראה תקין, PD 2 מ"מ, CBD קוטר 4 ממ. בגוף הלבלב מספר ציסטות קטנות. בזנב הלבלב נראה תהליך אנאקואי עם הגברת הדים עם גבולות סדירים בגודל מגודל מקסימלי 19 ב"ב, קשור ל PD. אזור קונפלואנס תקין. לא נראו קשריות באזור צליאק. כיס המרה נראה תקין. בוצע דקירת ציסטה יצא 3 סס נוזל צלול לא צמיג. נשלח ל CEA עמילז וציטולוגיה
אבחנה
PANCREATIC CYST
הביופסייה השניה בכבד - נמצאה תקינה - כשהמצב כבר היה חמור והיו בטוחים שזה סרטן - תשובה ניתנה לאחר שלושה שבועות.
למה היו בטוחים: לפי ה CT - הודגם תסחיף ריאתינרחב בעורקים ריאתיים דו צדדיים, כבד: הודגמו תהליכים משניים רבים מפושטים ע"פ שתי אונות. מספר ציסטות הידועים. בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד. הטחול תקין. וריד האחול פקוק. הלבלב- תהליך היפודנסי באורך 7.6 ס"מ עם ציסטות בתוכו בזנב. הכליות-ציסטה בכליה הימנית.
, כמו כן תפקודי כבד היו גרועים.
השלישית - על ערש דוואי - יומיים או שלושה לפני הפטירה - לא נמצא עדיין סרטן וזו התוצאה:
LIVER CORE BIOPSY SHOWING PRESERVED ARCHITECTURE AND SIGNS OF CHOLESTASIS.
IN ASSITION ORGANIZING THROMBOTIC MATERIAL
NO SIGNS OF MALIGNANCY IN THIS BIOPSY (SERIAL SECTION AND IMMUNOSTAIN FOR KERATIN WERE DONE)
מה אומרת בדיוק התוצאה של הביופסיה, והאם יתכן שזה לא היה סרטן ?
שלום
למיטב ידיעתי הבדיקה מיועדת להעריך תפקוד הלבלב
לא מכירה קשר לאונקולוגיה ....סרטן
מציעה להתיעץ בפורום מתאים כמו גסטרואנטרולוגיה
בברכה
שלום...יש לי כאבים סמואים בצד שמאל של הבטן.מה הדרך הכי מהירה לשלול....
אימי לאחר טיפולים כימו אחרי ניתוח להסרתגידול חוסם במעי הגס
אתמול בוצע סיטי היום האחות במח האונקולוגית התקשרה לזמןאותה ליום ראשון בבוקר
אני מאוד מאוד מאוד מודאגת כי אם הבנתי נכון כשמגיעות תשובות של הסיטי אם הכל תקין מתקשרים לומר כבג לקבוע תור לכירורג
מניסיונכםם לאחר סיטי אם הכלתקין לא מזמנים שוב לקטםא אונקולוג????
אשמח מאוד לתגובות כי אני מאוד מאוד לחוצה
את צריכה לפנות לרופא המשפחה שלך , שיפנה אותך לבדיקות / המשך בירור
ע"מ למצוא את הבעייה ממנה את סובלת
לא כדאי להמשיך ולסבול
אם ישנה בעייה רפואית , היא כנראה לא תפתר מעצמה , רק עלולה להחמיר
אין שום דרך וירטואלית שאוכל לעזור
פני לרופא המשפחה לבדיקה בהקדם
שלום שמי מור ואני סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון. אני עורכת מחקר לגבי תזונה עבור אנשים שחולים במחלת הסרטן ומתקשים לאכול מזונות קשים/מוצקים. המחקר נערך בייעוץ וליווי צמוד של דיאטן קליני שעובד במחלקה האונקולוגית בבית החולים סורוקה. אשמח להעביר שאלון קצר בפורום זה. אשמח לדעת האם הדבר אפשרי והאם תוכל לסייע לי לקדם את הנושא.
בברכה, מור
ערכתי בדיקות קולונוסקופיה , לפני הבדיקה הכניסות לשירותים היו לעיתים דחופות שמלוות בחתיכות דם ללא היציאה עצמה.
בבדיקה נמצא גוש שנראה בעיניי הרופא כחשוד ופוליפים.
לאחר הקולונוסקופיה היציאות הפכו להיות סדירות וחל שיפור ביציאות ואין דם.
ברצוני לשאול מה זה אומר?
אין משמעות כרגע לעובדה שהיצאות חזרו להיות סדירות,יתכן בגלל ההכנה לקולונוסקופיה.
כרגע הדבר החשוב הוא התשובה הפתולוגית יש או אין גידול שתקבע את המשך הטיפול.
בבדיקת mri נמצא מוקד האדרתי בלבלב. לעומת זאת בבדיקת pet ct לא נמצאו ממצאים בלבלב....אשמח לשמוע מה המשמעות
זה מרגיע שאין קליטה בPET אך לא שולל
כי ישנם גידולי לבלב שאינם קולטים סוכר ביתר
נראה לי שהבדיקה הטובה ביותר היא אולטרה סאונד אנדוסקופי שבמהלכו ניתן לקחת ביופסיה במידה ויש עדין חשש לממצא חשוד בלבלב
מה זאת אומרת במידה ויש עדיין חשש לממצא חשוד בלבלב
האם הבדיקת ה eus הממצא שהיה ב mri יכול להעלם?
מוד על תשובתך
החולה זה אני ואני בן 56.
לפני כארבעה חודשים עברתי ניתוח כריתת גיסט מהקיבה ולפני כשנתיים כריתת ערמונית גליסון 6.
בדיקת ה mri בוצעה בכדי לבדוק ממצאים בכבד שנתגלו כהסננה שומנית ובמקרה גילו על מוקד האדרתי בלבלב.
נכון להיום אני אחרי הדיקת eus אשר בה הודיעו לי כי לא מדובר בלבלב אלא בתרסריון והממצא הוא:בתריסריון שני דיסטאלית לפפילה ולאזור הכניסה של mpd ו cbd לתוך האיזור אמפולארי עדות לממצא היפואקואי מוגדר בגודל 17 ממ היוצא מדופן התריסריון בצורה ברורה משכבה 4.שכבת השריר.הממצא וסקולארי בדופלר.מתאים לתהליך תת רירי בדופן תריסריון שני. חשוד ל gist על סמך המראה הסונוגרפי. בוצע fna במחט 22g חונר נשלח ל cellblock ומשטחי ציטולוגיה.
Cbd בקוטר תקין ללא ממצאים בתוכו.
לבלב תקין. הממצא אינו חלק מראש הלבלב אלא מתריסריון שני בחלקו המידיאלי הצמוד לראש הלבלב.
עד כאן
אודה לך באם תתייחס לממצאים בפרוט ותייעץ לי באם לדעתך עלי לנתח ולהסיר הגידול אפילו עוד לפני תוצאות הביופסיה או להמתין לתוצאות
ואם להמתין האם קיים סיכון שבביופסיה לא נלקחו רקמות חולות ואז התוצאה לא תשקף את האמת. ואם הגידול איננו gist ואו גידול ממאיר. האם לדעתך צריך להסירו בכל מקרה ולא חקחת סיכונים.שכן קירבתו ללבלב עלולה להשפיע על הלבלב ולהביא לתוצאה הרבה יותר קשה
אודה לתשובתך המלומדת בהקדם
נ.ב: תקופה ארוכה אני סובל מכאבים באזור הוושת אך בבדיקת ה pet ct לא נמצא דבר.
האם לדרוש בדיקות נוספות לשלול גיסטים נוספים ואיזה
או שלהמתין לביופסיה ואק אם זה באמת גיסט או גידול ממאיר אחר לבצע בדיקות נוספות
שוב תודה
רפי
מתנצל אם נתתי רושם מוטעה. אני לא הרופא של הפורום (הרופאה תשיב לשאלתך בהמשך אני בטוח). אני שואל כי לקרוב משפחה גילו גידול בלבלב מאוחר מידי רק בגלל שרופא המשפחה לא קישר בין התסמינים שלו שנמשכו שנה כמעט לגידול בלבלב... הרופא חשד בכל דבר לרבות ריפלוקס וכיב פפטי ורק לא גידול בלבלב..
המקרה שלך שונה, כי יש לך הסטוריה עם ממצאים אחרים. בגלל זה התפלאתי שנשלחת ל MRI. זו הבדיקה האחרונה שרופא שולךלמרבה הצער ורק בגלל זה גידולי לבלב מתגלים בשלב מאוחר מידי...
אצל אותו קרוב זה התחיל עם תחושת קלקול קיבה וצואה שומנית.. הרופא אבחן בהתחלה זיהום טפילי... אחרי זה הליקובקטור שנשלל, אחרי זה שלח ל אולטסאונד שלא מצא כלום,, בסוף עבר לריפלוקס, קיב קיבה, בדיקות גסטרוסקופיה.. כל זה בזמן שהחולה פתח סוכרת סוג 2 בגיל 50 בתוך 5 חודשים... עד שהרופא נזכר לבצא בדיקות דם לתפקודי לבלב ואז עלה החשד לגידול והוא שלך ל CT אבל זה כבר היה מאוחר מדי.. שלב 4 מערב כלי דם, כבד וריאה... הקרוב נפטר אחי שנה וחצי של סבל בגלל רופא מטוטמטם שלא יודע לזהות תסמינים של גידול בלבלב...
בכל מקרה, הרבה בריאות
האם מוקד האדרתי בלבלב יכול להיות שפיר(ציסטה)למרות האדרה? ב mri. או שאין אפשרות כזאת?
האדרה משמעותה זרימת דם מוגברת,
דבר המעלה חשד למחלה גידולית אך אינו ודאי