שלום,
לפני כ-3 שנים בוצע גסטרוסקופיה - לא נמצא כל ממצא חשוד.
לפני כ-5 חודשים בוצע גסטרו, נוצר רושם לרירית אטרופית, בביופסיה אקראית מגוף הקיבה נמצאו ממצאים המתאים ל-MALT LYMPHOMA, ללא עדות לחידיק הליקובקטר בביופסיה, בוצע בדיקת הליקוברטר בנשיפה וגם בבדיקה זאת לא נמצא עדות לחידק.
רופא ההמטולוג ביקש לבצע ארדיקציה (למרות אי ממצא של חידק ההליבקטר), ואכן עברתי טיפול ארדיקציה (10 ימים אנטיביוטיקה ועוד)
לפני כחודש בוצע גסטרוסקופיה וביופסיה, ןהתוצאות בסך הכול בסדר:
- מטפלזיה אאינטסטינלית, דלקת כרונית, הסננה לימפוציטרית פחות צפופה מבעבר, ו-PCR אינו מראה מונוקלונאליות.
- Chronic gastritis, mildly active, atrophic with prominent intestinal metaplasis.
רופא הגסטרו הסביר לי שאין טיפול ל-metaplasis ואני העבור בדיקה נוספת בעוד כ-5 חודשים.
שאלות:
האם רצוי לבצע בדיקות נוספות כו CT פטיט?, האם יש טיפול לדדלקת הכרונית שיש לי? מה זה "metaplasia", ואיזה טיפול יש לעשות ע"מ לרפא את זה?
אשמח לקבל תשובות/מידע
תודה
משה
בעוונתי קיבלתי קונדלימות באיזור פי הטבעת עברתי צריבות לאחר בדיקה של שנה ברקטוסקופיה היה חתיכת עור שהרופאה טענה זה קפל עור ביצעתי 2 קולונסקופיה עקב כאבי בטן יצאו תקינות עם היפוך עשיתי אולטרסאונד רקטלי יצא טוב ברקע סכרת ופסוארזיס דלקתי עשיתי ct לאחרונה עקב כאב חוזר בבטן השמאלית התוצאות
בסמוך לשער הכבד הודגמו מספר קשריות לימפה מעט מוגדלות בגודל 1.4*0.8 סמ
מספר קשריות לימפה קטנות בהגודל עד1.6*1.2 סמ במפשעות
זה לא תהליך סרטני חלילה החשש שלי
שלום
בלוטות לימפה גדלות בגופנו ממספר רב של סיבות בראש וראשונה מתהליכים דלקתים
כרגע על סמך המידע הנוכחי לא רואה בלוטות חשודות לממאירות
שלום רב.
אמא שלי בת 76 בזמן האחרון סובלת לפעמים משילשולים וחלה שנתיים
האחרונות ירידה בהמוגלובין מ12 ל 11.4.
עשתה מספר פעמים בדיקת דם סמוי והכל יצא תקין.
יש לציין שהיא צמחונית.
אני מאוד דואגת.האם יכול להיות שבכל זאת זה לא רק סימפטומים לסרטן מעי גס.
תודה רבה על התשובה.
טטיאנה
מציעה לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג
אולי יש מקום לביצוע קולונוסקופיה
אני לא רופא ולא מוסמל לענות. אך אני רק יכול להבטיח לך שאם במקרה הגרוע אכן יתברר כגידול ממאיר מסוג IPMN כפי שצויין בחשד, אז מכל הגידולים של הלבלב שנחשבים לאלימים עם פרוגנוסה גרועה, במקרה של IPMN שמתגלה בזמן ללא מעורבות איברים אחרים, הפרוגנוזה היא מצויינת ממש כמו של מחלת הוצ'קין עם אחוז ריפוי מלא של מעל ל 95%.
בדיקת MRCP היא בדיקת MRI מיוחדת לכל איברי הבטן שעלולים לפתח גרורות משניות והיא בעלת דיוק גבוה מאד. ממליץ לך לפעול בכל הכוח גם אם באופן פרטי לעבור את ה MRCP ללא עיקובים בתוך שבועיים לכל היותר (דרך כללית, בעיקר לאור גילך שלרוב מהווה רקע להפליה, התור לבדיקה שכזאת יכול להתארך בחודשים רבים).
המון בריאות ובהצלחה
לפני כשנה עברתי קיצור של המעי הגס, האם ניתן לאכול מצות מקמח כוסמין או שגם הן אסורות לאכילה למנותחים?
תודה, דליה
רציתי לדעת האם העובדה סבי חלה בסרטן המעי הגס מכניסה אותי לקבוצת סיכון לחלות בסרטן המעי הגס?
לא
רק קרובי משפחה מדרגה ראשונה ,
אמא אבא אחים אחיות וכו
חלק מהגידולים האנדוקרינים הם בעלי ממאירות גבוהה
וחלקם איטיים ובעלי ממאירות נמוכה,
היות ואין לי פרטים מלאים לגבי הגידול לא אוכל לענות.
דר' שלום רב,
אני בן 46 לאחר ניתוח ושט קיבה עקב גידול ממאיר במעבר ושט קיבה.
קדמו לניתוח טיפולים בכימוטרפיה והקרנות.
אני ארבעה חודשים לאחר הניתוח ושלחו אותי לבדיקת סי טי חזה בטן ואגן.
להלן המימצאים:
חזה:
הצללות שטוחות היקפיות באונות התחתונות של הראה הימנית והשמאלית
יכולים להתאים לשינויים אטלקטתיים ופוסט קרינתיים
קיימת משיכה של קיבה אל בית החזה עם השקה בגובה הקרינה.
עיבוי דופן קל באזור ההשקה.
קיימת במיצר האחורי משיכה גם של שומן המייצר אפקט של עיבוי בחלל התת פלאורלי מדיאלי מימין.
קיים אפקט של היצרות במקטע הקיבה אשר במעבר חזה בטן מלווה
עיבוי דופן וכן תוכן מוצק הנצבע חומר ניגוד במקטע הקיבה אשר בבית החזה
ואף בחלק הקדם השקתי של הושט כעדות להפרעה מכנית במעבר.
לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בבתי השחי מיצר או שערי הראות.
כלי דם, לב, כיס מרה, כבד, כליות יצא תקין.
מה אומר הממצא הזה?
האם זה מסוכן?
יניב.
זה ככל הנראה מההקרנות ורק מצריך מעקב. לגבי התיאור הזה:
"תוכן מוצק הנצבע חומר ניגוד במקטע הקיבה אשר בבית החזה ואף בחלק הקדם השקתי של הושט כעדות להפרעה מכנית במעבר"
למען השקט הנפשי ההיתי מתעקש על גסטרוסקופיה בהקדם האפשרי.
הרבה בריאות
אנחנו מבינים כי ברצונך לסייע לגולשים, אך אנו מקפידים כי בפורומים באתר האגודה למלחמה בסרטן רק מנהלי הפורומים יענו תשובות רפואיות. זאת על מנת לתת לגולשים מידע מהימן ומקצועי.
נודה לך אם תמנע ממתן תגובות רפואיות/מקצועיות בפורומים השונים.
יש שינויים רבים הנובעים מהניתוח ומההקרנה,
והם לא מדאיגים לדעתי,
יש היצרות באזור ההשקה (החיבור) כשהסיבה השכיחה ביותר היא היצרות שפירה
ניתן לבדוק באנדוסקופיה
בברכה
שלום רב
לפני שנתיים עברתי ניתוח לכריתת ערמונית בשל סרטן, לפני 4 חודשים כריתת GIST מהקיבה בסיכון נמוך.
כעת נתגלה בבדיקת MRI מוקד האדרתי בגודל 1.5 סמ' בראש הלבלב ובבדיקת EUS הובהר שמדובר ב "ממצא היפואקואי מוגדר בגודל 17 ממ' היוצא מדופן התריסריון בצורה ברורה במשכבה 4,שכבת השריר,הממצא וסקולארי בדופלר, מתאים לתהליך תת רירי בדופן תריסריון שני. חשוד ל GIST על סמך המראה הסונוגרפי, בוצע FNA במחט 22G חומר נשלח ל CELL BLOCK ומשטחי ציטולוגיה"
הייתי רוצה לקבל הסבר על משמעות הממצא הנ"ל, והאם יש לדעתך לנתח בכל מקרה ומה המשמעות של ניתוח כזה? האם יש לדעתך אפשרות לכריתת חלקים נוספים בניתוח מעבר לחלק מהתריסריון?
עברו כבר כמעט שלושה שבועות וטרם קיבלתי תשובת ביופסייה בטענה שהחומר נשלח לצביעה, האם יש לזה משמעות כלשהי?
במידה ומדובר בממצא שפיר או בסיכון נמוך ,האם לדעתך ניתן לחיות עמו ללא ניתוח.
אנא תשובתך המלומדת אני מאוד חושש!!!
ההחלטה לגבי הטיפול תקבע לפי התשובה הפתולוגית
אם אכן מדובר בGIST יש לכרות את הממצא
סוג הניתוח נקבע על ידי הכירורג ,החל מניתוח מקומי וכלה בניתוח גדול שנקרא ויפל
משך הזמן שלוקח לתשובה מרמז כי היה צורך בצביעות ,אין לזה משמעות רעה ,
במידה ומדובר בממצא שפיר ניתן רק לעקוב ,אבל אם מדובר בGIST במיקום תרסריון יש צורך לנתח.
מה משניהם עדיף ?אם יש עדיפות בכלל.
האם החומר הניתן עימם חייב להיות אירינוטיקאן?שגורם לבלגן בבטן.או יש מצב לחומר אחר הניתן למשל עם האוקסלי??
התחלתי בווקטיבקס ולאחר שבוע החלה תופעה של פריחה ופצעים על האף.הרופא טוען שזה סימן טוב שמראה על יעילות הטיפול.כמו"כ הכאבים שהיו לי בגב וברגל נעלמו כולם מיד לאחר הטיפול הראשון
היעילות ומנגנון הפעולה דומה מאוד
ההבדל היחיד הוא העובדה כי הסיכון לתגובה אלרגית גבוהה יותר עם ארביטוקס בהשוואה לווקטיביקס
הופעת הפריחה והעלמות הכאבים הם סימן טוב.
בנוגע לשילוב ,ניתן לשלב עם אירינוטקאן או אוקסליפלטין