שלום
לפני כמה זמן תקף אותי כאב בטן חזק בחלק התחתון בצד ימין עם עצירות בהצוא לכמה ימים בלי חום ולפעמים קורה לי שאני נכנכס לסחרחורת חזקה ולא נרגעת עד שאני מאקי כל מה שאכלתי ......מה זה אומר ..
אם מדובר בארוע חד פעמי אפשר להתעלם
אבל אם מדובר בארועים שחוזרים על עצמם
יש לגשת ולהבדק ,לשלול חסימה
היי,
אני בן 24. ב 4 הימים האחרונים היציאה שלי מלווה בדם (משולב בצואה או מכסה אותה) . הדם מכתים את נייר הטואלט (נראה כאילו מדובר בכמות גדולה).
אין כאבים במתן הצואה, אין חום או כאבי בטן . ללא תחושת עילפון או סחרחורת.
יש לציין שהדם מגיע בחלק האחרון של הצואה ולא בכל חלקיה.
יש לציין שלפני כמה שבועות היתה לי מין בליטה/נפיחות קטנה וכואבת באזור פי הטבעת שנעלמה מעצמה (גם הכאב נעלם).
הרגלי צואה רגילים ללא שינוי - פעם/פעמיים -מקסימום / פעם ביומיים -מינימום
מבנה הצואה רגיל - חתיכות בקוטר רגיל וצבע תקין
אין שלשול.
האם יכול להיות שמדובר בגידול?
תודה ובברכה
דמם חוזר בצואה
צואה שמעורבת בדם
וכמות גדולה של דם כולם דורשים בדיקה רפואית וברור גסטרואנטרולוגי
לפונה שלום,
בקישור למטה לאתר האגודה ניתן למצא רשימת בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה. ניתן לעשות "סקר שוק" ביניהם.
בברכה,
מרכז המידע
אין בשלב זה הוכחה כי קיטרודה יעילה גידולי דרכי המרה
בת 37 ללא כיס מרה (בזמנו באולטראסאונד ראו פוליפים בכיס המרה והמליצו להוציא…בפועל לא היו פוליפים).מזה כשלושה חודשים נוטלת ציפרלקס ובתקופה האחרונה (מעל חודש) יש שינויים ביציאות פעם עצירות פעם שלשול וכו…סובלת מטחורים שמדממים ואף לפני כחמישה חודשים עברתי סיגמוסקופיה שיצאה תקינה פרט לטחורים.היציאות שלי תמיד היו סדירות עד להוצאת כיס המרה (לפני כשנה וחצי שלאחריו שלשולים רבים אך המצב הסתדר) ובחודשיים האחרונות עצירויות, שלשולים ושינוי בצורה של הצואה ובגודל (חתיכות קטנות וצרות יותר) וכן דימום בצואה לרוב בניגוב אך לעיתים גם ממש רואים דם במים וראיתי גם קריש דם קטן.אני מפחדת שזה סרטן המעי הגס או החולחלת (בעיקר בגלל היצרות הצואה).האם יתכן שהשינוי ביציאות נובע מהציפרלקס? האם בדיקת הסיגמוסקופיה שעברתי לפני מספר חודשים מספקת ואמורה להרגיע אותי (זה היה לפני כחמישה חודשים הבדיקה).מאז הייתי גם אצל פרוקטולוג שאמר שזה טחורים שמדממים והמליץ על ניתוח.לא ידוע על רקע במשפחה של סרטן המעי.מודאגת מאד…אודה לתשובה
דימום בהיר בניגוב הוא ברוב המכריע של המקרים בגלל טחורים או גירוי עקב עצירות ויציאות תקופות. אם בצעת קולונוסקופיה קצרה לפני 5 חודשים שהייתה תקינה אז הסיכוי שמדובר בגילום ברקטום כרגע שואף לאפס, כי אלו לרוב גידולים שגדלים לאט ואם לפני 5 חודשים הכל היה תקין, אז אין ממש סיכוי שהיום יהיה גידול גדול מספיק כדי לגרום לדימום והצרות הצואה. אגב הצרות הצואה הוא לא ממש סמפטום של גידולי מעי, למרות מה שרשום ברשת. זהו מצב מאד נדיר של חסימה בגלל גידול מסיבי. בכל מקרה, שם מדובר בצואה בעובי של עפרון. לעיתים שינויי ביציאות יכול לתת רושם מוטעה שיש הצרות שלמעשה אין כל שינוי,בעיקר אם ברקע יש חרדה.
הצעה שלי כסטודנט לרפואה, לבקש הפניה לפרוקטולוג לבדיקה של הטחורים והמשך טיפול. אם כבר נבדקת אז פשוט לבקש מרשם למשחה ולראות אם יש שיפור בעוד כשבועיים.
הסרת כיס מרה לא אמורה לגרום לדימום, וגם אם כן, אז היה מדובר בדימום של דרכי עיקול עליונות ואז לא ההית רואה דם טרי, אלא צואה מאד שחורה.
הרבה בריאות.
לא מוכר לי קשר בין ציפרלקס ודימום בצואה
מציעה לטפל בטחורים ולראות אם הדימום נפסק
אם לא ,לשקול ביצוע קולונוסקופיה מלאה
לבעלי גילו 2 גידולים, בזנב ובראש הלבלב וחשוב לציין שלפני 4 שנים עבר ניתוח להוצאת 3 בלוטות פרתאירואיד בגלל אדנומה.
יש חשד לman/ mpn לא ככ הבנתי מה שהכירורג כתב לנו בסיכום ונאמר לנו שלפני שמחליטים על הטיפול יש לעשות בירור מקיף אצל אנדוקרינולוג.
ברצוני לברר מה זה הממצא
בברכה
ד"ר הוברט שלום רב
האם אוכל לקבל מידע מה הסינדרום הזה?
האם יש מס' סוגים לסינדרום הזה?
ד"ר שלום רב,
מבקשת להתיעץ:
לאימי בת 86 נימצא בסיטי בטן ואגן: גידול של הלבלב ופיזור מישני נרחב לכבד, כמו כן פגם מילוי בעורק סיגמנטארי ואחד בתת סיכמנטרי , קישרית ב RML וב RLL מוארכת בקוטר של 8 מ"מ. קישרית זעירה ב LUL בקוטר 3 מ"מ.
בקע סרעפתי מכיל קיבה
השלד הגרמי, רקמות רכות ובטן עליונה ללא ממצא גס. כמו כן PE מימין, קישריות בריאות שיתכן ומיצגות פיזור מישני. החלה טיפול בCLEXAN. יש לציין שהכל החל בירידה במישקל, כאבי גב חזקים וחוסר תיאבון, שכחה לסירוגין. בבדיקות מעבדה נימצאו תיפקודי כבד גבוהים, סוכר 130 .שאר הבדיקות דם בגדר הנורמה. יש לציין שאימי אינה נוטלת תרופות באופן קבוע , ופרט לממצאים הללו ועבר של למעלה מ30 שנה בה חלתה בסרטן השד שכללה כריתה כולל בלוטות ומעקב – הכל היה בסדר עד לאחרונה(כפי שהצגת).
הסרטן בלבלב הוא בגוף הלבלב.
קראתי המון חומר בנושא והבנתי שהפרוגנוזה אינה טובה, ובכל זאת מבקשת לשאול מה היית ממליץ לנו להמשך טיפול? האם נכון כירורגיה?האם נכון כימוטרפיה? האם נכון טיפול פאליאטיבי? מה היית ממליץ לנו? אנו רוצים את הכי טוב בשבילה ונאלמים דום. חיכינו המון זמן עד לסיטי ואחר כך עד לקבלת פיענוח.
אנא יעץ לנו- בברכה יערה7
אין מקום לכירורגיה היות והמחלה גרורתית כריתת הלבלב לא תשנה את מהלך המחלה,
טיפול כימוטרפי בגיל 86 לסרטן לבלב הינו לא פשוט ,וזו החלטה של המטופלת אך בדרך כלל הנטיה היא להמנע מטיפול כימי
לדעתי טיפול תומך טוב ,שיכוך כאבים עידוד תאבון וכו הינה אפשרות הגיונית.
מציעה לבדוק אם יש נשאות לBRCA לאור הסיפור של סרטן שד ולבלב
שלום לכולם,
אני מורה בכירה ליוגה וכעת אני לומדת בוינגייט בקורס שמטרתו לשלב יוגה עם הטיפול בחולי סרטן. כחלק מהקורס התבקשתי להכין עבודה ומערך שיעור המותאם לחולי סרטן הלבלב. מספר שאלות עלו :- מהן המגבלות המאפיינות חולי סרטן הלבלב? האם כדאי לבצע פעילות גופנית? האם במהלך הפעילות כדאי לבצע תרגילים שמשפרים את זרימת הדם לאיזור? האם כדאי להעלות קצת דופק? לעבוד יותר על הפן המנטלי או על הפן הפיזי? אשמח לקבל כל מידע בנושא או קישורים למקורות מידע.
בתודה מראש וחג חירות שמח