דר הוברט שלום,
אבי אובחן כסובל מסרטן לבלב לפני כחצי שנה, שלב מתקדם עם גרורות בדופן הבטן (בפריטונאום),מאז הוא החל טיפולי כימו כל שבועיים, Folfox, ובדיקת סיטי הראתה שהוא מגיב טוב לכימו. שאלתי היא איזה טיפול נוסף נמצא יעיל ומאריך חיים, למקרה שיפסיק להגיב לטיפול הכימו הנוכחי, האם יש מחקרים קלינים בארץ/ בעולם בהם הוא יכול להשתתף ויש תקווה שישפרו את מצבו? האם ישנם טיפולים ביולוגים כלשהםשיכולים לעזור?
תודה
שלום
1.גמזר לבד או עם אברקסאן
2. אירינוטקאן
לא מוכרים טיפולים ביולוגים למעט מעכבי PARP לBRCA
מחקרים כל הזמן נפתחים ונסגרים ,כדאי יהיה לברר כשיהיה רלוונטי
אחרי תקופה ארוכה של נטילת השמן (במקביל לכימו ובידיעת הרופא)
הוא עשה CT והתוצאות היו שהגידול לא שינה את הגודל זאת אומרת שהוא פשוט נעצר.
לאחר שהתישו אותו עם הכימו ובגלל שקשה להשיג את השמן הוא התייאש והחליט שלא צריך יותר את השמן ועכשיו עברו כבר חודשיים ללא שמן - לפני שבוע וחצי עבר PET CT והגידול עכשיו מתפשט על כל הגוף.
אז המסקנות שלי שהטיפול של השמן כן עזר.
מה שכן... עישון תפרחת מעיר אותו והוא פיתאום אותו בנאדם שהיה לפני.
אני עם השאילה של ההסבר הם הדלקת במעי עלולה לגרום ליגדול סרטני או זה עלול להעלם כי אמרו לי לו שולילים אפשרות שזה גידול סרטני
סליחה שאני שואל הרבה אני רוצה להיות רגוע
תודה מראש
דיברטיקולום לא יכול להפוך לגידול סרטני.
לפעמים בהדמיה CT עלולים להתבלבל בין דיברטיקולום לגידול ולכן הקולונוסקופיה חשובה כי היא מבדילה בין שני המצבים .
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן המעי הגס שיערך בטבריה ביום רביעי, 15/6/16, במלון "קיסר פרמייר", רחוב הטיילת 103 טבריה.
יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום.
בשל מספר המקומות המוגבל יש להירשם מראש:
לפרטים והרשמה לחצו על הלינק המצורף.
אני בן 44 הרגשתי בכאב בטן חזקים ואשפזתי בבית חלום ואבחנה לי MENTION OF HEMORRHAGE) DIVERTICULITIS OF COLON (WITHOUT מה ההסבר מהאבחון הזה בבקשה ותודה לך דוקטור
דלקת של סעיף (דיברטיקולום )בדופן המעי
לאחר ניתוח של כריתת גידול מסוג gist מהתריסריון שחדר לראש הלבלב
בדיקה פתולוגית קובעת שתאי הגידול חיוביים ל C-KIT, CD34 ושליליים ל S100,SMA כמו כן KI67 חיובי באופן מוקדי עד 7%
בנוסף נרשם : לא נמצא נמק בתאי הנגע ולא נראו מיטוזות. וגם נרשם: "ברוב הצדדים הנגע מגיע לשולי התכשיר צבועים בדיו שחור!"
אודה להסבר קצר במיוחד למשמעות השורה האחרונה
אם הכוונה לכך ששולי הגידול אינם נקיים, האם המשמעות הינה בהכרח חזרה של הגידול בעתיד או שלא
האם כדאי לקחת גליבק למניעה עתידית? (רוצה לציין שלפני חמישה חודשים עברתי ניתוח נוסף של כריתת GIST מהקיבה שהיה בסיכון נמוך)
נראה ששולי הכריתה מעורבים
לפיכך הסיכון לחזרה קיים
אם כי העדר מיטוזות פחות תומך בכך.
יש מקום לשקול בישיבה רב תחומית הכוללת כירורג אונקולוג ופתולוג את הטיפול בגליבק מול ניתוח חוזר
מודה על תשובתך המלומדת
יחד עם זאת רוצה לציין שלמרות תוצאות הבדיקה הפטולוגית ,הכירורג טוען שמבחינתו הוא הוציא את הגידול בשלמותו מבלי שנפרץ כשגבולותיו היו ברורים
טענה נוספת שנשמעה על ידו הינה שבגידול מסוג GIST שגבולותיו ברורים אין צורך להרחיב שוליים נקיים וזאת מכיוון שבניגוד לסרקומה או לקרצינומה הגידול איננו נוטה להתפשט
כמו כן האופציה של לבצע ניתוח וויפל(שלו הייתי מיועד למחתחילה) לא היה מוצדק בנסיבות הנ"ל. והיה גורם לי אוול גדול לטענת הכירורג.
אודה לדעתך בעניין כמו כן התייחסותך לטענות שנשמעו
נ.ב: ניתוח חוזר משמעותו ככל הנראה ניתוח וויפל על כל ההשלכות
כפי שכתבתי אין תשובה שאוכל לתת בפורום
כי הנושא מורכב ודורש נוכחות פתולוג כירורג ואונקולוג לצורך החלטה מושכלת
אני יכולה להניח כי ההמלצה לא לנתח שוב ניתנה לך לאחר ישיבה משותפת עם כל הנוגעים בדבר:
שיכלול הסיכון לחזרה לעומת ניתוח נרחב מסוג ויפל
לצערי השילוב של הכירורג הפטולוג והאונקולוג יחד לצורך התייעצות טכנית הוא איננו אפשרי.
מבחינת הפטולוג השוליים לא נקיים נקודה
הכירוורג חושב שאין חובה בשוליים נקיים בגידול מסוג זה
האונקולוג חושב שבנסיבות הנל צריך לקחת גליבק ולעקוב אחר התפתחויות.
בסבירות גבוהה שלא יחזור
כל הנתונים כבר נכתבו. מה את חושבת ?
לפני כ6 שנים , בגסטרוסקופיה נמצא לי מטפלזיה בקיבה , בשני בדיקות לאחר מכן לא נמצא (באחת לא לקחו ביופסיות, )לגמרי לא הייתי מודע לנושא ,האם הכל בסדר ?או צריך בדיקות יותר מוקפדות
בנוסף לפני 5 שנים עשיתי קולונוסקפיה , תקינה , מאז פעמיים רופאת המשפחה בבדיקה נמצא דם סמוי בצואה, הגסטרו אומר "להתעלם אתה לוקח מיקרופירין "האם אכן להתעלם
כאונקולוגית אני מוטרדת מדיספלזיה בקיבה ולא ממטפלזיה.
מבחינתי אם יש דם סמוי חיובי בצואה יש לחזור עכשיו על אנדוסקופיה וקולונוסקופיה בלי קשר ללקיחת האספירין
רמת TSH עלתה מ1 ל 5.02 מאוגוסט שנה שעברה שאז התגלה סרטן לבלב עם גרורות בכבד עד היום לגבי המרקר (סממן) היו ירידות מ3000 עד 30 בבדיקה שלפני האחרונה בבדיקה האחרונה המרקר עלה ל42 א סממן אחר CEA ירד. כל האמור לעיל הוא לגבי אימי שצריך לצייו עשתה ניתוח להסרת בבלוטת התריס לוקחת אלקטרוסין.
שלום רב
אני בן 45 בריא באופן כללי לגמרי רזה עוסק בספורט בתור תחביב
לפני כשנה החלו לי כאבי בטן ואי נוחות בצד ימין של הבטן באזור של מתחת לצלעות מצד ימין . כאבי הבטן אינם חזקים והם עמומים וכאשר לוחצים על הבטן באזור הזה אז יש כאבים עמומים . כמו כן לעיתים רחוקות הכאבים מתפשטים לצלעות בצד ימין ואז הכאבים בצלעות עוברים כעבור מספר שעות.
כאבי הבטן לא עברו ועשיתי בדיקות דם מקיפות יצא תקין בדיקות דם סמוי בצואה יצא תקין בדיקות אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ואשכים יצא הכל תקין. גם בדיקת רופא משפחה לכילא וכוא יצא תקין.
כמו כן חשוב לציין שאין לי אף סמפטום אחר המצביע על חשד לסרטן כגון ירידה במשקל או חום או דם בצואה או שלשולים וכו'א היציאות שלי סבירות והתיאבון שלי טוב.
כיום כאב הבטן עדיין קיים אם כי ירד קצת בעוצמה לעיתים הוא חולף לגמרי לעיתים כואב יותר וכאשר אני מסיים ארוחה דשנה אז הכאב הוא יותר מוחשי.
האם כדאי לעשות בדיקות קולונוסקופייה גסטרוסקופיה וסיטי בטן למרות שמדובר בבדיקות פולשניות וגם סיטי בטן שיש לו קרינה מסוכנת???
מה הסכנות בבדיקות אלו ???
האם יש בדיקות חלופיות אחרות שניתן לעשות במקום ???
האם יכול להיות מצב שרק מכאבי בטן עמומים כאלו מדובר בגידול סרטני במעי הגס או באיבר אחר במערכת העיכול???
אודה מאוד לתשובתך המפורטת לשאלות אלו
דני
שלום רב דר הוברט
כתבתי לך שעשיתי אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ולא מצאו כלום וגם לא אבנים בכיס המרה.
האם כדאי לעשות שוב אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ? או לבדוק בשיטות מתקדמות יותר אם יש אבנים בכיס המרה ?
האם כדאי לעשות סיטי בטן גסטרוסקופיה וקולונסקופיה ?
אודה לתשובתך
אנדוסקופיה וקולונוסקופיה אם לא בוצעו
ואולטרה סאונד בטן חוזר או CT
היי שרוליק,
בנוסף לבדיקות שרשמתי ביצעתי קולונוסקופיה, סיטי בטן ואגן, סיטי חזה, הכל יצא תקין.
בסוף עבר לי הכאב/ תחושה (יתכן ובזכות מנוחה מספורט של כמה חודשים, אבל לא בוודאות)
שלום דני, (או כל אחד שיכול לעזור)
יש לי את אותם תסמינים בדיוק כמו שציינת
כאב עמום בצד ימין בבטן, לא תמידי, עבר, חזר, מחמיר, מוקל
בדיקות דם תקינות, א.ס. בטן ואגן תקינים, צילום אגן תקין ובדיקות של מספר רופאים (רופא משפחה אורטופד ורופא פנימי) שכללו מישוש הבטן וכד' ולא העלו דבר.
אני אפילו רזה ועוסק בפעילות גופנית פעם בשבוע, ממש כמוך...
אשמח לדעת האם הצלחת להבין במה מדובר או האם הכאבים חלפו או החמירו ואיזה בדיקות ביצעת?
אצלי אותם סיפטומים
כל הבדיקות תקינות ביולי עשיתי קולונוסקופיה ופרסקופיה
למעט בקע סרעפתי הכל היה תקין.
רופא משפחה לא הסכים שא
ערופא גסטרו נתן לי לעשות סיטי בדיקה ראשונה הראתה חשד ל ibd ועיבוי במעי רופא גסטרו הציע שאחזור על הסיטי ואם הכל תקין בזה נעצור.
חזרתי על הסיטי הראה שהכל תקין ואני סובלת.
לא יודעת כבר מה לעשות מלאה בחששות
אשמח לדעת אם יש לך תשובה או הקלה
אננ גם עם כאבים בצד ימים של הבטן והצלעות ימין אם לוחצת הכאב מורגש בבטן
לצערי אין הקלה הכאבים רק מתגברים
חזרתי יל קולונוסקופיה אחרי שעברתי 4 רופאי גסרו, בדיקת צואה היתה תקינה, כאבים התפשטו כם לצד ימין, כאבים באיסור בית השחי כל הבדיקות מראות הכל תקין, אני סובלת, אין מענה, המענה היחיד שמקבלת זה בראש שלך הבוקר יציאה עם דם והכל בסדר. מיואשת מחפשת רופא גסטרו תותח אולי הוא יתן לי מענה לפני שאסתבך עם לא הסתבכתי 😥
עשיתי בדיקות לפני שנתיים. יש לי חשד. שעם הקולוסקפיה..
פגעו ל במעיים ויש לי איזה פצע. זה כואב יותר כשאני אוכלת. חריף
התרבית יש לציין שלילית וקריאטנין בדם תקין.
למי עלינו לפנות? האם ניתן לדעת מהיכן הדימום בשתן?
רופא המשפחה אומר להתעלם אבל קשה לנו להתעלם כי אולי חלילה זה משהו מסוכן יותר.
נודה לעצה
כאבים באזור ניתוח הם תופעה שכיחה.
לא רואה קשר בין הגידול במעי הגס וההפרעה בתפקוד הכליה והדימום בשתן