שלום דר" הוברט,
נתקלתי במחקר רב הנוגע לרכיב HAMLET הנמצא בחלב אם.
בנוסף, מצאתי את המאמר הזה:
http://www.med.lu.se/content/view/full/124661
שחוקר השפעתו על סרטן המעי הגס עם תוצאות מרשימות.
מה דעתך בנושא?
האם את ממליצה לחולים המעוניינים בכך לנסות ולצרוך חלב אם בנוסף לטיפול קונבנציונלי?
תודה מראש.
שלום
מאמר מעניין שנעשה בעכברים,
כך שקשה לי לומר מה דעתי בנדון בבני אדם .
שלום רב
שאלת אותי שאלה בנוגע למוטציות והשבתי שלא נמצאו כלל מוטציות
הייתי בכל זאת ממליצה על טיפול מונע בגליבק
תודה על תשובתך
אך מדוע היית ממליצה בכל זאת על טיפול בגליבק
האם תוצאת בדיקת המוטציות לא קובעת שלגליבק לא תהיה השפעה?
תודה שוב על תשובתך המלומדת והמהירה
אך יחד עם זאת האם העובדה שאין שוליים נקיים לאחר הניתוח לכריתת הגידול לא אמורה לשנות את הטיפול ? האם קיומה של שארית נגע כביכול לא משנה את הטיפול בגליבק?
שלום,
אימי עברה כריתת קיבה לאחר אבחנת אדנוקרצינומה בקיבה בחודש מרץ.בוצע סיטי פט לפני כחודש ונראה פיזור גרורתי בכל חלל הבטן כולל שער הכבד, כליה, אגן וקשריות למפה רבות נגועו. כעת היא עם נקז וסטנט בשל קיום פיסטולה. הנקז מוחלף כל 3 ימיםבשל התמלאותו. צבע ההפרשה בדר"כ צהוב - ירוק. חשוב לציין שאימי חולת סכרת עם נוירופטיה. היא אמורה להתחיל כמותרפיה ב4 ליולי. שאלתי היא מה רמת הסיכון בביצוע טיפול כמותרפי במצב זה וכן מה התועלת. האם טיפול מסוג זה יכול לגרום להתפשטות הזיהום במערכות גוף אחרות?
תודה מראש על תשובתך
טיפול כימי הניתן בנוכחות נקז ,הינו מסוכן יותר ומעלה סיכון לזיהום,בטח במטופלת עם סכרת ברקע .
1.אנחנו לא אוהבים לדחות טיפול מונע ולכן מעודדים חזרה של הספירה הלבנה לנורמה עם זריקות נאופוגן ,אשר ניתנות אחר כך בין הטיפולים באופן קבוע למנוע דחיות נוספות
2. לא נדיר אבל דורש טיפול ,תיקון המנה ,הוספת זריקות נאופוגן ,פנו לאונקולוג המטפל
אני מבין שכשמספר הכדוריות יורד מתחת ל 1.5 מפסיקים לתת כימוטרפיה אבל אם המספר נשאר על 1.4 שלושה שבועות האם תציע להשתמש בניאופוגן? בינתיים אי אפשר להמשיך עם כימו אבל הירידה לא נמוכה למצב של דלקות.
אשתי לאחר הסיבוב השני של כימו כבר שלושה שבועות עם ספירה 1.4 וזה לא נמוך לסיכון אבל בינתיים היא לא יכולה לקבל כימוטרפיה. האם היית ממליץ על ניאופוגן?
שלום אני בת 34 בריאה עד כמה שידוע לי , בדיקות דם כלליות כולל תפקודי כבד וכליה וספירת דם תקינים , לפני כשבועיים סבלתי מעצירות כולל כאבי בטן צד שמאל באזור הטבור עד ללצלעות מלווה בגזים מרובים שלאט שלאט עברה אבל עכשיו יש לי אפיזודה של יציאות רכות מאוד עם שאריות מזון ( ירקות , פירות ) שאכלתי נלווה לזה כאבי בטן תחתונה ואז הכאב טיפה נרגע עד לפעם הבאה ...בגיל 20 הובחנתי כסובלת ממעי רגיז לאחר סדרת בדיקות שסבלתי מאותם סיפטומים ולא נמצאה סיבה לפני כשנה קיבלתי טיפול נגד הליקובפטר שלאחר הטיפול קיבלתי תוצאה שאין אותו יותר בקיבה כגורם בעייתי
רציתי לשאול האם הסיפטומים האלו דומים לסרטן מעי הגס ...?
אני כלכך מפחדת מזה שאני בקושי חיה , בוכה המון , מתוחה ולחוצה בלי סוף כל כאב מדמה לי יותר ויותר שיש לי סרטן ..
אשמח לקבל תשובה
בברכת יום נעים ותודה
מה שאת מתאר הרבה יותר אוםייני למעי רגיז מאשר כל דבר אחר. דאגות ומצבי לחץ לרוב מחמירים את הסימפטומים. את בגיל בו שכיחות סרטן המעי מאד נמוכה וגם הסימפטומים שלך לא ממש מתאימים. בכל אופן ההיתי ממתין שבועיים ואם אין שיפור פונה לרופא המטפל שלפי שיקול דעתו יחליט אם צריך ברור מעמיק יותר כמו קולונוסקופיה. בנתיים ההיתי ממליץ לקחת קלבטן שזה עוזר לספמטומי מעי רגיז בעיקר אם יש שלשולים (זה ללא מרשם).
אתה רופא כי אני רואה שזה לא רשום בשם שלה ...
אשמח לדעת אם יש ידע רפואי על מנת לאשש את התשובה שלך
תודה מראש
כאבי בטן הם ממצא שכיח ביותר וברוב המכריע של המקרים לא מדובר בסרטן מעי גס,הכלי הטוב ביותר הוא הזמן ,אם התופעה ממשיכה מחמירה ומלווה בסימפטומים נוספים כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג ,לצורך טיפול מתאים גם אם קרוב לוודאי לא מדובר בסרטן מעי גס
חום גבוה אינו מסימני המחלה ואינו סימפטום נורמלי,הוא סימן לזיהום ומצריך טיפול בעיקר למטופל שסיים רק עכשיו הקרנה וטיפול כימי .
לאחר ניתוח לכריתת GIST מהקיבה ומהתריסריון, שני גידולים ראשוניים כשבניתוח האחרון של כריתת ה GIST מהתריסריון (חודר ללבלב) נשארו שוליים נגויים.
מקבל GLIVEC ונמצא במעקב בדיקות MRE.
בבדיקת מוטציות שערכתי לאחרונה לא נמצאה מוטציה שמגיבה ל GLIVEC (נבדקו המוטציות הנפוצות)
האם ה GLIVEC יכול בכל זאת לעצור את המחלה או שצריך לחשוב על כיוונים אחרים(באם קיימים)
לפעמים הממצאים סותרים סמן בעליה לעומת שיפור בהדמיה,
תפקידו של האונקולוג המטפל לקחת את מכלול הממצאים
כששיפור בהדמיה בדרך כלל נחשב אמין יותר ,כי עליה בסמן יכולה להיות ממגוון של סיבות ולא בהכרח מהמחלה הגידולית