שלום רב,
קראתי מחקר חדש שהתפרסם על ידי חוקרים בטכניון.
הנה קישור למחקר:
https://www.technion.ac.il/2018/07/%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-2/
המחקר הדאיג אותי, האם המשמעות שלו היא, שכימותרפיה מאיצה גידולים סרטניים?
תודה מראש על התשובה.
היי לכולם
כמו שאבא שלי אומר: "הצטרפנו לאחרונה למשפחת הסרטן"... אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שהסתיעו בשירות של חברת טרייל אין פארמה...
תודה רבה ובריאות לכולם...
יעל
כמובן שבכל הופעה של ממצא - יש לפנות לרופא המטפל לבירור.
באיחולי בריאות,
ד"ר רעיה ליבוביץ
אמא שלי עשתה בפעם השלישית פיטיטי ונמצא כי בציטוט נרמזת קליטת יתר מוקדית באיזור הקפסולה של הכבד באיזור הכיפה אך לא נמצא ממצא אם קיימת הוראה קלינית ניתן להמשיך בבירור איזור זה בבדיקת mri
לפני כל הצילום הזה הם לקחו לה מח עצמות לבדוק גרורות בגוף משום שהיא סובלת מסרטן דלקתי בשד היא אחרי כימותרפיה ולפני הקרנות האם הממצא בכבד ישנו חשד שהוא סרטני ויש לדאוג בשל זה בתודה רבה מראש
ערב טוב,
מטרת הפורום הדיגיטלי הזה הוא לתת מענה כללי לשאלות הנוגעות לרפואה מותאמת אישית, ולא לספק ייעוץ פרטני לגבי חולה זו או אחרת. ייעוץ שכזה אינו מקצועי או אתי.
יש לפנות עם שאלות אלו לרופא/ה המטפל/ת.
איחולי בריאות,
ותענה על השאלות עם שובה.
למקרים דחופים צרו קשר עם מרכז המידע בטל. 03-5721608
שלום האם טיפול זה יכול לעזור במקרה של גידול סרטני ברקטום ששלח גרורות ללבלב כבד וריאות ?
מטרת הפורום הדיגיטלי הזה הוא לתת ייעוץ כללי בנושאי רפואה מואתמת אישית.
לגבי שאלות פרטניות הנוגעות למטופל/ת זה או אחר/ת - יש לפנות לצוות הרפואי.
שלום , האם קיימים טיפולים אלטרנטיביים לסרטן בשלפוחית השתן (נשים), מלבד שטיפות ביולוגיות וניתוח הסרת הגידול? ואם כן- כיצד נבדקת התאמה אישית לטיפול שונה .
תודה
מתוך השאלה אני מניחה כי היא מתייחס למצב שבו סרטן השלפוחית לא חדר לשריר כיס השתן. במצבים כאלו הטיפול כולל כריתת הגידול (בגישה אנדוסקופית, כניסה דרך השופכה), ובהתאם למאפיינים הפתולוגיים המתקבלים בניתוח- החלטה האם יש מקום לשטיפות או לא. לצערי היום אין בידינו כלים מולקולריים או גנטיים לדעת מי מהחולים ירוויח מהשטיפות ומי לא, והטיפול הזה מוצע לכל מי שהיה לו סרטן שלפוחית high grade.
בברכה,
שלום ד"ר ל יבוביץ
מה הסיבה שלעתים ארביטרןו איננו יעיל כמו זיטיגה
תודה יעקב
אבירטרון הינו התכשיר הגנרי של התרופה המסחרית המכונה 'זייטיגה'. משמעות הדבר היא שהחומר הפעיל בשתי התרופות הוא זהה לחלוטין.
לעיתים נדמה למטופלים שתרופה גנרית לא עובדת טוב כמו התרופה המקורית, אבל ברב רובם של המקרים זהו אינו המצב בפועל. לגבי אבירטרון וזייטיגה- אין שום נתונים שמציעים שלא מדובר על תרופות זהות. אכן - התרופה אושרה על ידי משרד הבריאות הישראלי.
מטרת הפורום הזה היא לדון בנושאים הנוגעים לרואה מותאמת אישית, ולא להתייחס לתרופה ספציפית כזו או אחרת.
בקצרה - החומר הפעיל בתרופה זייטיגה ואביטרון הם זהים, ולפיכך גם אם עולה הרושם כי התרופות אינן זהות, אין לכך ביסוס מדעי.
שלום רב
האם כל אזור שמציג קליטה בבדיקה הוא ממאירות?
למה יש מקומות שתמיד מוארים כמו למשל אזור הראש ואזור האגן?
תודה רבה
ובריאות
בדיקת PET-FDG מבוססת על הזרקה של סוכר אשר מסומן בחומר שפולט חלקיקים הנקראים פוזיטרונים. הסוכר המסומן הזה נקלט באיברי גוף אשר מנצלים סוכר ביתר - כגון תאי סרטן, תאי מוח, תאי דלקת וכיו"ב - והפוזיטרונים הופכים לקרינה אלקטרומגנטית אשר אותה ניתן לקלוט במכשיר, ולמקם אותה לאיבר הגוף הנכון בזכות בדיקת ה- CT המבוצעת במקביל.
מכאן גם נגזר, שלא רק תאי סרטן קולטים FDG בבדיקה, אלא גם תאים אחרים כגון תאי המוח. בנוסף, גם תהליכים פתולוגיים שאינם ממאירים (למשל, דלקת) יכולים להיראות כחיוביים בבדיקת PET. מסיבה זו, קריאה ופענוח של בדיקות אלו הינה מלאכה מורכבת המבוצעת רק בידי רופאים מומחים לדבר. גם מתן המשמעות הקלינית לתוצאות הפענוח צריכה להיעשות בידי רופא בלבד.
לסיכום - יש לדון בכל ממצאי הבדיקה עם הרופא/ה המטפל/ת.