תודה לחידוש סוכנויות ביטוח בעמ על המאמץ וההצלחה בהסדרת ביטוח נסיעות לחו״ל לנסיעה בסמוך לאישפוז . כל הכבוד וההערכה . מומלץ .
מה משך זמן ההשפעה שלה ?
כלומר כמה זמן היא "עובדת" מרגע העירוי ?
שלוב רב,
השאלה מצוינת, ולצערי אין לה תשובה חד-משמעית או פשוטה. ראשית, לאלו מקוראינו שאינם מכירים - מדובר על תרופה מסוג אימונותרפיה, אשר עובדת על ידי 'הדלקת' מערכת החיסון כנגד הסרטן. התרופה איננה עובדת בכל סוגי הסרטן ובכל המקרים, ועדיין איננו יודעים לנבא מי יגיב לתרופה, מתי יגיב ולמשך כמה זמן.
לשאלתך - בדך כלל אנחנו לא מצפים לתגובה מיידית למתן הטיפול, שכן על מנת שהטיפול יעבוד, יש 'לגייס' את מערכת החיסון, וזה עשוי לקחת כמה שבועות. יתרה מכך, אנחנו מכירים כמה דפוסי תגובה לטיפולים הלו - יש מעט אנשים שמגיבים מיידית, ישנם אנשים שמגיבים בתוך כמה שבועות עד חודשים, ישנם אנשים שמחלתם מתייצבת על הטיפול, וישנם גם אנשים שמחלתם מתקדמת על גבי הטיפול. בדרך כלל, כל עוד המצב הקליני (קרי, מצב המטופל) יציב, נרצה לתת צ'אנס של לפחות 3 חודשים עד להערכה האם התרופה 'עובדת' או לא. אם חלילה חלה החמרה במצב המטופל על התרופה- יש לפנות בדחיפות לרופאה המטפלת.
ובמידה והתכוונת לשאול עד מתי התרופה 'עובדת' מרגע העירוי ועד שהיא מפסיקה לפעול - גם על זה אין תשובה פשוטה, שכן גם בהיעדר התרופה בדם, במידה והיא הצליחה 'להדליק את מערכת החיסון', הרי שהשפעותיה יכולות להימשך הרבה אחרי שכבר איננה נמצאת בגוף.
בברכה,
ד"ר רעיה ליבוביץ
שלום,
מה דעתך לגבי קיטרודה הניתנת לאחר שכבר אין עדות למחלה (במסגרת מחקר)1. האם הסיכון ל"תקיפת" איברים בריאים, גובר ?
2. האם "על הדרך" היא עלולה לחסל תאים סרטניים שטרם נתגלו...
3. האם היא יכולה לטפל בחולי אחר שאינו סרטני. הרי התרופה בעצם משפעלת את מערכת החיסון ?
4. מה עושים אם מתפתחת תופעת לוואי של גרד ופריחה בעור ?
שלום רב,
ישנן גישות מחקריות המנסות לתת טיפולים אימונותרפיים (תרופות דוגמת קיטרודה ואחרות) כטיפול 'משלים', קרי לאחר שכבר אין עדות לסרטן, למשל בתום ניתוח לכריתת גוש סרטני בשד. הרעיון הוא לנסות 'להדליק' את מערכת החיסון כנגד הסרטן וכך למנוע מתאים בודדים (במידה וחלילה נותרו בגוף) להתפתח לגרורות נצפות.
1. הסיכון לתקיפת איברים בריאים קיים, אך הוא לא גדול יותר, למיטב ידיעתנו, מאשר הסיכון לתופעת לוואי כזו כאשר התרופה ניתנת במחלה גרורתית.
2. זוהי כמובן המטרה שבמתן התרופה בהקשר הזה - כלומר, זה לא 'על הדרך', זה בדיוק הרעיון. כמובן שרק בעוד כמה שנים נדע אם הגישה הזו מצליחה אם לאו.
3. באופן עקרוני זה יתכן (למשל -האם מתן טיפול אימונותרפי יכול למנוע התפחות סרטנים נוספים? מעניין...), אך אין לנו שום מידע על כך. בעוד כמה שנים נוכל להסתכל אחורה ולבדוק.
4. גרד ופריחה מתפתחים לעיתים קרובות. ניתן להתחיל במשחות אנטי-היסטמיניות (דוגמת פניסטיל) או כדורי אנטי-היסטמין. במידה וזה לא מספיק, יש להתייעץ עם הרופאה המטפלת, שוודאי תרשום משחות סטרואידליות. במקרים קשים, לעיתים יש ליטול סטרואידים בכדורים.
אובחנתי בסרטן אשכיים מסוג NSGCT, לפי CT אין פיזור משני של המחלה, ואמרו לי שהכל תקין. עברתי ניתוח כריתת אשך. לפני הניתוח: אלפא פיתו היה 239 bHCG היה 410. אחרי הניתוח: אלפא ירד ל 4.3 ו bHCG ירד לפחות מ 0.1. השאלה שלי, האם בלוטת לימפה בבטן בקוטר מירבי עד 0.5 ס״מ היא תקינה? אם יש גרורות ללימפה בבטן, האם הסמנים (אלפא ובטה) יהיו גבוהים?
מטרת הפורום הזה אינה לתת ייעוץ פרטני במקרה כזה או אחר. באופן כללי, בלוטות לימפה נחשבות תקינות עד גודל ש 1 ס"מ. באופן כללי, קיומם של מרקרים חיוביים בסרטן אשכים מעיד בהכרח שישנו סרטן בגוף. קיומם של מרקרים שליליים אינו מבטיח שאין סרטן.
במילים אחרות, יתכן מצב שבו המרקרים תקינים ועדיין ישנן גרורות. זו הסיבה שיש לבצע מעקב שכולל הן בדיקת מרקרים בדם והן בדיקות הדמייה.
איחולי בריאות,
שלום, יש לי חברה שלפני שבע שנים קרה לה מקרה ומאז היא מרגישה אשמה במחלה של אחותה, בערך בגיל 12 היא ואחותה רבו על משהו , בעקבות כך היא התיישבה על אחותה לכמה דקות, תקופה קצרה לאחר מכן גילו אצל אחותה את המחלה בגב, ומאז היא מרגישה אשמה שהמחלה קשורה לזה שישבה על אחותה ומזה זה נגרם.
היא ביקשה ממני לכתוב את השאלה בפורום על מנת לדעת אם יש סיכוי שזה קשור אחד בשני?
תודה רבה!
אנחנו לא יודעים במדויק מדוע מתפתחת מחלת סרטן אצל אדם כזה או אחר, אבל מעולם לא הוכח קשר בין טראומה גופנית (דוגמת ישיבה על מישהו או התגוששות) לבין התפתחות סרטן, ולפיכך אין כאן שום מקום לרגשות אשם מכל סוג שהוא.
אין שום סיכוי שריב האחיות גרר התפתחות של מחלה ממארת.
אני שולחת איחולי בריאות והחלמה,
הגיעו תוצאות ביופסיה שכל בלוטת התריס נגועה ,דרגה6+ בלוטות הלימפה גם נגועות. התחלתי הליך ניתוחי להסרת כל הבלוטות בצוואר.
הגידול התקלה באקראי בחדר מיון ונשלחתי לאולטרסאונד ודיקור במרפאה של הקופת חולים שלי.
1. אני חוששת מגרורות בעוד בלוטות אחרות בגוף,הרופא לא מציע כרגע CT כי יהיה טיפול בדיו רדיואקטיבי והגוף לא יכיל כמיות כאלו בפרק זמן קצר.
מה ניתן לעשות כדי לדעת שאין השלכות בעוד מקומות בגוף של סרטן?
2. לקחתי ניתוח פרטי של מנתח ראש צוואר, מתי אני צריכה לערב אנדריקולוג-אנקולוג בתהליך?
אשמח לתשובתכם כדי לעשות לי מעט סדר בכל הנתונים המטברים לצערי...
מטרת הפורום הזה אינה לספק ייעוץ פרטני למקרה זה או אחר. מהמעט שכתבת נשמע לי שאת מטופלת היטב, ואני מאחלת לך הצלחה בניתוח.
בתום הניתוח, קרוב לוודאי תופני לאנדוקרינולוג על מנת שימשך לעקוב ועל מנת שיחליט האם יש מקום לטיפול ביוד רדיואקטיבי.
איחולי בריאות והחלמה,
שלום
חברות מסחריות מציעות בדיקות גנומיות לחולי סרטן.
האם במקרה של סרטן לימפומה שלב 4 יש טעם בבדיקות?
לא צוינו פרטים בקשר לסג הלימפומה, אולם בדרך כלל - לגבי רב רובן של סוגי הלימפומה - תכנית הטיפול ברורה ומוכתבת מראש, ולבדיקות הגנומיות אין מקום. במידה וחלילה המחלה נמשכת ומתקדמת על כל קוי הטיפול המוכחים - הרי שאולי יהיה מקום לשקול זאת אז.
בהצלחה ובריאות שלמה,
הנכם מוזמנים ליום עיון של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן הריאה
יום העיון יתקיים ביום שלישי, 20.11.18, במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק", שד' רוקח 80, תל אביב.
יום העיון מיועד לחולים, מחלימים ובני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש.
למידע נוסף ולרישום: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9881
הנכם מוזמנים לימי עיון של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן השד –
יום עיון למתמודדות עם סרטן השד "לחגוג את החיים" יערך בכפר המכביה רמת גן ב- 16/10/18
לפרטים ולרישום: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9879
יום עיון בנושא סרטן שד יערך במרכז הרפואי העמק ב- 22/11/18
לפרטים ולרישום: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=12141
ימי העיון ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש. מהרו להרשם.
תודה, קראתי כעת את המאמר ומדובר על עבודה יפה ומרשימה של חוקרים ישראלים מחיפה (יישר כוח!), שלומדת לעומק מנגנונים תאיים בסרטן. בעוד שהיא מעלה היפותזה מעניינת, עוד מוקדם מלהשליך ממנה על הטיפול הנוכחי במחלת הסרטן באנשים.
מהנסיון הקליניי היומיומי אנחנו יודעים שישנם גידולים שמגיבים לכמותרפיה וישנם כאלו שלא, אך התופעה של 'האצת גידולים' על כמותרפיה אינה מוכרת. כמובן שישנו מחקר רב על מנת ללמוד מה קובע האם גידול מסוים יגיב לכמותרפיה אם לאו.
באיחולי בריאות,