דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מספר הנחיות כלליות
. מנות קטנות - מזון בעל נפח קטן ויבש כמו צנימים וקרקרים
העדפה של פחמימות כמו לחם, תפוא , אורז - עיכול קצר יותר
הפרדה בין שתיה ואכילה - לצורך הטקנת הנפח והלחץ בקיבה. להמתין בין אכילה עד השתייה כחצי שעה
מזון ניטרלי מבחינת טעם וריח: עדיף מוגש קר פחות מדגיש את הטעמים והריחות, חמום במיקרוגל יוצר פחות ריח בישול
נתן להיעזר בגינגר - חליטה וקירור, סוכריות גינגר, משקה גינגר אייל או מי טוניק- מקלים על הבחילות
במקרה שאין אפשרות לאוכל כלל להקפיד על שתייה עד שיפור המצב
מזו רפואי כמו בעל טעם ניירלי כמו אוסמוליט או נוטרן יכולים לסייע. לקרר היטיב ללגום לגימות קטנות ולפזר את השתייה במשך היום
למצוץ קרח. הדבר גורם לחוסר תחושה מסויימת שעוזרת לאכול מעט.
במקרה של מצב חמור ביותר מומלץ לפנות לדיאטנית לצורך קבלת יעוץ פרטני
בהצלחה
שלום רב
האם חולים במחלת הסרטן יכולים ליטול ויטמינים.? כנל לגבי אנשים לשעבר. בתודה.
ויטמינים ינתנו בהמלצת רופא במקרה של חוסרים שנמצאו בבדיקות כמו ברזל B12 וויטמין D נמוכים.
במקרה של חסר בתפריט לדוגמא אנשים שאינם צורכים מוצרי חלב גם אז אין בעיה בהשלמה שתנתן על ידי דיאטנית /רופא בהתאם לתזונה
במצבים כללים כמו בזמן טיפולים חשוב ומומלץ להתיעץ ולדווח לרופא לגבי ויטמינים או תוספים אחרים
יש ויטמינים שאינם מומלצים במצבים מסוימים ואחרים מומלצים מאוד.כלומר ההמלצה אינה כללית ולא תלויה בצורך ובמצב של כל אדם ואדם.
האם יש חלבון צמחי ?כלומר פתרון לטבעוניים?ניסינו חלבון אורז באבקה (כמו לספורטאים)אבל היא בקושי נמסה והיה לה טעם מתוק מלאכותי (בקיצור לא מוצלח).תודה
מצטערת על תהשובה המאוחרת
חלבון צמחי טוב הוא חלבון מסויה. קיימים בשוק תכשירים שונים המבוססים עליו.
מרבית התכשירים הם בטעם מתוק.
היי, קיבלתי המלצות ממספר אנשים להיעזר בעשב לימון. האם את ממליצה על כך? האם ידוע לך או למישהו בפורום איפה ניתן להשיג? תודה
קיימת גישה שבה מומללץ להפריד בארוחה בין חלבונים לפחמימות. זו אינה הגשיה של התזונה המערבית, אך בהחלט אין התוויה מתנגדת לכך. מה שחשוב שארוחה אחת תכיל פחמימות והשנייה חלבונים כדי שסך התפריט היומי יהיה מאוזן.
הימנעות מקטניות לא ידועה לי וההיפך. קטניות כמו עדשים, שעועית, אפונה, גרגרי חומוס הם מהמזונות בעלי הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר. קטניות מכילות סיבים תזונתיים התורמים לאיזון סוכר וכולסטרול, כמעט ואינן מכילות שומן, כושר השבעה רב, מקור לחלבון צמחי וכן מקור מצויין לברזל סידן מגנזיום ומינרלים אחרים.
קטניות מומלץ מאוד. לאנשים הסובלים מבעיות במערכת עיכול או עברו ניתוח במערכת העיכול יש קושי לעכלם ואז יקבלו המלצות פרטניות בהתאם.
זהו בהחלט מצב חדש ושונה הדורש יעוץ לגבי ההתמדדות איתו. לשם כך יש מסגרת של טיפול בית בו גם האחות וגם הדיאטנית תתנה את ההנחיות, ההמלצות לגבי הטיפול המיטבי עבורו בבית. הדיטאנית תקבע מה תכשיר ההזנה המתאים מה הכמות הנדרשת וצורת המתן המתאימה. ככל בהחלט אפשר לתת את ההזנה באופן בו חלק מהזמן הוא יהיה חופשי מההזנה ומהמכשור שלה. יש פרונות מתאימים לכל מצב כולל טיולים , נסיעות וכדומה.
יש לפנות לרופא משפחה ולבקש את הקישור עם טיפול בית.
ללימור
בהמשך לשאלתי מ-8/8 לגבי אבי בן 87 רמת הברזל שלו מאוד ירודה בבדיקה לפני כמה ימים התוצאה היתה ברזל =31ug/dl והמוגלובין 10,6קניתי לו ברזל באופן פרטי בכדורים כל אחד 100 מ"ג ,האם כדאי לחלק הכדור לחצי ולתת אותו פעמיים או אולי לתת לו ברזל בשתיה כמו פלורדיקס שיש בו גם ויטמינים תוספת,האם תוספת בשתיה נספגת טוב יותר,הוא מאוד סובל מכאבי בטן .
אני מודה לך מראש על העזרה
הבת רחל ר
מכייון שמדובר על אנמיה שהיא בעיה רפואית ולא רק על חוסר תזונתי. חשוב להתייעץ לגבי כך עם הרופא ולבדוק מה מקור האנמיה. הוא ימליץ גם על המינון המתאים.
פלורידקס הינו תכשיר מצויין אך לא מספיק לתקן חוסר של ברזל שמתבטא כבר באנמיה