דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
האם ידוע למישהו מחברי הפורום ולמנהלת הפורום משהו לגבי פטריית היוגין?
הידע המצוי על הפטריה הוא באינטרנט. המקור שלו הם חברות/אנשים העוסקים במכירתה והפצתה לכן יש להתייחס אל הידע בספקנות.
למזונות מקומיים יש שימוש רב שנים ברפואה המסורתית שאיננו מזלזלים בו, אך כרגע לגבי הפטריה איננו יודעים או מכירים עובדות על פעילותה ויעילותה
אכן פורסם לאחרונה מחקר עוקבה שבדק את הקשר בין רמות של חומצות שומן אומגה 3 בדם וסיכון לסרטן פרוסטטה. נמצא סיכון מוגבר לסרטן פרוסטטה בקרב אנשים עם רמות גבוהות של אומגה 3 בדם. אילו תוצאות בעיתיות.
לא נבדקה צריכה של אומגה 3 בקרב הנבדקים. כלומר רמה גבוהה בדם אצל הנבדקים אינה בהכרח קשורה לצריכה של אומגה 3. יכול להיות שהיא משקפת תהליכים הקשורים בגידול עצמו באופן עצמאי ולווא דווקא קשורה לצריכה או לתוסף.
הערות של חוקרים למאמר זה טענו שרמות כאילו גבוהות בדם נמצאות דווקא בקרב אוכלוסיות יפניות וסקנדינביות ושם דווקא יש פחות סיכון.
כדי לעשות סדר מומלץ לצרוך2 עד 3 מנות (מנה כ- 100 גרם) בשבוע של דגי ים צפוני כמו סלמון מקרל הליבוט . רמות אילו הן פיזילוגיות ואינן מדאיגות מי שאינו צורך כמות זו יכול להשלים כמות זו בתוסף בהמלצת דיאטנית או רופא במיוחד באם הוא מצוי בקבוצת סיכון כמוזו כלומר לסרטן פרוסטטה אגרסיבי.
דרושים מחקרים נוספים כדי לקבוע שאומגה 3 במזון /תוסף מעלה סיכון לסרטן פרוסטטה.
כדי להקל על השלשולים וכאבי הבטן מומלץ בהתאם למצב להפחית בצריכה של ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, סובין, קטניות וכל מזון אחר עשיר בסיבים תזונתיים. במקום כדאי להעדיף ירקות ופירות קלופים ומבושלים, לחם אחיד, דייסת סות /אורז וקוואקר. דגנים כמו אורז ופסטה. באם יש שיפור במצב אפשר לחזור לצרוך מזונות בריאים אילו.
כדי להקל על כאבי הבטן ויחד עם זאת לעלות במשקל כדי לאכול מנות קטנות לעיתים קרובות. קרקרים, צנימים, בתוספת של מריחה כמו מעט טחינה, אבוקדו, ביצה, טונה יכולים להיות קלים יותר לעיכול.
באם אין שיפור מומלץ לשקול מזון רפואי מתאים ביעוץ עם הדיאטנית או הרופא.
אני מתחיל טיפול ביום ראשון הקרוב עם כימותרפיה r-chop פלוס MABTHERA RITUXIMAB.
1. אשמח אם תוכלי לציין סוגי מזונות ותוספים שיכולים לעזור במצב זה (סובל גם מצפיפות עצם) . החשש שלי שלמרות שקיים סיכוי טוב שהטיפול יצליח (כך לפחות הרופאה אמרה) אצא שבר כלי. קיימים רשימת נזקי צד רבים וביניהם : החמרת צפיפות עצם בגלל הקורטיזון , פגיעה בלב ופגיעה בכליות (כבר עכשיו URIC ACID מאוד גבוהה כנראה כתוצאה מהלימפומה). יש מזונות שרצוי להמנע מהם? 2. אני נוהג לקחת סוגי תבלינים שנחשבים למיטב ידיעתי כתורמים לבריאות אולם עכשיו אני מתלבט אם להמשיך לקחת (במיוחד אחרי ששמעתי ברדיו את דר" עופר כספי אצל עופרה ובה ציין תה ירוק מזיק לגוף במקרה של סרטן מסוג מסוים אולם עוזר לסרטנים אחרים) והרשימה: שלי:
2 שיני שום כתוש ליום (מחכה 15 דקות ואזי מבשל אחרת חריף לי בגרון-- חוקרים ישראלים המליצו על שיטה זו ועדיין לא לפגוע ביכולות השום) 2 כדורי אומגה 3 + תה ירוק +צפורן + אורגנו + קינמון +כורכום + טחינת גרעיני פשתן ואכילה מידית+ זנגוויל.
למעט כדורי אומגה 3 מדובר במזון נטו בכמות קטנה למדי.
בתודה
לגבי הטיפול. יש תופעות לוואי מיידיות ויש תופעות לוואי ארוכות טווח כמו פגעיה בעצם. בין הטפולים בחזרה לתזונה מאוזנת נשים דגש על מתן טיפול תזונתי לבעיות כאילו באמצעות תזונה עשירה בסידן ותוספים מתאימים (סידן ווטימין D ) רק בהמלצת הרופא.
לגבי תופעות מידיות הם משתנות מאדם לאדם ונטפל בהם כשיעלו.
לגבי השימוש בתבלינים, תה ירוק ועוד.
כל עוד מדובר בכמות שיכולה להיצרך גם באופן טבעי בתפריט היומיומי שלנו, הרי שבוודאי אין כל סכנה. הרי אנו אוכלים זאת ביום יום. כולל לגבי תה ירוק 2 עד 3 כוסות לא יעשו נזק.
אם אתה פועל באופן כזה המשך כך, מידתיות זו הכוונה. בהצלחה בטיפול.
ברוכים הבאים לפורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן.
פורום זה נועד לתת לתת מענה אמין, מקצועי ומעודכן בכל הנוגע לתזונה המומלצת לחולי סרטן ולמחלימים מסרטן.
מנהלת הפורום היא הגברת לימור בן חיים, דיאטנית קלינית, דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב.
הפורום פתוח לשאלותיכם.
בברכת בריאות טובה,מרכז המידע,האגודה למלחמה בסרטן
שלום,
אימי עברה כריתת ריאה לפני כ6 שנים ואח"ר הסרת גידול בשד. היא בת 79 ו, בלי עין הרע, מתפקדת יפה מבחינה נפשית. מצבה הגופני רע: היא מרותקת למיטה, חלשה, ללא שיניים ועם מחולל חמצן צמוד.
בעיקר בשל היעדר השיניים וריבוי התרופות, מזה ארבע שנים עיקר מזונה הוא אנשור פלוס (שוקולד). לפני מספר חודשים קופ"ח כללית הפסיק לממן את 50% מעלות המזון כבעבר, בטוענה (תחילה) שצריך אישור דדיאטנית. לאחר ששלחו דיאטנית לפני ש10 חודשים והיא אישרה, הם הודיעו שאיבדו את האישור ושכעת צריך אישור חדש. כשפנינו לצורך הסדרת ביקור דיאטנית מחדש, הם פתאום טוענים שכעת אין כלל זכאות כזו, היות וזה לא בסל וצרפו את המסמך המצו"ב.
האם יש לי מה לעשות ע"מ שאימי תמשיך לקבל את ההנחה בעלות תחליף המזון?
תודה ושנה טובה