שלום, מה הבדל בין בלוטת לימפה אחד או כמה , איזו אינדקציה זה נותן? ביחס לKI67 3%
תודה מראש
שלום, שאלה נוספת גידול נוירואנדוקריני שלא מפריש הורמונים , האם במצב כזה מתאים טיפול בסנדוסטטין? חשוב לציין זו אופציה היחידה לאחר התייעצות מול רופא מומחה...
תודה
שלום
אני לאחר ניתוח במעי דק , בסיכום ביקור כירורגי מופיע משפט
"זוהה נגע הגורם לאומביליקציה ע"ג מעי דק, 1.1 מ' פרוקסימלית למסתם אילאוצקלי"
אפשר בבקשה לקבל הסבר למשפט הזה?
Pth רמה 80 גורם הפרשת סידן בשתן, יש כבר אוסטאופניה (בת 41). לוקחת סידן ומדלל דם (עקב ארוע מוחי). באולראסאונד מטעם קופת חולים- גודל הבלוטה 0.3 על 0.5 סמ'.
אודה ליעוצך.
לאשתי נתגלה סרטן בבלוטת התריס לפני שנתיים, עברה ניתוח וטיפול ביוד, אך לאחר שנה נתגלתה קשרית נוספת באחת הבלוטות לאחר טיפול ביוד ברמה של 150 MK שלא הועיל, היא נותחה ונמצא בביופסיה כי מעבר לגידול שהוצא ,ב9 מתוך 13 בלוטות שהוצאו בנוסף נמצאו תאים סרטניים מקרוסקופים. הומלץ על הקרנות. האם יש טיפולים נוספים ? מחקרים חדשים?...אנחנו מאוד מוטרדים ומודאגים
משה
שלום רב
כל עוד מדובר במחלה ממוקמת, עדיף לנסות טיפול ממוקד דוגמת ניתוח או קרינה. לעיתים קרובות טיפול ממוקד יכול לפתור את הבעיה.
אם המחלה מתקדמת ונמצאת במוקדים רבים, גם אז ניתן לטפל, אם כי הטיפול אז מורכב יותר.
בברכה
עידו
שלום, מבקשת עצה עבור אדם קרוב, חולה בסרטן נוירואנדוקריני שנותח לפני 7 שבועות וקבל איפול ראשון בסנדוסטטין.סובל מעצירויות קשות ביותר, על אף לקיחת סירופ משלשל ושזיפים...
גם הרזיה בלתי רצונית נמשכת, למרות תזונה טובה ושתיה מוגברת.
מבחינת תחושה לאחר הניתוח, גם הגוף כאילו לא זהה לזה שקדם.
נודה מאד על דרכים להתמודדות.
בד"כ תופעת הלוואי של סומטוסטטין היא שלשול. גם גידולים נוירואנדוקריניים עשויים לגרום לשלשול. יתכן שהעצירות משנית דווקא לניתוח שעבר, מומלץ לכן להתייעץ עם המנתח. בנוסף כדאי לזכור שתופעות שונות הקשורות לניצוחים נוטות להשתפר עם הזמן.
שלום אני בת 32 , בהמשך לשאלה על שני גידולים במעי דק ובחלל הבטן מסוג קרצינואיד, לא בוצעה ביופסיה כי הוחלט לנתח השבוע ולהוציא ואז לבדוק את שני הגידולים, מיפוי PET יש קליטת יתר של לסומטוסטטין,כל הבדיקות תקינות כולל כרומוגרנין A שזה נדיר במצבי... יש מומחה שמתמצה בתחום שממליץ לדחות ניתוח להמשך בדיקות?
האם כדאי לדחות?
האם עדיף ניתוח לפרוסקופיה?
האם יש נסיגה של מחלה?
שלום,
השאלה שלי לא כל כל קשורה לפורום הזה, אבל איני יודעת איפה לשאול.
לאחר התמודדות קשה ופטירה של אבא שלי ממחלת הסרטן, הייתי מאוד רוצה לדעת איך נכנסים לתחום מחקר הסרטן- מה לומדים? רפואה או גם תחומים אחרים? איפה מתעסקים בארץ בחקר הסרטן? רק בבתי חולים או גם במקומות אחרים? אני בת 24 ומאוד רוצה להתעסק בתחום.
תודה רבה,
יעל
יעל שלום
יש הרבה דרכים לחקור את מחלת הסרטן. אם הכוונה היא לחקור את הבסיס הביולוגי במעבדה כדאי להתחיל עם לימודי תואר ראשון בביולוגיה ומשם להתקדם למחקר במעבדה בתואר שני ושלישי.
בלימודי הרפואה כמובן שלומדים הרבה על מחלת הסרטן, אך כדי לעסוק במחקר צריך להתקדם לתואר שלישי בביולוגיה או לבצע מחקר קליני (על חולים) וזאת במסגרת התמחות באונקולוגיה.