דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
כיום ידוע שבחלק ממקרי סרטן שד או שחלה מעורבת מוטציה גנטית. אנשים שאובחנה אצלם המוטציה הגנטית (BRCA) הם לכן בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן שד או שחלה. נראה כי שכיחות מוטציה זו גבוהה במידה מסוימת, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, אצל חולים עם סרטן הערומנית. כדי לקבוע האם מחלתו של אביך קשורה למוטציה זו הוא צריך לקבוע תור אצל יועץ גנטי אשר ילמד מכם על ההסטוריה של סרטן במשפחתכם ובמידת הצורך ימליץ על בדיקה גנטית. הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה ממנה ניתן ללמוד האם קיימת מוטציה או לא. במידה והוא ימצא נשא (תמצא מוטציה גנטית) צריך יהיה ללמוד את ההשלכות לגבי כל המשפחה. מכיוון השאלה כבר צפה, אני מניחה שהדבר הנכון לעשות הוא לפנות לייעוץ גנטי באחד מבתי החולים ולהמשיך את התהליך דרכם. בכל מקרה חשוב לזכור כי לא כל מי שיש לו את המוטציה הזו יחלה ולא כל מי שחלה יש לו מוטציה כזו.
בפתח השנה החדשה רצינו לאחל לכם ולבני משפחותיכם שנה טובה.שנה של אושר, שמחה ובעיקר, שנה של בריאות.
בהזדמנות זו נרצה גם להודות למנהלת הפורום היקרה, על הניהול המסור של הפורום, על המקצועיות, הזמן והסבלנות שהיא מקדישה והכל בהתנדבות.
מאחלים,מרכז המידעהאגודה למלחמה בסרטן
השאלה שאת מעלה לגבי שימור עוברים, ולקיחת הורמונים לצורך תהליך זה איננה קשורה לנושא הגנטי דווקא אלא לכל נושא המחלה והקשר בין התקדמות/הופעת המחלה ונטילת הורמונים. ככל שאני יודעת קיימים עדין חלוקי דעות לגבי מידת הסיכון שבנטילת הורמונים והנטייה היא לומר שצריך לעשות זאת במינון הנכון, כלומר לא יותר מדי הורמונים ולא יותר מדי זמן. בכל במקרה אני חושבת שהכתובת הטובה ביותר לעלות את השאלה היא האונקולוג/ית שלך שמכירה טוב יותר את מאפיני מחלתך ואת מצבך. אפשר כמובן להתייעץ גם עם הגניקולוג שלך.
שלום לכולן,
האגודה למלחמה בסרטן פותחת קבוצת תמיכה חדשה לנשים בריאות נשאיות גנטיות שנמצאות בסיכון לחלות בסרטן השד והשחלה.
לפרטים נוספים ולהרשמה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7535