דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
את שואלת שאלה חשובה ולא קלה. אכן לכריתת שדים מניעתית יש יתרונות ברורים בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן השד והיא לכ אופציה שיש להציע לנשים שנמצאו נשאיות. קיימות מספר מרפאות רב מקצועיות המתחמות בטיפול בנשים נשאיות בריאות, כמו זו שנמצאת אצלנו בבילינסון. הניסיון שלנו מראה שרוב הנשים שהחליטו לעבור את הניתוח אכן מרוצות מכך אבל התהליך לא קל ולוקח זמן להתבשל לתוכו. את ניתוח הכריתה המונעת מבצע כירורג פלסטי (אצלנו למשל דר' שגית משולם). אבל חשוב להקפיד לבצע בדיקות הדמייה קפדניות לפני הניתוח וכמובן להתייעץ עם מי שעושה את המעקב שלך. יש לנו רשימה של נשים שעברו ניתוח מן הסוג הזה והן מוכנות לשוחח עם נשים המתלבטות באשר לניתוח, אינני יכולה כמובן להעביר את הרשימה בפורום אבל ניתן להתקשר אלי או לכל מרפאה המתמחה בתחום של BRCA ולהתייעץ. הטלפון שלי במידה ואת רוצה הוא 03-9378079 (ניתן להשאיר הודעה וטלפון שאוכל לחזור אליך אם אינני זמינה). ניתן לפנות גם לאגודה למלחמה בסרטן, למנהלת אגף הרווחה, גב אורית שפירא טל 5721614 כדי לקבל מידע נוסף
אני בת 21 , לפני יומיים קיבלתי תוצאה של בדיקה גנטית שעשיתי (יש לי גן של BRA1 במשפחה)- היא יצאה חיובית . יש לי את הגן המשפחתי שהיה לסבתא שלי (שנפטרה מסרטן) ולאמא שלי ( שחלתה והבריאה). את האמת אני לא יודעת מה לעשות עם המידע הזה. הרופאה אמרה לי שאני צריכה להבדק פעמיים בשנה אצל כירוג שד. יש לי פחד כל כך גדול לחלות. אני בעיקרון בריאה , אבל עכשיו הכתם הגדול הזה של הגן הגנטי ישפיע עליי לכל החיים . ואני אפילו לא בטוחה איך. מה לעשות מפה ? איך ממשיכים הלאה?
שמי אלינה ואני סטודנטית לתואר שני בביה"ס לטיפול באומנויות באוניברסיטת חיפה. במסגרת לימודי, אני חוקרת את חוויותיהן של נשים בריאות ונשאיות לאחת המוטאציות בגנים BRCA1/2. באופן יותר ספציפי, אני מתעדת את החוויות של נשים שמתלבטות או שהחליטו לעבור ניתוח כריתת שדיים.
המחקר כולל ראיון ושימוש בכלים מתחום האומנות, ואבקש להיפגש איתך לפני הניתוח ולאחריו.
אם את מוכנה לספר את הסיפור שלך אני אשמח ליצור עימך קשר ולראיין אותך בזמן ובמקום שנוחים לך.
כל פרטייך יישארו חסויים וישמשו לצורך המחקר בלבד.
המחקר קיבל את אישורה של ועדת האתיקה של אוניברסיטת חיפה.
תודה,
אלינה מאירזון 052-8496975 Alina5983@gmail.com
מנחת המחקר: ד"ר אפרת דגן, יועצת גנטית ומרצה בחוג לסיעוד, אוניברסיטת חיפה. daganef@research.haifa.ac.il; 052-3891069
רציתי לדעת מאיזה גיל מומלץ שגבר צעיר, נשא BARCA1, יתחיל במעקב לגילוי סרטן הערמונית.תודה!
השאלה היא טובה, התשובה פחות ברורה. ככל שידוע לי ולאחר ברור שעשיתי, אין היום הנחיות לגבי מעקב אצל נשאים. אני מניחה שהכתובת הנכונה בנתונים הללו להחלטה על רוטינת המעקב שלך צריכה להיות אצל רופא המשפחה. העברתי את שאלתך לאורולוגים וטרם קבלתי תשובה. להערכתי יש כאן שתי שאלות, אחת היא מה התכיפות המעקב והשניה היא לגבי מה בודקים.
שלום רב,
אני בת 32 ונושאת הגן BRCA1 ובתוצאות ממוגרפיה שקיבלתי לפני שבועיית נראו בשד ימין הסתיידויות עדינות מעט במראה שפיר בשד ימין. בסונר שנערך במקביל לא נראו גושים ציסטיים או גידוליים. טרם קיבלתי תשובה מהרופאה האונקולגית שד על משמעות התוצאה. אשמח לקבל חוות דעת על מנת לא להיות מודאגת :)