דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
יש ברשותי אולפריב שרכשתי לאשתי ואין לי צורך בו יותר. אם מישהו זקוק ניתן ליצור קשר
אפי 0545855856
בכל בתי החולים במרכז יש מכונים גנטיים שניתן לפנות אליהם. בחלק מקופות החולים יש גם מרפאות ייעוץ גנטי באיזור המרכז- רצוי לברר בקופה שלך.
ראי קישור באתר האגודה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=6804&s=%d7%9e%d7%a8%d7%a4%d7%90%d7%94+%d7%92%d7%a0%d7%98%d7%99%d7%aa
שלום, הנני בת 38 פלוס במרץ 2016 בת 39. באוקטובר 2015 אובחנתי כחולת סרטן שד מסוג טריפל נגטיב בשד שמאל. עברתי כריתה חלקית של גוש בגודל 2.2.והוצאת שתי בלוטות הזקיף שהיו נקיות. עברתי טיפולים כימוטרפיים ב ac וטקסול. בצעתי בדיקות גנטיות והנני נשאית brca1 ללא היסטוריה משפחתית. עומדת פני כריתת שחלות וחצוצרות.לאחר מכן הולכת לכריתת שדיים דו צדדית.
לאחר ייעוץ עם כרורג ופלסטיקי ההני יכולה לכרות ולשחזר באותו ניתוח שתי האופציות של שחזור שעומדות הן: 1 שתלי סיליקון וירית אלודרם. 2 שתלי סיליקון ושימוש בשריר ואור מהגב.
השאלה שלי : על הכריתה של שדיים החלטתי בכל מצב, לגבי השחזור מתלבטת מאוד, בייחוד לאחר הכתבה בערוץ 10 על הסכנות שבשתלי סיליקון . עד כמה השימוש בסיליקון בשחזור מסוכן האם הייתם ממליצים רק לכרות בלי שחזור.
שלום
השימוש בשתלי סיליקון מקובל בכל העולם. לכל טיפול יש כמובן תופעות לוואי, ולכן חשוב לקבל את המידע מהרופא המטפל ולברר מה שכיחות התופעות שאת חוששת מהן.
אין הכרח רפואי בשחזור, והבחירה אם כן או לא לבצעו, ואיזה סוג של שחזור לבצע, היא החלטה מאוד אישית שתלויה בסוג התוצאה שרוצים להגיע אליה, גודל הנתוח, עד כמה השחזור חשוב לאישה וכו'. לכל השאלות האלה אין תשובה "נכונה" אלא, תשובה "נכונה למטופלת".
אני ממליצה שתדברי על כך שוב עם הפלקסטיקאי/ת כדי לברר מה האופציה הטובה ביותר עבורך. לא הייתי מסתמכת על תוכניות טלוויזיה לקבלת ההחלטה . בהצלחה!
באישה שחלתה בגיל פחות מ 40 שנה הסיכוי לזיהוי מוטציה הוא גבוה מ 10% .
אם מוצאה לא אשכנזי, היא זכאית לריצוף ועליה להתעקש.
שלום,אני בת 47,נושאת BRCA1.בגיל 41 עברתי ניתוחים של כריתה מונעת של שחלות וכריתה מונעת של שדיים (כריתה מלאה כולל פטמות,ולאחר מכן,שחזור).
.לאחרונה,נכנסתי לחרדה ,כיוון שנאמר לי ,שגם אם הסיכוי שלי לחלות בסרטן שד/שחלות הוא נמוך מאוד,אך אם ,חלילה,אחלה בסרטן שד הסיכוי שיהיה אלים הוא גבוה ( מה עוד שגם אחרי הכריתה נשארה לי רקמת שד).אשמח לשמוע את חוות דעתכם המלומדת בנושא.תודה.
הסיכון לממריאות אחרי כריתות מניעתיות הוא קטן ביותר, ובנוסף לכך, אין שום עדות לכך שאם מופיע גידול הוא צפוי להיות אלים. באופן כללי, ממאיריות שד בנשאיות "מתנהגות" כמו סרטן שד בלא-נשאיות, וסרטן שחלה בנשאיות הוא דווקא בעל פרוגנוזה טובה יותר מבלא-נשאיות.
לסיכום- הסיכון שלך נמוך ביותר, ואין שום סיבה לחשוב שאם הסיכון הקטן יתממש יהיה מדובר בסרטן אלים
אני בת 40 נשאית braca1 לאחר כריתה ושחזור דו צדדי וכריתת שחלות וחצוצרות מניעתיים.
לפני כחודשיים התגלה גוש בזנב שד שמאל-
באולטראסאונד הבלוטות נראו " במראה חולה"
בביופסיהשנעשתה באותו יום ניתנה תשובה שסבירות גבוהה שהבלוטות כך בשל תגובתיות לקעקוע עטרה שעשיתי כחודש לפני. כמו כן שלא היה מספיק חומר לבדיקה. הרופא אמר שזה תקין ושמאחר והוא עשה את הביופסיה הוא יודע שהיה מספיק חומר ואמר לי לבוא בעוד כ 6 שבועות לאולטרטסאונד חוזר.
באולטראסאונד החוזר נראה שהבלוטות נשארו כמו שהן. לא נעלמו ולא גדלו. וקיבלתי הנחייה שזה תקין ושאגיע במועד התור הרגיל שלי למעקב ( בפברואר).
כמה ימים לאחר האולטראסאונד מעקב יצאו לי שני פצעים על העטרה שהפרישו הרבה מוגלה. לאחר יציאת המוגלה האודם שהיה מסביב פחת.
יש לציין שלאורך כל התקופה הזו יש לי כאבים שבאים והולכים בשד או בבית השחי. כאב מסוג של דקירות או צריבה.
ביומיים האחרונים שמתי לב שהשד כולו התנפח וגדל ומרגיש לי יותר כבד, ללא אודם או שינוי אחר בעור.
שאלותיי: 1. האם הפצעים שהיו יכולים להתאים לממצא של הביופסיה ( שהבלוטות תגובתיות לקעקוע עטרה שעשיתי?)
2. האם הכאב והנפיחות יכולים להעיד על קיומו של סרטן- למרות שהביופסיה מלפני חודש וחצי יצאה תקינה?
שלום רב,
הייתי אצל הכירורגית שד שאכן אבחנה דלקת בשד. נתנה לי אנטיביוטיקה אוגמנטין וזימנה לבקורת לאחר כמה ימים. כשהגעתי לבקורת השד המשיך לגדול ועברתי ניקוז. בניקוז יצאה כמות של 520 סמק. והרופאה הנחתה אותי להמשיך את האנטיביןטיקה ואמרה שמאד חשוב בעיקר בגלל שאני עם שתלים בשד ( לפני 3 שנים עברתי כריתה ושחזור דו"צ מניעתיים). היום אני 5 ימים אחרי הניקוז, כבר שבועיים עם אוגמנטין והשד שוב התנפח. שאלותיי: 1. האם ייתכן שיש טעות באבחנה וזו לא דלקת?
2. האם אופייני שדלקת לא מגיבה לאנטיביוטיקה? 3. האם יש סכנה לשתל? 4. מה אני צריכה לעשות?
המהלך שאת מתארת מתאים לדלקת, ואם לא היה ניקוז מלא, או שיש כיסי דלקת נוספים בהחלט ייתכן שלא תהיה תגובה מלאה לאנטיביטיקה. אני ממליצה לחזור לכירורגית השד ולשאול אותה אם גם כדאי להתייעץ עם הפלסטיקאים.
בת 40 , 3 שנים לאחר כריתה ושחזור דו"צ מניעתיים בשל נשאות ולאחר הוצאת שחלות מניעתית.
ב- 16.12 התנפח השד ובהמלצת רופאת משפחה התחלתי טיפול באוגמנטין, ב- 24.12 שאבו 520 סמק של סרומה צלולה, והמשכתי אנטיביוטיקה, ב- 31.12 שאבו עוד 420 סמ"ק ואושפזתי למשך שבועיים. בדקו חיידקים, זיהומים, סרטן השד ו alcl הכל יצא שלילי. הייתי עם נקז שניקז בין 50-60 סמק ליממה.
כעבור שבועיים ב- 14.1 שוחררתי עם הוראה לאיבופן לשבוע ימים. היום ה- 18.1 השד שוב התנפח ( אך לא באופן משמעותי כמו לפני האישפוז) ובימים האחרונים מרגישה גם נפיחות בבטן העליונה והתחתונה ( במראה של הריון בחודשים הראשונים) וקשה לי לנשום ( אולי הקושי בנשימה על רקע רגשי..).
שאלותי:
1. האם ייתכן מצב שהנוזלים ירדו לבטן?
2. באישפוז הרופא הציע להזריק לשד דוקסילין במטרה להשתמש בתופעת לוואי של הדוקסילין וליצור הדבקה של הרקמות שתמנע את הצטברות הנוזלים. מאחר ואף פעם לא ניסו זאת חששתי מהטיפול ולא הסכמתי. מחר אני שוב הולכת לשאיבה ויש לי אפשרות לנסות את הטיפול עם הדוקסילין האם יש בכך איזה שהן סכנות?
3. מה עוד אפשר לעשות במצב של סרומה חוזרת שלא עוברת..?
סליחה מראש על המלל הרב ותודה חמה על ההתייחסות.
ביום ג' האחרון שאבו שוב נוזלים ולקחו שוב בדיקות לחיידקים ושלוש בדיקות לציטולוגיה.
חלק מהתוצאות הגיעו ונמצאו נויטרופילים ואריתרוציטים בכמות בינונית.
מה המשמעות שלהם בסרומה? על מה יכול להעיד?
שוב, מאד תודה!
נויטרופילים הם תאי דם לבנים, ויכולים להעיד על דלקת או על זיהום. אריתרוציטים הם כדוריות הדם - ייתכן שיש דימום מסוים לתוך הסרומה, אך זה יכול הליות גם תוצאה של הדיקור (השאיבה) עצמה.
להלן תשובת אמ אר איי שביצעתי לאחרונה. שאלתי היא האם לנוכח התוצאות הללו אני צריכה להסתפק במעקב שיגרתי של אולטראסאונד בעוד כחצי שנה או שרצוי לבדוק את הבלוטות המוגדלות שמוזכרות בפענוח הנ"ל?
סיבת ההפניה +B, בוצע כמעקב שנתי שגרתי. מסטקטומיה ושחזור באמצעות שתלים דו"צ ב- 2013\07. אימא וסבתא לאחר סרטן השד וסרטן השחלות (אימא ס. שד בגיל 47 וס. שחלות בגיל 53). MRI קודמים 2013\11 ו- 2012\09 (טרום ניתוח מסטקטומיה). 2015\01, לאחר מסטקטומיה.
2015\10 טרוקאט שפיר, "תגובתי", לצמד בלוטות לימפה משמאל רביע ע.ח. סמוך לשתל.
2016\01 -2015\12, ניקוזים חוזרים לשמאל בשל נוזל סביב שתל שמאל עם הזרקת אנטיביוטיקה לחלל זה. .2015\07 :BSO בוצעה סריקה של שני השדיים. טכניקה: 2T ,1T, בלי ועם ח.נ, בלי ועם דיכויי השומן, החסרות, שחזורים, MIP. לאחר מתן חומר ניגוד: נראו בלוטות לימפה אינטראממריות בולטות ובעלות קורטקס מעובה ברביעים עליון חיצוני ובבתי השחי דו"צ. ס"ה המראה הכללי דומה ל- MRI קודם מ: 2015\01, יחד עם זאת חלק מהבלוטות בולטות יותר עתה. לדוגמא ברביע עליון חיצוני משמאל, בסמוך לשתל, בגודל 1.2 ס"מ, pos.23.35, תואמת לבלוטה שדוגמה ב: 2015\10, והוכחה כתגובתית. בשני השדיים: לא הודגמו מוקדי האדרה חשודים (למעט בלוטות הלימפה האינטראממריות המוזכרות לעיל). שתלי סיליקון מאחורי שריר הפקטוראליס ללא עדות לקרע אינטרא או אקסטראקפסולארי. עדיין מעט נוזל סביב השתל בשד שמאל. לסיכום: מצב לאחר תהליך (כנראה דלקתי) רסנטי בשד שמאל. בלוטות בולטות בבתי השחי ואינטראממריות דו"צ. חלקן מעט בולטות יותר.
תודה מאד על ההתייחסות.
אני פונה אליכן בדילמה; אמי חלתה לפני כשנה בסרטן השד מסוג HER2 Positive. אחותי ואני שקלנו לעשות בדיקת נשאות ואני שואלת את עצמי מה ייתן לי המידע הזה מעבר לחשש מתמיד ובדיקות תכופות שממילא אני אקפיד עליהן? הייתי בפגישת יעוץ פה בהולנד (כאן אני גרה) ולפי הנתונים שלהם רק 5% מכלל החולות הן ממקור גנטי. חשוב לציין שאימי עדיין לא נבדקה ויש לנו היסטוריה של סרטן השד גם מצד אבי. אשמח לשמוע יותר על מנת ללמוד מה היתרונות והסרונות בביצוע הבדיקה. רק בריאות!
אם כך הייתי ממליצה לאימך ו/או לך לפנות לייעוץ גנטי פורמלי כדי לדעת לפי הסיפור המשפחתי מה הסיכוי לזיהוי מוטציה אצלה. בארץ, אם יש סיכוי של 10% ומעלה לזיהוי מוטציה בגנים BRCA1/BRCA2 הבדיקה מצויה בסל הבריאות עבור החולה.
המשמעות של זיהוי מוטציה היא לא רק "לדאוג". ראשית, ישנו סיכוי של 50% שלא ירשת מוטציה (אם יש כזו אצל אימך) ואז אינך בסיכון יתר כלל. שנית, גם כשמתברר שיש סיכון יתר, ניתן לעבור כריתת שחלות מניעתית שהוכחה כמקטינה גם את הסיכון לחלות הן בסרטן שחלה והן בסרטן שד, וגם מקטינה משמעותית את סיכויי התמותה.
אחרי ייעוץ גנטי קיבלתי את התשובה הנל המאשרת את הבדיקה
we will test BRCA1, BRCA2 and a specific mutation in the CHEK2-gene.
תוכל לומר לי מה זה אומר והאם זה מכסה את סרטן השד והשחלות?
תודה
טלי
אם מרצפים את הגנים BRCA1 ו BRCA2 ובודקים שינויים והכפלות בגן זה, זה אמור לכסות חלק משמעותי מסרטן שד והשחלה התורשתי המוכרים כיום. עם זאת, אם לא יזוהה אצלך דבר, יהיה צורך בהשוואה מול תוצאות בדיקה דומה אצל אימך (משום שהיא חלתה).
אני מניחה שהמוטציה ב CHEK2 היא המוטציה האירופית השכיחה 1100delC שהיא גורם סיכון "בינוני" לסרטן שד.
אני ילידת גיאורגיה ,חליתי בסרטן השד ועברתי ניתוח/כימוטרפיה /הקרנות
עם סיפור משפחתי ענף של סרטן השד
ביצעתי ייעוץ גנטי בסיסי + ריצוף ,אינני נשאית ,האם בדיקה גנטית :
רלבנטית לגבי? ,
האם יתכן שכבר ביצעתי זאת ( לא מוצאת איזכור לכך בבדיקה שבוצעה)
מה ההמלצות לגבי בנותיי?
בדיקות פאנל (יש של חברות שונות בעלויות שונות) כוללות כמעט תמיד גם את BRCA1 ו BRCA2 והפאנל של Invitae כולל גנים אלה. הפאנלים כוללים גם גנים נוספים שקשורים לסיכון לסרטן שד תורשתי, אולם הסיכוי למצוא מוטציה מעבר למוטציה בגנים BRCA1 או BRCA2 הוא נמוך (פחות מ 10%). גם כיום, הסיבה לסרטן השד עדיין לא ידועה בכמחצית מהמשפחות שבהן יש סיפור משמעותי של סרטן השד.
אני ממליצה לך לפנות ליעוץ חוזר לפני ההחלטה על ביצוע בדיקת פאנל. בייעוץ זה יבררו אם בוצעה לך גם גם בדיקת חסרים והכפלות ב BRCA1 או BRCA2 (מומלץ לבצעה לפני בדיקת פאנל), וגם יינתנו לך המצלות לבנותייך. בשלב זה ההמלצות עבורן יבוססו על הסיפור המשפחתי בלבד
מישהי יודעת אם מותר לנשאיות BRCA לתרום דם? או מי הסמכות שאפשר לשאול כי כבר הרבה זמן שאני מנסה לברר ולא נותנים לי תשובה חד משמעית...
תודה מראש!