תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום לכולם,
זה תקופה לא קצרה שאני סובל באופן די רציני מחיידק ההליקובקטר, ניסיתי לא מעט תרופות קונבנציונאליות, לאורך זמן, ולפרקים זה עוזר להחליש להקהות את הכאבים הנגרמים לי, אך תמיד זה חוזר, והתרופות לא באמת ממגרות את החיידק, אני נחשף יותר ויותר לעובדה שייתכן והפתרון הינו בכלל טבעי.. האם טיפול טבעי בחיידק הליקובקטר כמו במאמר הזה שנחשפתי אליו במקרה, יכול במאת לעזור? מישהו התנסה במשהו שכזה, ואם כן יכול לשתף?
יעזור לי ממש.. 🙏
הטיפול בהליקובקטר הנו מעבר לנושא הפורום הנוכחי המתמקד בטיפול האונקולוגי. ועם זאת, ראוי לאור השכיחות הגבוהה של החיידק לברר אבחנה זו ולטפל בה באמצעים המקובלים. מכאן שאין תחליף לבירור רפואי מלא, לרוב בשיתוף מומחה לגסטרואנטרולוגיה. אמנם פורסמו מחקרים מעטים (לדוגמה, רפואת צמחים סינית בסקירה מ 2019: Shi X, Li X, Tang X, et al. Effect of Chinese Herbal Medicines on Helicobacter pylori-associated gastroduodenal ulcers: a systematic review and Meta-analysis. J Tradit Chin Med. 2019;39(4):459-465.) המצביעים על תרומה אפשרית של התערבויות ברפואה משלימה בהיבט זה אך רמת ההוכחה אינה משתווה ואינה תחליף לטיפול הרפואי המקובל.
באופן מיוחד האתר שהצגת בשאלתך מציג את נושא ההומיאופתיה באופן לא מקצועי ומנכס לתחום ייחודי זה היבטים טיפולים שאינם קשורים בה כלל ועיקר.
השימוש בשרביטן מצוי בהקשר האונקולוגי הינו חדש ונובע מחשיפה תקשורתית לספורו של חולה מהרשות הפלסטינית שהחליט להשתמש בו לריפוי עצמי. מאז פורסמו מספר מחקרי מעבדה שברובם לא נמצאה עדות לפעילות הצמח במיצויו המימי (כמרתח תה או בבישול קצר). יתרה מזה, במחקר מעבדה בתאי סרטן שחלה שערכה קבוצת המחקר שלנו במימון של האגודה למלחמה בסרטן, מצאנו עדות לכך שמיצוי השרביטן אינו יעיל ועם זאת פוגע ביעילות הטיפול הכימותרפי שנבדק.
ספורו של הדבקון הלבן שונה בתכלית. כאן מדובר בצמח עם עדות במקורות הרפואה המסורתית לשימוש בהקשר האונקולוגי. במאה השנים האחרונות בוצע מחקר מקיף, מעבדתי וקליני, שהצביע על פעילות מיטיבה של הצמח בשיפור איכות חיים של מטופלים. כמו כן נמצאו מנגנוני פעילות של הצמח. צמח זה בשימוש נרחב ברפואה אנתרופוסופית ומוכר בהתוויה של טיפול בחולים בסרטן במספר מדינות במרכז אירופה.
תודה על התגובה
מפרסומים עדכניים למדי עולה תוצאה מעט שונה ביחס לשרביטן וזאת דווקא בהקשר מחקרי ישראלי מובהק...
https://www.israelhayom.co.il/article/725729
לעניות דעתי ולהתרשמותי הכללית כקורא ברשת אכן הדבקון בעל וותק ומעמד מבוססים יותר, אבל השרביטן צובר תאוצה מעניינת והשאלה האם לא הגיעה העת למחקר מקיף ממצה דווקא במגרש הישראלי. השאלה הראשונה שיש להציב היא האם הוא כשלעצמו אפקטיבי בלי קשר לטיפול נוסף זה או אחר...
נשמח לעידכונים חשובים אחראיים ואמינים בנושא
נכון לעכשיו יש עלייה מדהימה בעיניין בשרביטן וכמדומה כי מה שנחוץ בישראל הוא א בדיקה אחראית של הצמח כשלעצמו ביחס למחלה כשלעצמה כלומר לא ביחס לטיפול כימי זה או אחר ב מחקר השוואתי שלמען האמת אינו צריך להיות יקר כלל כי הצמח נמצא בשפע רב חופשי לגמרי ועלותו 0 ולבטח לא יחסרו מתנדבים כלומר כאלו שבלאו הכי אינם צורכים אותו וכאלה שישמחו להתוודע אליו בתנאים מבוקרים. בכללית ניתן לומר כי ישראל היא ארץ בעלת נטייה טבעית ליזמות ולהמצאות אבל הפוטנציאל הזה לא תמיד בא לידי ביטוי במקצים המדעיים למשל ביחס לשפע מזונות טבעיים כגון אלו ווארה, דבש חרובים, רימונים, קליפות הדרים ועוד.
מחזק את דבריך החשובים. התחושה בארץ היא שמצד אחד יש הרבה רעיונות ויוזמות ומסורות וכו'. מצד שני יש מעט מאוד מחקרים בתחום. מצד שלישי לא חסרים מתנדבים שישמחו להתגייס ומצד רביעי מה כבר יכול להיות כל כך קשה יקר ומסובך לקחת דבר דבר, כלומר כל צמח שעשוי לעזור ושנמצא בלאו הכי בשימוש בלתי מזיק ולנסות אותו על שתי קבוצות ולראות. כלומר איזה אסון לאומי נורא יקרה... חוץ מזה שאולי נגלה במשך שנה אינטנסיבית של מחקר ארסנל יפה של דברים טבעיים לטיפול ולמניעה. נכון לעכשיו משום מה זה לא קורה והשאלה המרתקת באמת היא מדוע?
שלום רב,
אני מציע למטופלים בסרקומה לפנות למרכז האונקולוגי בו ניתן הטיפול ולבקש יעוץ עם דיאטנית המתמחה בהיבט האונקולוגי. במרכזים אונקולוגים רבים בארץ ניתן גם לפנות למרפאות ברפואה משולבת (אינטגרטיבית) ולקבוע מפגש עם רופא אינטגרטיבי ו/או מטפלים ברפואה משולבת (לרבות נטורופתיה ורפואה סינית) העשויים להציע גישות תזונתיות נוספות לרבות שימוש בצמחים. חשוב לבחון שימוש בצמחים בהתייחס לטיפול האונקולוגי שהמטופל מקבל, כולל בדיקה של אינטראקציות בין צמחים וטיפולים תרופתיים או סיכון בקשר לניתוחים. יעוץ ברפואה אינטגרטיבית מכוון כדי להציע טיפול המתייחס לצרכים האינדיבידואליים של המטופל במקביל לבחינת יעילות ובטיחות הטיפול בהתבסס על מחקרים וניסיון קליני בתחום האונקולוגיה האינטגרטיבית.
שלום רב, אני בת 44. בינואר השנה עברתי ניתוח מוצלח להסרת גידול סרטני בשחלה שנגע גם באזורים אחרים. הצליחו לנקות הכל ועכשיו אני עוברת כימותרפיה (מקבלת Taxol ו carboplatin). אחרי 3 טיפולים הדבר שהכי מפריע לי זה כאבים בגוף. קראתי שדיקור סיני יעיל בהפחתת תופעות הלוואי של הכימו - בזמן הקורונה כל הטיפולים הלא חיוניים הופסקו, אבל עכשיו פותחים את המרפאות מחדש. כדאי?
האם מומלץ?
אודה לתגובתכם
שלום רב והנתצלות על תשובתי המתאחרת
אינני מכיר טיפול ברפואה משלימה לאיחוי קרע בחך, אבל... במקרים מסוימים הקושי בפה (לרבות אכילה וטעם) נובע לא רק מהקרע אלא גם מהיבטים נוספים כגון הפרשת רוק. אני ממליץ לפנות ליעוץ עם מורה בשיטת פאולה, רצוי במסגרת אחת מהמרפאות לרפואה אינטגרטיבית הפועלות במספר הולך וגדל של מרכזים אונקולוגים בארץ.
שלום, אובחנתי עם סרטן שד רגיש ל her2. מקבלת כעת טיפול שבועי בטקסול וטיפול ביולוגי ב הרצפטין ופרגטה אחת ל 3 שבועות. בגלל דלקות חוזרות בדרכי השתן מקבלת גם אנטיביוטיקה מניעתית. הומלץ לי לקחת גם פרוביוטיקה, כדי לתמוך במערכת העיכול. האם מותר? תודה רבה
מתנצל עך התשובה המאוחרת. אפשר ורצוי לשלב פרוביוטיקה במצבים של דלקות חוזרות בדרכי השתן ולצד הטיפול האונקולוגי שאת מקבלת.
מה יכול למנוע (איך אפשר למנוע) חזרת סרטן הערמונית לאחר ניתוח רדיקאלי?
איך למנוע עליית פ אס א''
תודה
האם כדאי לקחת ויטמין E בקפסולות ומה מינון ליום ?
שמאתי שויטמין C בכמויות גדולות משפיע על מערכת החיסון להלחם עם תאים סרטניים.
על איזה צמחים אתה ממליץ?
מודה לך מאוד!
בכבוד רב
שלום רב, האם ישנה בעיה עם שילוב כורכומין במהלך כימותרפיה של טקסול וקרבופלטין? דקסול?
סרטן מסוג סראוס קרצינומה של הרחם
תשובתי אינה פשוטה מאחר ורוב המידע שברשותנו מוגבל למחקרי מעבדה המלמדים על כך שבתאי סרטן שונים (שאינם תאי סרטן רחם) כורכומין עשוי להשפיע על הפעילות של קרבופלטין, אם ע"י הגברת פעילותו (לא בהכרח תופעה חיובית) או צמצום תופעות לוואי (כגון הפחתת הנזק למח העצם דווח באחד ממחקרי המעבדה אך קשה להסיק מכך על ההשפעה בבני אדם). במחקרh מעבדה עם תאי סרטן שחלה, נצפתה השפעה חיובית למשלב של כורכומין וטקסול אך שוב קשה לקבוע האם השפעה זו משמעותית גם במטופלים.