תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
מטופלת שנתיים בסרטן שד גרורתי לעצמות - טיפול ארדיה,טמוקסיפן, דקפפטיל.
מאז תחילת הטיפול ערכי המרקרים היו בטווח הנורמה. לאחרונה בבדיקת מרקרים שגרתית, התקבלו ערכים קצת גבוהים.
CA-125 =194
CA 15-3=62
CEA=9
תפקודי כבד וכליות יצאו תקינים. כך גם ספירת דם וכימיה. עשיתי לפני חודש צילום רנטגן לריאות בגלל שיעול חזק שהחל בעקבות שפעת. הצילום יצא תקין. השיעול כמעט נעלם.
מה יכול להעלות את הערכים של המרקרים? האם מדובר בעלייה קלה או משמעותית? הבנתי שCA125 הוא מרקר שבד"כ לא נלקח ברצינות כי הוא יכול להעיד על מגוון רחב של בעיות שוליות כמו בעיות במערכת עיכול. האם יכול להיות שזאת הבעיה?
האונקולוג שלח אותי לCT בטן וחזה. הוא לא הסכים להרחיב בנושא מה זה עלול להיות. תוכלי בבקשה לתת לי קצת אינפורמציה לגבי מה כל זה אומר ומה זה עלול להעיד?
תודה
שלום רב,
אני נוטלת בונופוס כמעט חודשיים. (בכדורים, דרך הפה)
זקוקה דחוף לפעולה כירורגית בהקשר לטיפולי שיניים
(הארכת כותרת). האם ניתן לבצע במקביל לנטילת בונופוס?
רופא השיניים חושש אבל אני זקוקה לפתרון.
מה הספרות המקצועית אומרת על סיכון לנמק בעצם הלסתכאשר נוטלים ביספוספונטים דרך הפה?ועל איזה משך זמן נטילה מדובר עד אשר יתכן נזק מסוג זה?
תודה רבה
תצוגת אופנה ויום טיפוח לנשים חולות סרטן בהשתתפות אומנים, מאפרים, דוגמניות ועוד' , במסגרת הפרויקט "להראות טוב... להרגיש טוב יותר"
התצוגה תתקיים ביום שלישי, 8.9.09, מהשעה 17:00 בבית מטי ע"ש מטילדה רקנאטי ז"ל, האגודה למלחמה בסרטן, רח' רביבים 7 גבעתיים, בהנחיית גב' רונית יודקביץ, שחקנית.מצורף קישור למידע נוסף באתר האגודה:http://www.cancer.org.il/template/default.asp?textSearch=&maincat=27&catid=616
שאלה שלי:
שלום.אשתי בת 39,עברה כריתה חלקית בשד ימין להוצאת גידול סרטני מסוג קרצינומה
בגודל 1.5 ס"מ לפני כשלוש שנים ללא בלוטות נגועות. HER2 שלילי, אונקוטייפ 22
שם הסתפקו ב4 AC בלבד + טמוקסיפן.לפני כ- 8 חודשים התחילה להרגיש כאבים בראשואחר כך בצוואר. לפני שבועיים בעקבות CT צווארי נתגלו גרורות בחוליות הצוואר.
ואחר כך בצוואר. לפני שבועיים בעקבות CT צווארי נתגלו גרורות בחוליות הצוואר.
מגע במוח. בבדיקת PET CT אובחנו רק גרורות בעצמות ללא פגיעה ברקמות רכות. היינובשלוש חוות דעת. שתיים המליצו על AVASTIN+TAXOL, אך במסגרת ניסוי הכולל גם
בשלוש חוות דעת. שתיים המליצו על AVASTIN+TAXOL, אך במסגרת ניסוי הכולל גם
כריתת שחלות, לא המליצו כלל על הקרנות כרגע. חוות הדעת השלישית הייתה הפוכה
כאשר המליצו על טיפול הורמונלי הכולל כריתת שחלות מיידית + הקרנות בגב ובצוואר.
שהרצפטורים חיוביים ולכן המליץ על חוות הדעת השלישית של טיפול הורמונלי מקיף.
אין לנו בעייה כלכלית ואנחנו נעשה הכל כדי שאשתי תחייה הרבה שנים באכות חיים
חולים אלא רק משמועות. מה עלינו לעשות, אנו אנשים ריאליים אך מלומדים ומבקשים
לקבל עזרה בהחלטה כולל המלצות לטיפולים בחו"ל אם יש.
תודה מראש
eli@superbus.co.il
--