זה תלוי בטיפולים הקודמים.
מחקר הראה שלאחר טיפול כימי בטקסוטר וטיפול הורמונלי נוסף (אבירטרון או אנזלוטמיד) מתן גפטנה עדיף על מתן הטיפול הההורמונלי האחר. דהיינו, אם אביך קיבל קודם אנזלוטמיד עדיף שיטופל בגפטנה, אם לא טופל קודם באנזלוטמיד, יכול לקבל אבירטרון.
בברכה,
בטיפולים קודמים קיבל טיפול כימי טקסוטר ולאחריו קיבל אבירטרון טיפול הורמנלי במשך 4 חודשים . מאז הטיפול האחרון של האבירטרון עברה שנה שלמה . היום יש לו אפשרות או לקחת אבירטרון או לקחת אקסטנדי או לקחת ג'בטנה ( טיפול כימי )
השאלה שלו במצב של היום, אחרי קיטרודה שלא הועילה ומדד ה-P.S.A. בדם עלה קרוב ל-100 ויש החמרה בגרורות בעצמות, מה הטיפול הנכון ביותר ?
בדומה למה שעניתי קודם. גבטנה. שלא במסגרת הסל- PSMA Lutetium.
האם כדאי להתחיל הקרנות ואקסטנדי לפני ג'בטנה ? בגלל שיש החמרה בגרורות בעצמות.
תודה מראש,
תלוי מה האם יש כאבים ומה מספר הגרורות.
כשיש מעט גרורות (ההגדרה שונה ממאמר למאמר וגם צורת האבחון PET PSMA לעומת מיפוי עצמות), המספר מקסימלי שנבדק הוא 5 קליטות במקומות שונים, אז הקרינו, אבל במצב יותר מוקדם של המחלה. לכן, כאשר יש מעל 5 קליטות אין מידע לגבי טיפול קרינתי. במצב זה, מקרינים רק אזורים כואבים להקלה בכאבים, או אזור העומד בפני שבר או לחץ על עמוד שדרה- במושג הרפואי פליאציה. הקלה לצרכי פליאציה ניתנת גם במצבים שיש פחות גרורות (בהתאם לתלונות החולה וממצאים רדיולוגיים).
לכבוד פרופסור סלע הנכבד,
שלום וברכה !
אבי קיבל את תשובתכם להתחיל ג'בטנה. לעניות דעתו בתור מטופל, כשה- P.S.A עלה קרוב ל- 100 ויש גרורות בעצמות.
1. האם לא כדאי לפני זה, בכל זאת, לנסות שוב אבירטרון ( זייטיגה ) שהופסקה לאחר טיפול קצר של 4 חודשים, ובוצעה לפני כשנה, ומדד ה- P.S.A ירד לאחר הזייטיגה ל-14 ?
2. לחילופין, מה דעתכם שיקח אקסטנדי , שלא קיבל מעולם ?
3. האם לא עדיף לשמור את הג'בטנה למועד מאוחר יותר, ורק למצב שהתרופות לעיל, דהיינו אבירטרון או אקסטנדי, לא יועילו חלילה, אז יקח ג'בטנה ? מה דעתכם ?
נ.ב. הוא רוצה להנמיך את מדד ה- P.S.A כיעד עיקרי, למרות שיש לו עדיין גרורות בעצמות.
תודה וכו''ט,
המידע תומך בגפטנה שעדיף על אנזלוטמיד. מתנהל כעת מחקר קליני של נירפריב לעומת אנזלוטמיד (במקרה בו קיבל החולה בעבר אבירטרון).
שלום רב,
אבי מקבל ג'בטנה , ברצונו להוסיף אבירטרון יחד עם ג'בטנה.
הוא מקבל ג'בטנה 35 מ''ג פעם ב-3 שבועות.
ברצונו להוסיף בתוך ה-3 שבועות אבירטרון, שזה בין ג'בטנה לג'בטנה.
מהו המינון המומלץ של אבירטרון יחד עם ג'בטנה ?
שלחתם לי מייל ובו כתוב שעניתם לשאלתי. ויש ללחוץ על הקישור לתשובה.לחצתי על הקישור וראיתי שלא כתובה שום תשובה לשאלתי.
אנא עדכנו אותי מה התשובה.
שלום רב , אני בן 71 לאחרונה אובחנתי בסרטן הערמונית PSA 558 גליסון 4+4 , גרורות למערכת הלימפה ... מתחיל טיפול בקסודקס ל 14 יום לאחר מכן זריקת דיקפפטיל ... האם הטיפול הנ"ל הינו אופטימלי למקרה שלי האם יש טיפולים אחרים ?
האם תופעות לוואי של הדיקפפטיל הן קשות ולכמה זמן נמשכות ? האם תופעות הלוואי כגון חולשה עייפות וגלי חום יהיו יותר חזקות בימים/שבועות הראושנים ויחלשו לאחר מכן או שאין קשר ?
תודה
הטיפול אינו אופטימלי. לא ברור לי האם הגרורות בקשריות הלמפה הן ע"ס PET-PSMA או ב CT קשריות מעל 15 מ"מ. בהקשר האחרון, במספר מרכזים יש ניסויים קליניים בתרופות חדישות.
בסל הבריאות ניתן להוסיף אבירטרון או אנזלוטמיד. כן עומדת שאלה של מתן קרינה לגידול הראשוני. כל הנושאים הללו צריכים להיות נדונים עם האונקולוג המטפל בך.
תופעות הלוואי הן ממושכות ועוצמתן אינדווידואלית. בהמשך, חלקן מוקלות אולם לא נעלמות.בברכה,
שלום,
אשמח לעצה, בבדיקה גילו לבעלי ערמונית מוגדלת והרופאה הפנתה אותו לבדיקת psa
אנחנו רוצים להיכנס להריון ומנסים כבר מספר חודשים. האם יכול להיות שעקב הערמונית המוגדלת הנסיונות לא צלחו? בנוסף אם יתגלה חיובי לסרטן, האם יש דרך לשמר את הזרע?
תודה רבה ושבוע טוב
1- לא נראה שהקושי להרות קשור לגודל הערמונית. כדאי לפנות למומחה פוריות הגבר.
2- כן.
תפנה למומחה במוסד המטפל בך.
להלן הקישוריות הדרושה
א אם צמחי מרפא בכלל והצמח המסויים הזה של הקנאביס הם בעלי השפעה מיטיבה על מגוון של מחלות ממאירות
ב אם בכלל זה נכללים הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
ג אם הפורום עוסק בשלושת הבעיות הרפואיות הללו
ד כי אז למה זה לא קשור?
ה ואם בכל בית חולים יש 'מומחה' מיוחד לנושא ואם ישראל עומדת בסימן פריצת דרך מחקרית בתחום - אזי מיהם המומחים וכיצד בדיוק ניגשים אליהם?
אין כל מידע ברמת מוכחות רגולטורית גבוהה, וגם לא בינונית, על אפקט ריפויי של קנביס בגידולים אוקולוגיים. עיקר השימוש הוא בתמיכה בתלונות הקשורות למחלה או טיפולים (פליאציה).
מכיוון שיש סוגים שונים של תמציות קנביס ותפרחות, יש לפנות למומחה בקנביס הנמצא בכל מוסד. הוא יווסת ויתאים את הטיפול למטופל באופן אישי.
בעיון ראשוני ברשת נראה כי דווקא יש לא מעט מיידעים וכיווני מחקר מעודדים ברמת מוכחות בינונית ומעלה בציר קנאביס-ערמונית
והשאלה המתבקשת
ראשית מי מתמצא בנושא בישראל?
שנית אם נקח למשל בית חולים מרכזי גדול ומוביל כמו הדסה או ביילינסון או אסף הרופא - מי מתמצא שם בנושא - לא במישור של הטיפול בכאב אלא בהקשר האורולוגי הנקודתי הטיפולי והמניעתי? מה שמו מה תפקידו במוסד ואיך מוצעים אותו בלי ללכת לאיבוד? האם יש ולו גם כתובת אחת בארץ שהיא בגדר נמענת מתבקשת?
ושלישית מה המידע המונגש נכון לעכשיו בידי האגודה?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3339795/
It is our conclusion that it would be of interest to conduct clinical trials involving medicinal cannabis or other cannabinoid agonists, comparing clinical markers such as PSA with controls, especially in men with bone metastatic prostate cancer, whom would not only benefit from the possible anti-androgenic effects of cannabinoids but also from analgesia of bone pain, improving quality of life, while reducing narcotic consumption and preventing opioid dependence.
האם אפשרי לבצע טיפול בהשתלת כדוריות
לסובלים מאולצרטיב קוליטיס?
פרו"פ שלום רב
לאחר קבלת זריקה לחצי שנה וסיום 5 הקרנות sbrt בבדיקת מעקב כעבור 3 חודשים ה-psa היה 0.02 והטסטוסטרון 0.34.
השאלה היא אם הטסטוסטרון אמור להתייצב או לעלות בחזרה אם בכלל?
תודה רבה
אם הזריקה ארוכת טווח, ההורמון לא יחזור לנורמה לאחר 3 חודשים. בזריקות הניתנות כל 3 חודשים, ההתאוששות של הציר יכולה לקחת עד 6 חודשים. ההתאוששות תלויה בגיל החולה ורמת הורמון המין הגברי טרם הטיפול.
שלום רב פרופסור,
האם ידוע לך על פיתוח תרופה חדשה מאוניברסיטת גריפית באוסטרליה ע"ש DpC .
האם מפתחים תרופות אנלוגיות בארץ ?
תודה מראש
לא.
בברכה
האם ניתן לדעת פרטים נוספים על הבדיקות הללו
PCA3
PHI
מיפוי עצמות
CT
PETCT
PETCTPSMA
TRUS
בהקשר של איבחון ערמונית. נכון לעכשיו לא ברור היכן מתבצעות, באיזה הליך, כיצד יכול הנבדק לבקש ולממש והאם מכוסות על ידי הקופות?
PCA3, PHI אינם ממומנים ע"י סל הבריאות. די ירדו מ PCA3. שאר הבדיקות ממומנות ןבסל הבריאות. צריך המלצה של רופא מומחה (אורולוג, או אונקולוג). לצורך הערכה, אם מבוצע PET-PSMA אין צורך לבצע מיפוי עצמות ו CT. בדיקת CT כלולה בבדיקת PET-PSMA.
שלום
בן 46, עברתי כריתת אשך רדיקלית ב-2018 עקב סמינומה - germ cell neoplasia in situ pT2, ומאז נמצא במעקב.
כחלק מהמעקב, לאחרונה ביצעתי בדיקות דם עם מרקרים (בנורמה) וסיטי בטן עם חומר ניגוד. הסיטי האחרון בוצע בנובמבר האחרון ללא ממצאים. בסיטי הנוכחי נמצא קשר גדול וקשרית נוספת. צירפתי מטה את הממצאים. תיאמתי כמובן תור למרפאת אונקולוגיה (תה״ש).
אשמח לדעתך לצעדים הבאים, הטיפולים המתאימים, דחיפות הטיפולים.
כמו כן, אשמח אם תוכל לאזכר שמות של רופאים בכירים ומנוסים ככל שניתן המתמחים בסיטואציה מסוג זה.
תודה רבה רבה.
.
בסיסי הריאות מאווררים היטב, ללא תפליט פלאורלי. האדרנלים תקינים משני הצדדים. הטחול בגודל תקין, ללא ממצא פוקאלי בתוכו. הלבלב במימדים תקינים , צינור הלבלב הראשי אינו מורחב. כבד במרקם שומני, שני מוקדים היפודנסים זעירים בכיפת הכבד בסגמנט 4 בגודל 0.5 ס"מ ו-0.2 ס"מ ללא שינוי, מוקדים לא ספציפיים. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות. הכליות בגודל, מבנה ומנח תקין משני הצדדים. עוברות האדרה טובה ושווה דו"צ, ללא גושים, אבנים או הידרונפרוזיס. האאורטה בקוטר תקין.
הופעה של לימפאדנופתיה ברטרופריטונאום, קשר גדול בקדמת ה-IVC בגודל 4*2.7 ס"מ. קשרית נוספת בגובה פיצול אאורטה בגודל 0.8 ס"מ בציר הקצר. ללא לימפאדנופתיה אגנית או מפשעתית.
כיס השתן בעל דפנות סדירים. איברי האגן שמורים. פיתולי המעי הדק במהלך ורוחב תקין. ללא מיימת בבטן. המבנה הגרמי שמור. תותב בשק האשכים מימין.
סיכום: הופעה של קשר לימפה מוגדל ברטרופריטונאום כמפורט, לייעוץ אונקולוג מטפל בהקדם.
אם כריתת האשך מימין, מאד חשוד להישנות המחלה. בכל אופן יש לחזור על אולטראסאונד אשך לשלול הופעת גידול באשך השני, שלעיתים יכול לשלוח לאזור האנטומי של הקשרית.
בהקשר לטיפולים זה צריך להתבצע בשיחה אישית.
האתר אינו ממליץ על רופאים.
זו אינה שחפת רגילה, אלא מחלה דמויית שחפת עם סיכוי נמוך שתתרחש. אין סיבה להימנע מהטיפול.