שלום
הומלץ לי טיפול הורמונלי עם תרופה זאת בגלל רקע של מחלת לב.
האם יש סיכון ללב למרות בחירה בתרופה זאת .
תודה
כן, אבל פחות מהתחליף.
בברכה
במהלך החודשיים האחרונים התחלתי לסבול מכאבים בפין צריבה במהלך שתן ואחרי אורגזמה והרגשה לא נעימה לאורך כל היום הופנתי לאורולוג שנתן לי מספר בדיקות לבצע מחלות מין תרבית זרע ושתן אולטרסאונד שלפוחית השתן עם חומר ניגודי ובדיקות דם הבדיקות נמצאו תקינות למעט ערמונית מוגדלת ובתרבית הזרע נמצא חיידק בשם S.aureus האורולוג רשם לי טיפול באניטיביוטיקה בציפרדוקס ופרמיקסון וroxo כרגע המצב לא טוב ואני מרגיש שהטיפול במצב לא עוזר והתסמינים לא עוברים אשמח לקבל המלצות להמשך טיפול במצב הבעייתי ודרכים להקלה בסימפטומים שמלווים אותי לאורך כל היום
שכחתי לציין ציטולוגיה יצאה תקינה
לא ציינת את גילך ומה היו הממצאים בבדיקה רקטלית.
התלונות נובעות מהערמונית ומתאימות יותר לדלקת של הערמונית. יש צורך במתן ממושך של אנטיביוטיקה. אם אין הקלה, יש לחפש תהליכים אחרים בערמונית. עדיף ע"י ביצוע MRI.
בברכה,
אין שינוי בהמלצה.
שלום רב פרו"פ
כמה זמן נימשכת השפעת זריקת דקפפטיל 2.25 מ"ג על הגוף?
שנה טוב
אני מניח שאתה מתכוון למינון של 22.5. הזריקה ניתנת כל 6 חודשים.
ככל שמשך הטיפול ארוך יותר, תךוי גיל, ורמה התחלתית של הורמון המין הגברי, הסיכוי להתאוששות הציר ההורמונלי קטן.
שלום פרופ׳ סלע, שואלת עבור אבי, בן 69, עם היצרות בעורק התרדמת ואלצהיימר בשלבים ראשוניים. אבחנה של אדנוקרצינומה בערמונית ללא פריצה מהקופסית בדרגת סיכון גבוה להישנות: PSA 69, GS8 4+4
הוצע לאבי טיפול ביולוגי בהורמונים בנוסף להקרנות אך הוא שולל וחושש מאד מאירוע לבבי ובעיקר חושש מירידה בזיכרון ובתפקוד הקוגניטיבי.
האם הקרנות בלבד יכולות להביא לריפוי מלא? עד כמה חשוב הטיפול ההורמונלי והאם נכון עבור אבי לוותר עליו? אילו אופציות ישנן לטיפול ביולוגי כזה?
במידה ואין מחלה גרורתית הטיפול המקובל הינו שילוב של טיפול קרינתי/הורמונלי. הטיפול ההורמונלי ניתן לפחות 18 חודש, ויש הממליצים 24 חודש. במשך זמן זה, בד"כ לא מתפתחת דמנטיה. ניתן לצמצם בצורה ניכרת את הסיכון הלבבי באם יעסוק באופן קבוע בפעילות גופנית. היצרות עורק התרדמה מעידה על מחלה אטרוסקלוטית, אך לא בהכרח מעורבות לבבית. ניתן להעריך זאת ע"י מבחן מאמץ.
לטיפול המשולב ייתרון סטטיסטי בהארכת תוחלת החיים ומשך השליטה במחלה לעומת טיפול הורמונלי בלבד.
בנתוני פתיחה כאלו, ה NCCN ממליצים על ייעוץ גנטי.
מהן הבדיקות המעבדה בקופת חולים, השגרתיות התקופתיות המומלצות לחולה בן 72 ובכלל לגבר בן 72, שמחלים מסרטן שלפוחית שלא חדר השריר t1 עם cis, אחרי מספר הסרות וטיפולים תוך שלפוחתיים.
ספירת דם? בדיקות שתן?psa?
חג שמח ובריאות
צריך מעקב כל החיים עם ציסטוסקופיות תקופתיות ובדיקת CTU או MRU של דרכי השתן העליונות. למחלקה המטפלת בך יש את הפרוטוקול המעקבי.
שנה טובה ובריאה,
לפרופ' שלום רב. בן 72 אני כשלשה חודשים לאחר ניתוח רדיקלי להסרת ערמונית בגלל סרטן (גליסון 7 והמלצות מכמה אורולוגים לכריתה רדיקלית) דליפות שתן כמעט פסקו אבל יש לי קשיים במתן שתן תכיפות ודחיפות מרגיש צורך כל שעה לתת שתן והזרימה היא בזרזיף דק חלש ומתפתל, בדיקת תרבית שתן שלילית. בדיקת PSA לפני כשבוע 0.03 מה יכולה להיות הסיבה?
צריך לשלול היצרות בחיבור שופכה לשלפוחית השתן.
שלום רב,
לפני 3 שנים הייתה לי דלקת בשלפוחית וטופלתי באנטי'. מאז שזה קרה תחושת הדלקת נשארה. אני סובלת מדי יום מצריבה בשתן ובנרתיק. עברתי בירור גינוקולוגי מקיף אצל מיטב הרופאים. ללא מצאים.בדיקות שתן תקינות. רופאה מומחית אמרה לי לאחרונה כי עליי לבצע בירור אורולוגי מקיף. אני מאוד סובלת כבר כמה שנים. האם יתכן שזה סרטן? ומה עליי לעשות.
תודה.
חסר מידע לגבי גיל, עישון. מסכים שיש לבצע בירור אורולוגי כולל ציסטוסקופיה.
אני בת 38, ילד בן 10 לא עישנתי מעולם. ללא מחלות נוספות. מה עשוי לגרום לתופעה זו?
אין מאפיינים המכוונים לסרטן שלפוחית השתן. כדאי להיבדק ע"י אורולוג המתמחה בנשים.
בגלל תנודות בערכי PSA (בין 3.9 עד 4.16 ) נשלחתי לבדיקת MRI . בדיקת PSA אחרונה ב 30.08.20 נראית תקינה 3.7 .
היום קבלתי פענוח MRI אשמח להסבר בשפת עמך.
מצורף קובץ הפענוח
בנגע של PIRAD 3 סיכוי של 30% לגידול.
האם לבצע ביופסיה נוספת עקב עליה חדה ב-PSA או להישאר במעקב עקב תוצאה נמוכה בבדיקת K-4?
רקע: בן 62, במעקב כבר 5 שנים עקב PSA גבוה עם עליות וירידות חדות מידי שלושה חודשים. גבולות גיזרה של ה-PSA במשך 5 השנים 3.8 עד 6.5 ו-PSA חופשי 17-24 אחוז גם עולה ויורד. בדיקות רקטליות תקינות כל חצי שנה.
עברתי 2 ביופסיות (עיוורות, לפני 4 שנים ושנתיים) והתוצאה בשתיהן זהה..דלקת כרונית ללא ממאירות
עברתי 2 בדיקות MRI. הראשונה לפני שנתיים ממצא 7 מ"מ פירדס 4, והשניה לפני שנה אותו ממצא פחות בולט פירדס 3 (2 הבדיקות אצל אותו מפענחת).
תוצאת PSA לפני 7 חודשים (4.6) קפיצה נוראית ל-8.6 לפני חודש. הופנתי לבדיקת K4 והתוצאה ב"ה נמוכה 3% בלבד לממאירות אגרסיבית. אגב, במסגרת בדיקת ה-K4 ה-PSA היה גבוה יותר (9.6) עליה של יחידה שלמה תוך שבועיים.
למותר לציין כי שמרתי על כל הכללים המתבקשים לפני בדיקות ה-PSA
ושאלתי. האם ללחוץ לביופסיה נוספת או להמשיך לעקוב?
תודה מראש על תשובתך.
בגיל 62 ועל רקע של דלקת, שיכול להיות גורם מסרטן, להערכתי כדאי לבצע Fusion biopsy. לפני זה לחזור על MRI.
גידוליבלוטת המגן בד"כ איטיים ואיני רואה נחיצות להתחיל ביוד רדיואקטיבי מיד עם טיפול קרינתי.
ברור שכל ששדה הקרינה יותר גדול (כולל קישריות למפה) יש סיכון יותר גבוה לרעילות מיח עצם. יש לי חולה עם שילוב כזה ולא ראיתי רעילות מצטברת במתן יוד רדיואקטיבי לאחר הטיפול הקרינתי. בנוסף, מטפלים בטיפולים רדיואקטיביים, אם כי בעלי קרינה שונה, במחלת ערמונית גרורתית, שחלק מהחולים טופלו בטיפול קרינתי בעברם.