פרופ. סלע שלום.אני בן 68.לפני כ4 שנים נתגלה אצלי PSA ברמה 11, מאז ועד לפני מספר חודשים הPSA עלה ל20.עברתי 4 ביופסיוטןת כולם שליליות.לאחרונה עברתי שני ניתוחים אחד להסרת פוליפ ממאיר ברקטום,וניתוח שני להסרת כליה עקב גידול ממאיר.בבדיקת PSA שעשיתי היום הPSA ירד ל15,7 והPSA FREE עלה מ17% ל28% .יש לציין כי בנוסף לאמור לעיל אני סובל מערמונית מוגדלת הגורמת לי לקשיים מסוימים במתן שתן,לאחר הניתוח ישנה הקלה משמעותית במתן השתן.האם יש קשר בין הניתוח לירידה בערכי הPSA וכן לשיפור במתן השתן?האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות? בתודה שמוליק
אני בן 45 ואובחנתי בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן.בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito אני מטופל כרגע לפי פרוטוקול לם.הבעייה שאני מגיב מאוד חזק לטיפולי ה-BCG ושלפוחית השתן הצטמקה לכ-140 סמ"ק. הבנתי שמדובר בנזק בלתי הפיך - כתוצאה מכך אני סובל מתדירות מאוד גבוהה שפוגעת קשות באיכות חיי.
האורולוג המטפל מציע לשקול להפסיק טיפולי BCG בגלל הפגיעה הקשה באיכות החיים.
1) מה דעתך? מה האלטרנטיבה?2) מה ניתן לעשות על מנת לשפר את איכות חיי, אני לא ישן לילה שלם מאז 2006 (קם כ-5-6 פעמים בלילה. אני על סף התמוטטות מעייפות כרונית.
שלום,בבדיקה PSA יש עליה במרוצת הזמן. כעת יש 4.19 עם יחס חופשי וקשור 15%.אני עתיד לעבוד ביופסיה. הבעייה היא שהתור לביופסיה הוא ל- 22 בפבאורא (בעוד חודש וחצי).האם הערכים הללו מצריכים ביופסיה בהקדם או שאין בעייה לחכות חודש וחצי?עלי לציין כי היני סובל מכאבים בגב התחתון מזה מספר חודשים.האם זהו סימן שהסרטן -במידה ויש סרטן- כבר התפשט?בתודה,אדי