3 חודשים אחרי הוצאת הערמונית בניתוח פתוח התקבלה תשובה של PSA 1.21יתכן שיש טעות ? מה משמעות התשובה?. שיש לי סרטן ?.ומה הטיפול הצפוי.
האם אתה מתכוון לכך שלתוצאות בדיקת ה- PSA אין שום משמעות?הבדיקה הפתולוגית הראתה שהגידול לא ממאיר.
אובחנתי כחולה בסרטן הערמונית בדצמבר 2008: גליסון6 ,PSA 5.9.בפברואר 2009 עברתי ברכיתרפיה.נתוני ה- PSAבמעקב מאז הם: כעבור חודש 5.8,כעבור 4חדשים מאז הברכיתרפיה 1.3,כעבור 7 חדשים 1.35 וכעבור 10.5 חדשים 1.36. אני מוטרד מאוד מכך שהירידה נעצרה ואפילו נרשמה נטיה קלה מאוד לעליה. מה משמעות הנתונים האלה? האם פרוש הדבר שהסרטן פעיל בבלוטה(או ,חס וחלילה,במקום אחר בגוף) ? אודה מאוד על התיחסות לשאלותי.
באיזה מרכזיים רפואיים ניתן לקבל את הטיפול בטכנולוגיית HIFU ? האם הטיפול ממומן ע"י קופות החולים?
אני בן 62, עם סרטן ערמנית המסווג בסיכון נמוך:Gleason 6, T1c, PSA - 8.8 בהתייצות עם מומחים הומלץ לי טיפול בברכיתרפיה או קריאותרפיה. כל מומחה עפ"י מומחיותו ופסילה של השני. מה המלצתך? תודה.בכבוד רב,
האם יש מאמר בעברית המפרט את תהליך השיקום לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית ----במיוחד את השיקום המיני