עברתי נתוח לפני 9 חודשים. גליסון 7 (3+4). CT ומיפוי לפני הנתוח היו שליליים.חודשיים אחרי הנתוח ה-PSA היה בלתי מדיד. לפני חודשיים הוא היה 0.004 וכעת הוא 0.010, כלומר יותר משהכפיל עצמו במהלך החודשיים האחרונים.אני מודאג מאד. שאלתי היא: האם יש צורך לנקוט בטיפול משלים.תודה מקרב לב לפרופ' סלע על תשובתו.
אני מתנצל מראש על אורך השאלה...
אני בן 39 . התגלה אצלי במקרה בCT סרטן הכליה בשתי הכליות. עברתי 2 ניתוחים לכריתה חלקית של הכליה והוצאת iהגידול . ע"פ הדו"ח הפתולוגי של הכליה השמאלית : Renal Cell Carcinoma, clear cell type Fuhrman grade 2 Diameter 3.5 cm the tumor is limited to the kidney few small blood vessels of renal capsule are focally invades by groups of tumor cells Inked surgical renal parenchyma and perirenal fat surgical margins are free of tumor ע"פ הדו"ח הפתולוגי של הכליה הימנית :
Rental cell carcinoma , clear cell type.
The tumor diameter is 1.8 cm.
Fuhrman grade 1-2
Inked surgical margin in renal parenchyma is free of tumor.
Separately submitted fragment of rental tissue is free of tumor.
Perirenal fat tissue without significant changes.
לא הוצע לי טיפול נוסף לאחר הניתוח. היום לאחר כ- 8 חודשים לאחר הניתוח של הכליה השמאלית ו-7 חודשים לאחר הניתוח של הכליה הימנית בדיקות הדמיה תקינות.בדיקה גנטית לתיסמנות VHL
תקינה.
מה הסיכויים לחזרה מקומית ?
מה הסיכויים לגרורות ?
אני עושה מעקב MRI
על בטן וחזה . האם זה מספיק ? אינני יכול לבצע CT
(עקב התיפקוד הכליתי) האם מספיק אולטרסאונד בטן (הגידול שהיה בכלייה הימנית לא נראה באולטרסאונד) או עדיף MRI
והאם מספיק בטן עליונה או שצריך גם תחתונה?
לפרופ' סלע שלום,היינו אצלך שבוע שעבר ביחס לאחי, חולה בשם אלן טייב, שיש לו RCC TCC.הצעת לנו אז לבדוק אפשרות להשתמש בתרופה חדשה בשם VINFLURIN. התייעצנו עם פרופ' הודר בפריז, והוא הסכים איתך מאוד. שאלתו/שאלתנו היא האם תסכים לקבל את החולה למחלקה שלך כדי לתת לו טיפול זה (בהנחה שאנחנו נדאג לספק את התרופה עצמה).שאלתנו השניה היא לגבי Zomera, שהסברת לנו שהיא עדיפה. הצגנו את מכתבך לקופת חולים, והם רוצים לקבל ממך מכתב שמסביר למה במקרה הזה, zomera היא עדיפה. רק עם המכתב הזה, הם יסכימו לאשר לו את התרופה.אשמח מאוד אם תוכל לחזור אלי עוד היום - בהקדם האפשרי - כדי לפחות להסדיר את נושא ה-zomera.תודה רבה!דוד 0544832448
שלום, אודה לכם אם תעזרו לי במיידי: אבי היקר בן 70 עבר ביופסה לאחר שה PSA שלו היה 9.8 ולצערי הרב נתגלה גידול סרטני. תוצאות הבדיקה: צד שמאלי- התקבלו 6 עמודי רקמת ערמונית ו 2 עמודי רקמת חיבור עם סיבי שריר. 4 עמודי רקמת הערמונית מסוננים ע"י: PROSTATIC ADENOCARCINOMA GLEASON 3+4=7 הגידול מהווה 25% מכלל רקמת הערמונית שנבדקה בביופסיה. צד ימין- אין סימני ממאירות. בנוסף התקבלו קטעי רקמת חיבור, רקמת שומן וסיבי שריר ללא שינויים מיוחדים. ממצאי בדיקת אולטרה סאונד: ערמונית מוגדלת, רוחב 55 מ"מ, גובה 34 מ"מ, אורך 51 מ"מ, נפח 49.6 סמ"ק. מותחמת ע"י קופסה שלמה. הערמונית בעלת מרקם היפרטרופי בולט אחיד, היפראקוי. הסתידויות בין PERIPHERAL ו TRANZITIONAL לא נצפתו. גבול בין PRIPHERAL ן TRANSITIONAL ZONE ברור. שלפוחית זרע תקינה. אונה מרכזית בולטת על בסיס כחס השתן. חוד הערמונית תקין, היפואקוי. היינו בשישי בבוקר אצל אורולוג והוא המליץ לנו על ניתוח להוצאת הערמונית, אך סרב לתת לנו הפניה ל CT ולמיפוי עצם בטענה שהגידול הינו מקומי. שאלותי הן: 1. האם אכן אין צורך בבדיקת CT על מנת לוודא שאין התפשטות של הסרטן לפני שמבצעים ניתוח? האם עלינו בכל זאת לדרוש בדיקת CT כדי להיות רגועים, או שאין צורך בכך? 2. האם הגידול אכן מוגבל רק לבלוטה עצמה או שמא התפשט לרקמות סמוכות? 3. מה הדחיפות בביצוע הניתוח לפי הנתונים שציינתי למעלה? מה זה אומר שהדרגה היא 7? האם הוא מתפשט מהר יותר? וכמה מהר? 3. האם יש להמתין לפחות חודש וחצי מיום ביצוע הביופסיה לניתוח? 4. כמה זמן נהוג להמתין לתור עבור ניתוח מסוג זה? 5. האם במקרה זה מספיק להתייעץ עם אורולוג או שצריך להתייעץ גם עם אונקולוג? תודה לך מראש על העזרה!
במחלה עם פרוגנוזה טובה בגיל הזה נמנעים מניתוח. כל ההחלטות האחרות צריכות לעבור דיון עם הרופא המטפל שבודק את החולה ומודע לעדיפות החולה.