אדגר שלום, ותודה על תגובתך.בעלי שוקל לעשות הקרנות בהתאם להמלצת חלק מהאונקולוגים היות והפי אס אי שלו החל לטפס אט אט לפני כחצי שנה לאחר שכרת את הערמונית לפני כשנתיים. הטיפוס כדלקמן: 0.003 ביוני 2009, 0.112 ב 14.11.10, 0.207 ב 6.3.11, 0.169 ב 26.4.11 ו 0.215 ב 23.5.11. היות והוא שוקל לעשות את ההקרנות אנו מתענינים בשיטות השונות ותופעות הלוואי להם. יש דעות מומחים שמדובר בהישנות המחלה ושיעשה את ההקרנות ואולי אפילו שישתתף בניסוי המוסיף לחלק מהמשתתפים טיפול הורמונלי קצר ולחלק אף הקרנה מקיפה יותר מאשר המקובל היום למיטת הערמונית, ויש דעות שממליצות להמתין עד שיעלה הפי אס אי ל 0.3-0.4. אשמח לקבל הפניה למאמרים בנושא שיטות ההקרנה החיצונית וכן אם ידוע לך על הבדל בין מכשירים ושיטות, תפרט. אוולין
האתר לא נועד לשאלות כה פרטניות.בסרטן ערמונית מקומי עם דרגת חומרה בינונית, ביצוע Endorectal coiled MRI יכול לסייע בשאלת הניתוח.אין עבודה המשווה שיטות טיפול אלו.לגבי יתרונות וחסרונות של כל טיפול יש צורך בשיחה פרטנית עם הרופא המטפל.
לפעמים קשה לאבחין בין תא גידול לתא תגובתי משנית לזיהום למשל. הנחת העבודה של הרופא שיש גידול ולכן בדיקת CTU.
בערכים בלתי מדידים הכוונה היא לערכים נמוכים מאוד?
בעלי לוקח את הכדורים בסך הכל חודש אחד, עוד לא בדקנו PSA מאז הבדיקה הראשונה, והרופא המטפל אמר שהכדורים הם בסך הכל הכנה לזריקה ושאין צורך להמשיך איתם, למרות שאנחנו לא יודעים מה הPSA כרגע. האם הגישה הזו סבירה? איך כדאי לנו לפעול?
תודה!
לפרופסור שלום,
אני בן 70, באפריל עברתי בהצלחה כריתה רדיקאלית של הערמונית. הבדיקה הפתולוגית הראתה שאין גרורות ובדיקת PSA 0.01
הבעיה המטרידה היא שאין לי שליטה על שלפוחית השתן. קיבלתי Yentreve 20 mg פעמיים ביום ללא שיפור במצב. מה לעשות? תודה
אנחנו מנסים לקבוע תור ל MRI של הערמונית, אך ההמתנה מאוד ממושכת, מאחר ואנחנו כבר אחרי אבחון. האם יש מקומות נוספים, פרט לבית חולים שיבא והדסה שעושים את הבדיקות הללו? האם ניתן לבצע אותן באופן פרטי בארץ?
אם כן - איפה?
תודה
PSA הינו גליקופרוטאין (חלבון בעל שיירים סוכריים) המיוצר על-ידי תאים בערמונית. חלבון זה הינו פרוטאז, כלומר חלבון בעל יכולת פירוק חלבונים אחרים. ה-PSA נמצא ברמה גבוהה ברקמת הערמונית ובנוזל הזרע. תפקידו הביולוגי הינו גרימת התנזלות הזרע - המפורט בפרק העוסק בספירת הזרע. כמו-כן נמצא ה-PSA (ברמות מתונות יותר) גם בבלוטות אברי המין של נשים וברקמת השד, ורמתו עולה בזמן הריון. כלומר למרות שמו - אין חלבון זה נמצא באופן בלעדי ברקמת הערמונית, אך ניתן לומר כי באופן פונקציונלי ניתן להשתמש בו לצורך אבחנה ומעקב של תהליכים פתולוגיים של הערמונית. כמו-כן יש לציין כי רמה מוגברת של PSA אינה ייחודית לסרטן הערמונית - יותר ממחצית מכלל הגברים שלהם רמה מוגברת של PSA לא יאובחנו כסובלים מגידול בערמונית. תהליכים נוספים אשר יובילו להגברת רמתו של ה-PSA מפורטים בסעיף "הסבר תוצאות". עם זאת, ככל שרמת ה-PSA גבוהה יותר, הסיכון כי מדובר בגידול הערמונית עולה גם הוא. יש לזכור כי גם כאשר ה-PSA הינו ברמה המוגדרת כתקינה (0-4ng/ml), קיים סיכון של עד כ-25% כי בביופסיה של הערמונית יימצא סרטן הערמונית. לכן יש להתייחס לא רק לרמה הראשונית של PSA, אלא גם לשינויים הכמותיים ברמתו לאורך תקופת המעקב. עליה משמעותית של PSA המוגדרת מעל 0.75ng/ml בטווח של שנה מעלה את הסיכון לסרטן הערמונית ומהווה גם הוא סיבת הפנייה לביופסיה של הערמונית. ה-PSA, למרות מגבלותיו, משמש כסמן הטוב ביותר לניבוי של סרטן הערמונית או כמעקב לאחר חולים אשר טופלו בשל סרטן הערמונית. נדיר שסרטן הערמונית יחזור לאחר טיפול ללא עליה של רמת ה-PSA.
5 שבועות אחרי ניתוח ערמונית רדיקלי PSA 0.06 האם יתכן שהבדיקה בוצעה מוקדם מידי והPSA לא הספיק להעלם מהדם?