אבי בין 67 ביצע כמו כן בכל שנה בדיקה לגילוי סרטן הערמונית ב2 בדיקות האחרונות היתגלה רמה של 5.2 NG/ML PSA
כמו כן הופנה לבדיקה US ערמונית ביופסיה שבהפניה צויין:ממשיך טמסולין עבר בדיקת PSA-5.2 בעליה ,תרבית שתן שלילית ץ לפיUS ערמונית 54 גרם,קיבולת השלפוחית 558 סמ''ק ,שארית שתן 174 סמ''ק יעבור ערמונית ובהמשך נשקול TUR-P אבחנות – PROSTATAE HYPERPLASIA
מה ניתן בצורה כללית ליראות מכל הבדיקות לפני שביצענו את בדיקת הביופסי ? מה הפירוש PROSTATAE HYPERPLASIA כמו כן טיפול P-TUR
תודה רבה פרופ' סלעאני מצפה לערוך את הבדיקה ובכך להיות חכם להמשך
שלום פרופ. סלע במקרה של טיפול משולב בסרטן ערמונית, הורמונים והקרנותכמה זמן לאחר קבלת הכדורים והזריקה מומלץ להתחיל בהקרנות, ומה הפרמטריםלהצלחת הטיפול, בתודה ל.ה.
שלום פרופ' סלע
מה עושים כאשר 2 קוים של טיפולים כימותרפיים הפסיקו לעזור ו PSA עולה והמצב מחמיר
לדאבוני, אין תרופה המונעת התפתחות התהליך המוביל לגידול. טיפול ב BCG/שטיפות כימיות מפחיתות הישנות. אבחון מוקדם יגן על שלפוחית השתן בפני כריתתה.בברכה,
תודה רבה על התגובה המהירה. קראתי על טיפול בטכנולוגיית סינרגו שמפחית את הישנות החזרה של הסרטן. כפי שאמרתי מדובר בסרטן שלפוחית השתן שטחי שלא חדר את השריר, האם אתה ממליץ על טיפול זה?תודה מראש גאיה
שלום ,
לפני שמונה חודשים גילו אצל אבי שתי מחלות סרטן: לימפומה וסרטן בשלפוחית השתן. לאחר חודשיים מגילוי המחלה , קיבל טיפולים כימו' לטיפול בלימפומה (מבטרה) סדרה של 4 טיפולים וטיפול ביולוגי אחד. לפני חודשיים החל בטיפול כימו' לשלפוחית השתן. בעקבות הטיפולים האגרסיבים שקיבל סבל מתופעות לוואי קשות , הוצאו לו ניפרוסטומים דו"צ וסטומה. ובנוסף עקב ההקאות המרובות נוצר מצב של סוגרים רפויים בין הסרעפת לקיבה , דבר המונע ממנו לאכול או לשתות. השבוע קיבל טיפול תזונתי של TPN והיום בבדיקת שתן נתגלתה כמות גדולה של "זרחן". לפני כחודש ביצע בדיקת PT CITI ונראה כי הלימפומה "משתוללת" בכל הגוף וסרטן השלפוחית גדל לדרגה T4. בעקבות כל הנ"ל , נאמר ע"י הרופאה המטפלת (ד"ר אביבית נויימן) כי אין טעם לנסות עוד טיפול כיוון שהגוף שלו לא יעמוד בזה. ואני שואלת : האם כל מה שנותר לו זה לשבת ולחכות למוות???? במידה ולדעתך יש סיכוי להצלתו אשמח לדעת.
להתיחסותך אודה.
אכן ישנה החמרה במצב הגידולים.
לאחר התיעצות של המטולוגים ואונקולוגים הוחלט על הפסקת קבלת טיפולים.
שאלה: אבי מעוניין להשתתף בניסוי קליני לחיפוש תרופה למחלותיו , האם קיים?
עברתי ניתוח prostatectomy turp ולאחר כשבועיים הגיע התשובה הפטולוגית שמצאו מספר קטעי רקמה אפורה בצורת צ'יפס במשקל 13.5 גרם - מופיע באנגלית prostate prim magliant tumor מה זה אומר לאחר הסרת הארמונית? האם זה התפשט למקומות אחרים? האם לאחר ההסרה יש עדיין סכנה? מה זה high grade pin , כתוב שהתגלה מוקד כזה. הפי אס אי לפני הניתוח היה 2.07, תקין לפי כל המדדים ובדיקות הדם הם 100% , אז איך אפשר לסמוך עליהם? אשמח להתיחסות.
גרשון
לתומי חשבתי שהורידו לי את כל הערמונית ולכן, מנין לי לדעת שאין עוד גידולים? כיצד לבדוק? אני רק בן 62 ורוצה להמשיך להיות בריא, האם כדאי לבקש שיורידו לי את כל הערמונית? כפי שציינתי קודם כל הבדיקות שלי בסדר, רק הפחד שלי שהפוליפ שמצאו שלח גרורות ושהוא לא היחיד, כתבתה לי שבכלל הגידולים נוצרים בצד האחר של הערמונית ואם הוא הופיע דווקה במקום שהוא נמצא זה אומר שהתפשט לכל הכוונים? אני לא יכול להרדם מדאגה, אנא תן לי הסבר על מה שנראה לך שיש לי ומה עליי לעשות, מזכיר לך שהאורולוג אמר שעליי לעשות בדיקת פי אס איי וזהו, לא צריך לדאוג. האם דרגת בשליות גבוהה זו נקודת אל חזור?
בתודה מראש, גרשון
בסרטן שלפוחית השתן קיים תהליך מסרטן, כאשר הטיפול מכוון לתוצאה הסופית של התהליך- הגידול עצמו. לכן, גידולים חדשים יכולים להופיע. מהות הטיפול המונע, מספר הגידולים, גדלם, חדירותם וצורת התאים, מהווים מידע לקביעת המשך הטיפול.כל טוב,
האם הסוג השטחי יכול להפוך לסוג אחר ? תודהזו השאלה שלי.