לפני שנה עברתי ניתוח ערמונית רדיקלי מאז הניתוח עלה ערך הPSA בצורה עקבית עד שחצה לפני כחודשיים והיגיע ל0.21 עקב כך התחלתי בהכנות להקרנות כולל מעבר סימולציה . אני אמור להתחיל בהקרנות בתוך כשבועיים . על פי עצת הרופא ביצעתי בדיקת PSA נוספת לקראת ההקרנות (השבוע) והערך ירד ל0.16 קרי מתחת ל0.2 האם לדעתך עלי להמשיך בטיפול או לעבור למעקב תקופתי אחרי ערכי הPSA ללא טיפול משלים בשלב זה ?
שלום,
מחפשת את התרופה NEXAVAR לקניה במחיר סביר או מסירה. באופן מידי ודחוף.
מי שיכול ניתן ליצור קשר:
0507794007 או duml@walla.com
תודה, לודה.
לפורום שלום !
בתאריך 13.2.12 עברתי בבית חולים בני ציון כריתה רדיקלית של בלוטת הערמונית בגלל גידול סרטני בניתוח פתוח. תוצאות הפתולוגיה שלהבלוטה: שוליים נקיים (הגידול בתחום הבלוטה בלבד), גודל הנגע 2.5 סמ', מדד גליסון 3+4=7. בתאריך 28.2.12 הוציאו לי את הקטטר. יש לי כאבים פנימיים ברמות משתנות. רמה גבוהה במיוחד לאחר הטלת שתן, באיזור שמאחורי שק האשכים (כנראה שלפוחית השתן).
רמת הכאבים יורדת במידה קטנה כל יום. האם ניתן להקל על כאבים אלה, האם הם צפויים לאורך זמן ? ניסיתי אופטלגין נוזלי והא לא עוזר. התחלתי היום טיפול עם המכשיר "בי-קיור לייזר"
בברכה
מוטי ג.
כחולה וכמומחה עם מרכאות שמתעניין במחלה עלי להסביר לעמיתים לצרה שהמחלה הזו ניתנת לטיפול ואפילו ניתן להגע לגיל 120 והכל בתנאי שהסרטן לא חדר שריר.
במידה והסרטן לא חדר שריר אני ממליץ מאוד על טיפול של שטיפות כאשר ישנם מספר סוגי שטיפות ולכל אחד יתרונות וחסרונות.
BCG: טיפול מקובל שבו מדביקים את כיס השתן עם חיידקי שחפת מומתים, לשיטה יש תופעות לוואי קשות ואחוזי הצלחה בינוניים.
Synergw: טיפול במיטומיצים בחום של 42 מעלות שיטה שכבר קיבלה אישורים של FDA ומשווקת בארצות הברית.
BWT - UNITHERMIA: שיטה של חימום השלפוחית לטמפרטורה של 44 מעלות עם מיטומיצין , פיתוח של חברה ישראלית עם אישורים הארץ באירופה אוסטרליה ויפן.
ממליץ מאוד על טיפולים בחום ולא למהר ולכרות את השלפוחית, מה החיפזון?? מדוע למהר?
פרופ סלע שלום
לגבר בן 49 אבחנו לפני כמה חודשים סרטן שלפוחית השתן שהיה בשלב T2. אחרי האבחנה עשו סיטי בטן שהראה שתי גרורות בחוליות. אחר כך עשו מיפוי עצמות שגם הראה גרורות שם. בגלל זה אמרו שיש לו גרורות לעצמות והמליצו על טיפול כימי. הוא קיבל שש סדרות של טיפול כימי בציספלטין וגימזר וגם ארדיה פעם בחודש. עכשיו חודשיים מסיום הטיפולים הוא מרגיש נהדר ובסיטי ומיפוי רואים את אותן שתי נקודות. האם לא כדאי לעשות ביופסיה של העצמות או PET ולראות אולי כל הסרטן שם הושמד ואז לנתח את כיס השתן או אולי לתת לו קרינה? בכל זאת זה בחור צעיר שרוצה לעשות כל מה שהוא יכול. תודה לך
אני מרשה לעצמי להתערב כי לפני כמה חודשים היינו במצב דומה. אמנם היינו צריכים להחליט מה לעשות מבחינת טיפול אבל הדילמה דומה וההחלטה גורלית וקשה.
לנו המליצו על חברה (לא אפרסם את שמה פה אבל אשמח לתת אותה במייל) שעשתה לנו מחקר מקיף על המצב שלנו ונתנה לנו את האופציות יחד עם אחוזי הצלחה וכל המידע הקיים העדכני שניתן לתת. לנו זה מאוד עזר כי זה פתח אופצייה לטיפולים שלא היינו מודעים להם. אשמח להעביר הלאה את הטובה ולהמליץ עליהם בעצמי..
נעמה naama43@gmx.com