שלום,
אבי בן 62 עבר לפני כ-10 שנים סרטן בקיבה, כיום הוא חי עם כרבע קיבה לאחר הסרת הגידול.
לאחרונה הוא עבר בדיקות דם תקופתיות בהן ערך ה-cea היה 7.29 וערך ה ca-19-9 היה 60.22. (בעבר הCA-19-9 לא נבדק אך ה- CA היה 3.87 לפני כחצי שנה. לפני כשנה 2.18 ולפני כשנה וחצי 3.66)
ערך ה psa לא נבדק אך לפני כחצי שנה היה 10.61 ובעבר הגיע אף ל-13.91.
סרטן הערמונית נשלל בעבר בשל ביופסיות תקינות. תוצאות האולטרסואנד הראו צ'יסטות בכליה השמאלית ומיימת, ב CT אם זיכרוני אינו מטעה אותי (לא קיבלנו אותו לידיים) הייתה איזושהי התרחבות של הלבלב וערמונית מוגדלת.
הרופאה המטפלת שלחה אותו לבצע בדיקת גסטרוקופיה אך נראתה דיי רגועה ואמרה שנעשה עוד בדיקות דם רק בעוד כחודשיים.
משיטוט ברשת אני מבינה שערכים אלו יכולים להצביע על סרטן בלבלב בפרט והישנות של סרטן בכלל.
אינני מפקפקת חס וחלילה בהחלטת הרופאה אך אשמח לשמוע את דעתך בנושא והאם כדאי לגשת לעוד חוות דעת ואם כן היכן ישנה רשימת רופאים מומחים בנושא.
יש לציין שבחודשיים האחרונים אבי חלש מאוד והפסיק לאכול סוגים שונים של מאכלים שהרעו לו.
תודה רבה על העזרה,
דקלה
הכוונה היא ל CEA ולא CA,
תודה
בעלי סובל מהפרעות בהטלת השתן. בבדיקת דם התברר שה PSA הוא ברמה 14. הוא נשלח לאולרסאונד בו נמצאה הגדלת של הארמונית . שאלתי היא האים עליו לעבור ביופסה של הארמונית? מחכה לתשוהב. תודה
שלום.רמות ה PSA כדלהלן בשנת 2007=5.48 ,2008=6.67 ,2009=8.46,2010=8.16, 2011=8.92 ,2012=9.59.בחודש ספטמבר האחרון עברתי ביופסיה,שתי דוגמאות מתוך 12 עים סרטן 3+3 ,האורולוג יעץ לי להישאר במעקב ,השנה בא אורולוג אחר ויעץ לעשות קרינה או כדורים [הורמונים],אני מתעסק בספורט ונעזר בפרוסטהגארד,על עזרתך אודה. שבוע טוב
בן זוגי חלה בסרטן הערמונית לפני כשלוש שנים.
הוא טופל בהקרנות במשך כחודש וחצי, ובזריקות לוקרין אחת לשלושה חודשים במשך שנתיים.
לפני כשנה, החליטה האונקולוגית על הפסקת הזריקות ומעקב.
תוצאות בדיקת ה -PSA שלו לפני כחצי שנה עמדה על 0.07.
בבדיקת PSA שעשה לפני כחודש עמדה רמת ה -PSA על 0.5
מה משמעות השינוי הזה, האם יתכן והסרטן חזר? או שאולי אלה הם תאים שלא הושמדו בהקרנות שעבר?
כמו כן, הוא חזר להיות פעיל מינית האם גם זה משנה את התמונה?
(אני יודעת שצריך מרווח של 48 שעות לפני שניגשים לבדיקה).
לתשובתך אודה....
שלום, שמעתי על טיפול באלפראדין שהוא קרינה לוריד, והבנתי שהטיפול כבר הוכיח את עצמו, איך ניתן לקבל את הטיפול בארץ ולמי מיועד? האם לחולה עם גרורות עמיד לטיפול הורמונלי וקצב עליה מהיר של PSA ניתן לקבל את הטיפול לפני כימותרפיה?
ראה קישור לכתבה על הטיפול