שלום
בהמשך לתשובתך לא הצלחתי להבין האם יש הבדל משמעותי בכימו למניעה?
איני יודעת מה ערך תפקוד הכליה כיום. אך הרופא המנתח אמר לאבא שלי שהכימותרפיה תפגע בכליה.
יש לציין שנאמר לנו שבלוטות הלימפה לא נגועות וכי השוליים נקיות. אך מאידך נאמר שהסוג נדיר מאוד והיתה מפושטות מקומית (בשופכן בשלפוחית עד מחוץ לשכבת השומן וגם במעי הדק ).
מה הכוונה N0 בפתולוגיה?
שכחתי לציין שזה TCC
אבי בן 60 עבר כריתה רדיקלית של השלפוחית (עם שקית). גם הכליה הוצאה (לא תפקדה בגלל שהגידול חסם את הכליה (כניראה זמן רב). תוצאות פתולוגיה : שוליים נקיות NESTED VARIANT - T3B ,MX ,N0.
יש לציין שלאחר הניתוח התבצע CT כל גופי. ניצפה גוש קטן מאוד בריאות (6 מלימטר).
שתי שאלות:
1. למה לא מבררים לגבי הגוש שניצפה בסיטי ורק אמרו שצריך מעקב?
2. האם בהתחשב בתוצאות הפתולוגיה הכימו הוא מציל חיים או לא כ"כ משמעותי כרגע? כי ידוע שנשארה לו כליה אחת.
פרופ" סלע שלום,
בשנת 2005 לאבי בן 58 גילו סרטן ערמונית עם ערך PSA 5.8. הניתוח לכריתת הערמונית בוצעה בהצלחה. לאחר מכך במשך 5 שנים אבי היה במעקב עם ערך PSA 0.1. לפני כמעט שנתיים הערך התחיל לעלות ובבדיקת CT גילו גרורות בעצמות.
השאלה שלי כזאת: קראתי באתר שלאחר הניתוח נהוג לבצע הקרנה מקומית, מה שלא נעשה במקרה של אבי. האם הקרנה יכלה למנוע התפשטות של הסרטן? באילו מקרים לא ממליצים על ביצוע הקרנה לאחר הניתוח?
תודה מראש.
במשפחה 2 גברים חלו בסרטן הערמונית שבטיפול לא נכון הגיע גם לעצמות ובסיום למוותאני במעקב של PSA שעמד תמיד על 2.7ובבדיקה האחרונה קפץ ל 40.4בבדיקה-צד ימיד-מירקם לא הומגניעדיין לא עשיתי ביופסיה-!!!ביופסיה אחרונה לפני 5 שנים-תקין!!אני בן 55אשמח לקבל הכוונה כיצד להתחיל את התהליך-אין לי מושג בכלל!!מיותר לציין שאני בחרדה גדולהאשמח לקבל גם המלצות על רופאים ובדיקות-גם במישור "הפרטי"אני גר באזור הצפון-אן מניעה להגיע גם למרכז