שלום,
אבי בן 64 חולה בסרטן הערמונית כ 3 שנים, לאחרונה חלה התדרדרות במצבו והוחלט על התקנת נפרואורתרוסטום, שבשבוע האחרון ישנה נזילה חמורה בעלת ריח חריף, בעיקר כשהוא מתעורר או מטיל שתן , האם זה נורמלי? ייתכן שהחולשה שהוא מרגיש לאחרונה היא כתוצאה מהנזילה?
שלום פרופ' סלע,
שאלה כללית: נאמר לי שלמי שיש רקע סרטני לא מומלץ לקחת ויטמינים או מולטיוטמין למטרת מניעה / חיזוק. האם יש בזה משהו? מה ההמלצה בנושא נטילת ויטמינים?
הערה: אני 10 שנים לאחר ניתוח רדיקלי של הערמונית (ללא גרורות).
בברכה,
סימון
שלום.
יש לי סרטן בשלפוחית השתן שטחי. הוא שטחי ובססקופיה האחרונה היה שטחי אך עם ממאירות שונה.
לפי מה שקראתי כל עוד הגידול הוא שטחי אך יכולה להשתנות לשטחי אחר.
מה הסיכוי של סרטן מסוג זה להיות סוג אחר לגמרי?
הוסבר לי שאין הרבה סיכוים כאלה אבל רציתי לדעת..
תודה .
עניתי.
רציתי לברר לגבי היעילות של הרימונים וסרטן הערמונית קראתי הן באתר שלך והן באתרים שונים מחקרית שצריכה יומית של שתית כוס מיץ רימונים יכולה להוריד את רמת פ.ס.א ולעכב את הישנות המחלה ומה קורה אם אוכלים רימונים רגילים ללא סחיטה האם התועלת שווה לשתית מיץ ? ומה דעתך לגבי נטילת ליקופן וכורכום?
תודה וחג שמח
הכמות צריכ הלהיות 250 מ"ל ביממה.
לגבי שאלתך בנושא הנדון שלא ראיתי שקבת תשובה:
אם היית שואל בפורם לרפואה משלימה (דר' כספי) היית כן מקבל המלצה חמה לגבי 2 התוספים שבנדון. מהניסיון שלי וההמלצות שקבלתי מהמרפאה לרפואה אינטגרטיבית / בלינסון: הכורכום וליקופן מומלצים.
חג שמח
שלום
יש לי סרטן שלפוחית השטן שטחי שחזר 3 פעמים. לאחרונה שחזר הוא חזר שטחי אך דרגת ההמאירות השתנה מעט אך עדין הוא שטחי.
הרופא שלי אמר שזה ישאר שטחי. האם יש לי סיבה לדאגה בעקבות שינוי זה?
אני במעקב כמובן. אך השאלה שלי אם בגלל שזה השתנה שהדרגה יכולה שוב להתשנות? כי לפי הרופא שאמר שבמידה והגידול שטחי הוא ישאר שטחי רוב הסיכוים.
אז רציתי לדעת אם הוא יכולה להיות ושב להיות שונה? מה הסיכוי שהוא לא יהיה שטחי? כי כרגע הוא שטחי. מה הסיכוי?