שלום,
בשל ערכי PSA 3.5-4 עברתי ביופסיה,הממצאים:
נלקחו 12 גלילים 6 מכל צד,ערמונית שמאל ללא גידול,בערמונית ימין ב4 גלילים רואים (3+3)גליסון 6.
הגידול תופס כ 20% משטח הביופסיה.
בבדיקה רקטליתערמונית קטנה מוצקית רגילה בלתי רגישה.
מימדיי הערמונית:29.7*46.1*49.2
אני בן 49
יוצע לי כנראה ניתוח,מה הסיכויים שחלילה זה כבר התפשט,
תודה על העזרה
מה זה MRI COIL ?
במה זה שונה מ - MRI רגיל?
הסבר ממצה
עכשיו אדע מה לדרוש
נלקחו 12 גלילים 6 מכל צד,ערמונית שמאל ללא גידול,בערמונית ימין ב4 גלילים רואים (3+39 )גליסון 6.
אני לא רופא וכמובן לא אייעץ לך כלום, אשתף רק מנסיוני, לפני 11 שנים התגלה אצלי עם PSA 38, גליסון 7, עברתי הקרנות ומאז מעת לעת זריקות
אגב, היום בבדיקת מעקב PSA 12.8
הגבתי רק להפחית חרדות
תהיה בריא
בן זוגי עבר טיפול בהזרקה מקומית של חומר רדיואקטיבי, מדובר כנראה בבריכתרפיה, האם יש לנקוט באמצעי זהירות ביחסי מין כגון קונדום ולאיזה תקופה לאחר הטיפול וזאת על מנת שחומר עם קרינה לא יועבר אלי?תודה רבה זיולה
בעלי צפוי לעבור כריתה ושחזור של שלפוחית השתן בעקבות גידול שיושב על השלפוחית מבחוץ.
אשמח לשמוע מאנשים שעברו הליך כזה קצת על ההתמודדות וכן האם ישנם אורולוגים שהם יכולים להמליץ שעשו זאת מנסיונם האישי.
תודה מראש.
אדגר שלום וחודש טוב
קודם כל, אני מודה על תגובתך. ברור שאתה צודק, תוספות מזון אינם תחליף למעקב וזה יכול להזיק אפילו שבן אדם חושב : לי זה לו יקרה כי אני אוכל מזון בריא ורץ קילומטר כל יום. אבל ברצוני להדגיש שיש מאכלים כמו מיץ רימונים שמאט תהליך
המחלה. זה אומר ד' סלע בעצמו בתגובות שלו. אני רק שאלתי על נבטי ברוקולי
שיש הרבה כתבות ברשת שברוקולי מואד עוזר בקשר לסרטן.
בברכה, אלכס
שלום פרופ' סלע,
אמי בת ה-78 חולת סרטן כיס השתן. יש לה גוש בצד ימין אחורי שחוסם את השופכה הימנית וכתוצאה מכך היא מחוברת לנפרוסטום כבר שנה. עברה טיפולים כימותרפיים והקרנות. הפסקה של כמה חודשים וחזרה לכימותרפיה רק עם גמזר. סובלת מכאבים בגב התחתון ובכיס השתן.
בבדיקת ה -MRI שעשתה התוצאות הן שיש עיבוי דופן כיס השתן. גוש בצד ימין אחורי של כיס השתן עם חיבור לצוואר הרחם. בגוש יש סיגנל שמוך ב-T1 ו-T2 ללא האדרה. בקיצור : עיבוי דופן בכיס השתן עם גוש נקרוטי מאחורה מימין עם חיבור לצוואר הרחם.
שאלתי היא: האם התוצאה אומרת שאין ממאירות? ומה עושים עם הגוש הנקרוטי? האם יש להסיר את כיס השתן ו/או הרחם? מה הטיפול המומלץ במצב כזה?
תודה מראש על תשובתך,
קרצינומה
תשובתך אינה ברורה. למה כוונתך "במחלה זאת הייתי מצפה להיעלמות הגוש?" האם הכוונה שאחרי הטיפול הכימותרפי היית מצפה להיעלמות הגוש?. וכשאתה אומר טיפול כזה אינו מרפא גידול שגרם לחסימה, האם אתה מתכוון שכריתה אינה מרפאה גידול שגרם לחסימה?
מצ"ב תוצאות ה-MRI. אודה מאוד אם תוכל להתייחס.
"לקבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית"
אנו שמחים להודיע, שהמפגש הקרוב יתקיים ביום ג' ה- 19/02/2013 בשעה 17:30
בבית חולים "וולפסון", קומה F , שמאלה ביציאה מהמעלית .
רופא אורח , ד"ר בנימין שלווה, כירורג אורולוג בכיר בית החולים וולפסון שבחולון .
ד"ר בנימין ירצה בפני הקבוצה על היבטים השונים של סרטן הערמונית , תפקוד מיני לאחר הטיפולים השונים בסרטן הערמונית, וכמובן ישיב לשאלות החברים.
מומלץ להגיע עם בנות הזוג
יהיה כיבוד קל
אבי סרנגה
050-5256468
Robotic.avi@gmail.com
http://www.lwpc.org.il
ZYTIGA 250 mg TablettenAbirateronacetat
לכבוד פרופסור סלע,
בעלי נפטר בחודש שחלף ממחלת סרטן גרורתי של הערמונית, יש בידי תרופה (ראה שם התרופה למעלה) יקרה זו שאני רוצה לתרום לחולה נזקק שלא יכול להרשות לעצמו את התרופה מחוסר אמצעים.
אנא צור עימי קשר למיל שלי: rachelhruby@hotmail.com
תודה
רחל