שלום
מה נחשב לבלוטה מוגדלת ?
האם 2ס"מ במפסעה נחשב למוגדל ?
אני בן 40
גל
לחברים שלום,אנחנו ממשיכים להיפגש....המפגש הבא שלנו יתקיים בחודש פברואר,ביום רביעי, 4.2.2015 בשעה 17:30 בי"ח שערי צדק ( קומה 4, מול הקפטריה ).למפגש הוזמן ד"ר דוד מרגל, מבתי החולים בילינסון ואסותא, שהתמחה בכירורגיהאורולוגית-אונקולוגית ובגילוי מוקדם ומניעה של סרטן הערמונית.נושא ההרצאה:
רפואה מותאמת אישית בסרטן הערמונית - העתיד כבר כאן.
נא שריינו תאריך זה ביומנכם והשתדלו להגיע עם בנות זוג.יהיה מעניין , מסקרן , מאתגר ומועיל .כיבוד קל ושתייה מובטחים.בברכה ובריאות לכל, בני ולדמן, מרכז קבוצת תמיכה ירושלים (0506235365
חולי סרטן הערמונית ובנות זוגם מוזמנים לפישה מאוד מענינת וחשובה בתאריך 10/12/.2015 בבית חולים מאיר בכפר סבא משעה 16.30.
הפגישה חשובה במיוחד מפני שבמסגרתה פנל של רופאים מומחים יענו לשאלות הקהל.
מאוד מומלץ לחולים "החדשים" לקחת חלק בפגישה זאת.
רצ"ב הזמנה ופרטים נוספיםץ
גם אני מחפש קבוצה עבור אחי [ כבן 59 ], אשר הובחן כחולה סרטן בשלפוחית השתן ובערמונית. להתייעצות והחלפת מיידע
שלום רב,
אבי בן 70, מושתל כליה מזה כ-5 שנים ובעקבות כך סובל מסוכרת (מאוזנת על ידי תזונה ותרופות). לפני מספר חודשים אובחן עם גידול בשלפוחית השתן.ממצאי הבדיקה הפתולוגית הראו:
high grade papillary urothelial carcinoma with focal glandular differentiation lamina propria and muscle involved by tumor
סקירות ct ו-mri לא הראו גרורות
נאמר לנו שעליו לעבור כריתה מלאה של השלפוחית ושהניתוח מורכב מאוד בשל היותו מושתל כליה (והטיפול התרופתי שניתן לו עקב כך). כמו כן נאמר לנו שאת הניתוח ניתן לבצע בבי"ח אחד בארץ בשל מורכבותו. אנחנו לצערנו "בורים" בנושא ,חוששים מאוד ואובדי עצות (גם בשל התיאור המורכב של הניתוח וגם בשל המתנה ארוכה שעומדת לפנינו עם מע' חיסונית חלשה בשל תרופות). האם ישנם בתי חולים נוספים בארץ שיכולים לבצע ניתוח כזה? האם יש מקום כלשהו בחו"ל שנוכל לבצע עם תקופת המתנה קצרה יותר? האם הוא לא אמור להיות בעדיפות גבוהה לניתוח בשל המצב?
אשמח לכל עזרה או המלצה בנושא ואיך לפעול
תודה מראש וחג שמח ובריאות לכל
מדובר באדם בן 85 עם סרטן ערמונית מתקדם גרורתי בעצמות. לא מתאים לתת טיפול כימותרפי לאדם בגילו ובמצבו אך די ברור שהזיטיגה תוכל לעזור עם פחות תופעות לוואי מהכימותראפיה.
מה עושים ?!!!
לפרופ' סלע שלום רב,
תודה רבה על המלצתך.
אבי בן 87 התחיל אתמול טיפול בAlpharadine בהדסה עין כרם.
PSA אחרון בתחילת פברואר היה 237 (עם עליה של כ-50 יח' לחודש) ומיפוי עצמות אחרון הראה גרורות מרובות בעמוד השדרה, גולגולת, כתפיים, אגן וירך.
הוא עדיין עצמאי, מאוד פעיל - כל בוקר הוא עושה התעמלות שכוללת עמידת ידיים והרמת משקולות, נוסע לסופר ולשוק, ראש צלול - משתתף בישובות, הרצאות וטיולים של ארגון ההנדסי בו הוא חבר.
הוא סובל מעייפות וחולשה קיצונית, חוסר תיאבון (בחודש אחרון משקלו ירד ב-2 ק"ג) וכבר כ-חודשיים מאבי בטן שמתחילים כשהוא שוכב לאחר ארוחת צהריים.
אני מבינה שרדיום כלוריד מחסל גרורות קיימות בעצמות, אך איונו מונע הווצרותן של חדשות ואינו משפיע על הגידול. לכן אני מחפשת אופציות טיפוליות נוספות. כפי שאני מבינה, היום קיימות 3 - abiraterone, MDV3100 ו-cabozantinib.
מנסיונך, מה מבין 3 תרופות הנייל הנה יעילה ביותר ועם פחות תופעות לווי?
האם עדיין אפשר להיכנס למחקר עם MDV3100 באיזה שהו מקום בארץ?
אם נצליח להשיג את abiraterone םר MDV3100 - האם אבי יכול לחכות חצי שנה עד תחילת הטיפול בו או שכדאי להתחיל יותר מוקדם (יש ברשותנו כדןרי abiraterone וMDV3100 שנותרו לאחר שימוש של חבר של אבי).
האם יש סיכוי שיפתח ניסוי עם cabozantinib בארץ? אם כן, איפה ומתי?
הטיפולים שהוא קיבל בעבר כללו:
לפרוסקופיה להוצאת גידול וטיפול הורמונלי ב 1997
הקרנות בשנת 2006
קזודקס, DES, ניזורל+הידרוקורטיזון.
כיום הוא מקבל זומרה פעם בחודש וזולדקס פעם ב-3 חודשים.
בתודה רבה מראש,
אלה