תבדוק דרך השר"פ של הדסה. אתה אומנם מביא התחייבות עבור הבדיקה עצמה מקופת החולים אבל כדי לקבל תור מוקדם דרך השר"פ מזמין התייעצות עם מבצעת הבדיקה עליה אתה מקבל החזר ,בהתאם לקופה ולביטוחים שיש לך.
סימון
שלום,
אבי בן 66,אובחן לפני כחצי שנה כסובל מרטן שלפוחית השתן.עבר 2 ניתוחים וטיפול בBCG.בניתוח האחרון הפתלוגיה אומרת: T2,G3.
היכן נוכל לקבל מידע מקיף על שיטות טיפול למצב זה בארץ ובעולם? (כולל כאלה שאינן כלולות בסל הבריאות וכאלה שמבוצעות רק בחו"ל)
לצערנו התקשורת שלנו עם הרופא איננה טובה,וכן העו"ס לא ממש הצליחה לסייע לנו עד כה.
אוסיף שאבי חולה פרקינסון מתקדם,מה שמוסיף למורכבות הטיפול בו.
אציין שאבי חבר בקופת החולים כללית,בעל ביטוח מושלם פלטינום.
תודה!
אני בן 64, לפני כ-12 שנה סרטן הערמונית עם PSA 38 גליסון 7, טופלתי בהקרנות וזולדקס במהלך השנים.וניתוח TURP לפני כשנה, ממצא פתלוגי של מה שהוצא: גליסון 9
כיום PSA קרוב ל-14, סיכום תשובת MRI עם סליל: " ערמונית קטנה, שככל הנראה מוסננת כולהבהישנות גידול, חשד למעורבות שלפוחיות הזרע בבסיס, כמו כן חשד לפריצה אחורית...חשד לפריצה קדמית... ללא עדות לפיזור גרמי..."
עד כמה המצב לא טוב מה אפשרויות הטיפול?
אודה על תשובה אני במתח נורא.
תודה
מצער אבל לא שמעתי על הבדיקה הזאת אלא כאן לפני חחודשיים ואני מדבר על 12 שנה 10 אורולוגים ושני פרופסורים מכובדים
נדמה לי שתשובת ה - MRI עונה לשאלת הגרורתי כן או לא, מכל מקום אם כוונתך לגרורות מחוץ לאזור האגן אז לפחות לפי CT אגן בטן מלפני 6 חודשים לא היו ממצאים חשודים, כמו גם במיפוי עצמות.
באשר לרמת הטסטוסטרון בבדיקת לפני חודש רמה 6
ושאלה מה זה טיפול " כללי " ?
פרופסור סלע, כיום, 3 שנים אחרי עם טיפול קבוע של זולדקס שוב זחילה מעלה של ה - PSA עלה ל 4.11 בקצב של הכפלה בחצי השנה האחרונה
מה אפשרויות הבדיקות טיפולים ?
מאז שעברתי ניתוח TURT, וביתר שאת לאחר שהחלתי טיפולים בBCG, אני חווה עיכוב של מספר שעות במתן שתן.
אני שותה כמויות גדולות של נוזלים (ליטר וחצי עד שניים) בשעות הבוקר, אבל השתן יוצא מעט וכהה כאילו אני מיובש. רק אחרי הצהרים הפקק משתחרר ואז אני משתין ללא הרף עד למחרת בבוקר.
בנוסף לזה כשלקחתי 2 סדורל שמתי לב שהשתן נצבע באדום (והאפקט המאלחש מתחיל) רק אחרי כשעתיים מרגע שלקחתי אותם, ואז השתן ממשיך להיות צבעוני כמעט 18 שעות.
ניסיתי להרבות באכילת פטרוזיליה ולשתות תה זקן תירס על מנת לזרז את פעולת הכליות ולשווא.
עלי לציין שאין לי שום סימני בצקת. ושאני סובל מBPH ברמה שאינה מחייבת עדיין שום טיפול.
מה עלולה להיות הסיבה לפיגור הזה? האם זה מסוכן?
התרופה URIKAL אמורה להקל על תכיפות וכאב בהשתנה באמצעות העלאת pH של השתן.
אני מעונין לקחת גם אותה, (בנוסף לאורופירין) בגלל כאבים חזקים אחרי טיפול BCG. האם העלאת pH עלולה לפגוע באפקטיביות של טיפול BCG?
לא ברור לי הטיפול. האם תוכל לציין שם הטיפול?
לכדורים שאבא שלי לוקח קוראים:
סוטנט SUTENT
אשמח לקבל עצה
אין צורך בייעוץ גנטי. אולם עלייך להיות במעקב. תדירות המעקב שנויה במחלוקת.אם ישנו סיפור של סרטן שד במשפחה של אביך, ההתייחסות שונה.בברכה,