שלום,
אבי בן 67, חלה לפני שנה בסרטן ערמונית, עבר ניתוח ומשהכאבים לאחריו לא פסקו ביצע לאחרונה בדיקת CT. האבחנה הרפואית העדכנית שניתנה לו בתום פענוח מצד פרופסור היא: "קרצינומה בדרגת התמיינות נמוכה או small cell cariconoma". עיקר ההערכה של הרופא נוטה לכיוון אותו סרטן תאים קטנים שמוזכר כאן, ובמקרה של אבי מתרכז באגן.
מהמידע באינטרנט אני לומד שמדובר בסוג נדיר מאוד של סרטן הערמונית - רק ל-1% מהחולים במחלה סובלים ממנו, ובאופן חד-משמעי הם לעולם מתים ממנו, בתוך פרק זמן קצר שבין שבעה חודשים למעט יותר משנה.
שאלותיי אליך: האם תועדו מקרים שהסתיימו אחרת, בריפוי או לפחות בתוחלת חיים "נדיבה" יותר?
מדוע מיוחסת הצלחה אפשרית לטיפול הכימותרפי (במקרה הספציפי, שבו הומלץ לו על כך, ובאלו שקראתי עליהם ברשת) כשעדיין הקביעה בכל אתר ומחקר מדברת על מוות מהיר בלי שום ספק?
והאם יש טיפול אלטרנטיבי, ניסיוני - עדיין בתחום הרפואה הקונבנציונאלית כמובן, שאולי לא כלול בסל ובשיטות הטיפול השכיחות אבל יכולה להיות לו השלכה פוטנציאלית במאבק לריפוי?
תודה רבה!
חברה מפתח למערכות חיסון עושה התחילה לפני כחודשיים שלב א על בני אדם
החברה פיתחה הורמון שהגוף מייצר אותו והוא מרפה הרבה סוגי סרטן כולל
הערמונית. לאחרונה נודע שבן אדם שסרטן התפשט בגופו ההורמון עצר את היתפשטות וזה ממינון קטן של התרופה.
פרטים ב: http://inclinicaltrials.com/cancer/01690741.aspx
אתר החברה - www.immunesk.com
PSA 6 ׁ( קודם 5.3 - הבדיקות לא נערכו באותו מקום)
FREE PSA 0.27 ׁ( קודם 1.45
האם זה תקין ?
בתודה
תגיות: news
שלום פרופסור
לקרוב משפחה שעבר לפני שנתיים ניתוח סרטן ערמונית חזר עכשיו הסרטן ויש לו גוש בבסיס של הפין שחודר לפין ולעצם האגן הסמוכה וזה מאוד מאוד כואב לו והוא סובל. הרופאים חלוקים בדיעות, חלק אומרים לתת טיפול כימותרפי וחלק אומרים קודם לתת קרינה.
הרבה תודה
אני בן 64 . לפני כ5 שנם וחצי גילו לי סרטן בערמונית עם רמת ה PSA שווה ל38 .הביופסיה שנעשתה לאחר מכן חיזקה את החשדות עם גליסון 8 .עברתי טיפול הורמונלי כ3 שנים מינואר 2008 עד ינואר 2011. באוגוסט 2008 עברתי הקרנות.אני עכשו ללא טיפול קצת יותר משנתיים.הבדיקה הראשונה אחר ההפסקת הטיפול הראה PSA שווה 0.13 ,אחר שנה הPSA הגיע ל0.56 .השנה אחרונה הPSA קפץ מ0.56 ל2 .האונקולוג בעקבות העליה המואצת הזאות , הציע לי ,במידה שהסרטן שוב תוקף , לבדוק את האפשרות לעשות טיפול cryotherapy , אחר כמה בדיקות כמו מיפוי ,CT , וביופסיה. מדובר על רופה מומחה בתחום הזה. זה במקום הטיפול הורמונלי בשלב הזה. הייתי רוצה לדעת מה דעתך על CRYOTHERAPY.ומה הייתה מציע לי בעתיד עם שוב עליה של הPSAתודה מראש
שלום רב,
אבי חולה סרטן ערמונית גרורתי.
מציעים לו לעבור טיפולים כימותרפיים.
האם עושים בארץ בדיקות התאמה לכימותרפיה? אם כן, איפה? אם לא, איפה בחו"ל ניתן לעשות את הבדיקה? האם חייבים לטוס לשם או אפשר לשלוח בדיקות נדרשות מפה?
תודה רבה