פרופ' אבישי שלום
אני בן 35, בגיל 33.5 חליתי בפרוסטטיטיס ללא ממצאים לערמונית מוגדלת,
ללא ממצאים שליליים ב u.s כליות ודרכי שתן וללא חיידקים בתרבית שתן(תרבית שלילית). הדבר היחידי שחוויתי הוא אצירת שתן למשך 24-48 שעות להתקף. כך מינואר 2012, ושוב בחודשים אוקטובר 2012 עד מרץ 2013 בממוצע של התקף אחת לחודש. עקב חלבון גבוה בשתן האבחנה של אורולוג מומחה היתה פרוסטטיטיס. ממרץ 2013 אני מטופל בדיקור עם השפעה חיובית. עדיין יש זרימה איטית של שתן אך ללא הישנות של ההתקפים עם אצירת שתן. כנראה יש קשר לסטרס.
שאלתי: 1. האם זה מרמז על סיכון גבוה יותר לסרטן הערמונית ומה ניתן לעשות כדי להקטין את הסיכון?
2. מה ניתן לעשות כדי להמנע מאותם התקפים של אצירת שתן?
אשמח להערות נוספות לפי שיקול דעתך.
אודה לתשובתך.
פרופ' סלע שלום,ראשית תודה על תגובתך.רציתי לעדכן שב 10/07 הייתי במיון על אותה הבעיה שתיארתי לעיל.בצילום סי.טי של דרכי שתן גילו אבן חוסמת בשופכה והיצרות בשופכה.אכן זו בעיה אורולוגית, לא נמצא קשר לפרוסטטיטיס.טופלתי באמצעות ניתוח בו האבן התנקזה החוצה ובוצעה הרחבה של השופכה.שוב תודה.
שלום
נאמר לי ע"י הרופא שעלי לעבור טיפולים בשטיפות בשלפוחית השתן ב BCG.
האם הטיפולים הנ"ל משפיעים על פוריות הגבר ועל התפקוד המיני?
תודה
אני לאחר הוצאת כיליה ולפני שנה ישנו גידול בסאקרום ומטופלת בסוטנט שבועיים שבוע. לתרופה תופעות לוואי קשות אבל אני מתמודדת מדצמבר לקוחת קבוע ללא הפסקה לפני שלושה חודשים עשיתי סי.טי ויצא שאין שינוי בכלל לפני כחודש וחצי התחילו כאבים די חזקים בצד ימין וכאבים בצד שמאל שהיו חזקים פחותו במעט כאבים אלו מגבילים אותי בהליכה ובכלל בתנועה. לפני שבוע עשיתי שוב פט. סיטי כי רצו לבדוק אם ישנה אפשרות לתת לי טיפול הקרנות נוספות או משהו אחר אבל מסתבר שלא ניתן כי קבלתי כבר מנה גדולה של הקרנות ותוספת עלולה להזיק. הרופא רשם לי אוטופן לכאבים ושוקל אולי להחליף לי טיפול. לטענתוהסוטנט רק שומר עלי . השאלה שלי היא האם אטוטפן יכול להזיק לי ?ואיזה עוד טיפול נוסף או אחר ניתן לקבל?. וכן ברצוני לשאול האם מדצמבר 12 זה זמן מספיק בכדי לדעת על התקדמות בטיפול.
ובני משפחותיהם
יום ראשון 14/7/2013 בשעה 17:00
באולם בית סוראסקי, המרכז הרפואי שיבא, תל השומר
7:00 התכנסות – כיבוד קל
17:00-17:30 טיפולים לשיפור התפקוד המיני בחולי סרטן הערמונית
ד“ר גיל רביב – רופא בכיר במחלקה האורולוגית ומנהל המרכז לבריאות מינית
17:30-18:00 ניתוח כריתת הערמונית באמצעות רובוט
ד“ר דורית זילברמן - רופאה בכירה במחלקה האורולוגית
18:00-18:20 הפסקה וכיבוד קל
18:20-18:40 חיים עם המחלה מנקודת ראותו של החולה
מר לני הירש – עמותת ”חיים עם סרטן ערמונית“
18:40-19:05 קרינה לסרטן הערמונית – טכנולוגיית המחר