שלום
חולה בן 67 עבר לפני שנתיים ניתוח סרטן ערמונית. באבחנה היה לו PSA 12, גליסון 7. בבדיקה אחרי הניתוח הגידול היה בתוך הערמונית ולא יצא החוצה. מאז PSA 0.04.
עכשיו בגלל תלונות והרגשה רעה עשו לו בירור ויצא שיש לו רמה נמוכה לא תקינה של טסטוסטרון. האם מותר לו לקבל טסטוסטרון? זה לא יעורר מחדש את המחלה?
תודה
Purpose: Pertinent literature regarding the potential use of testosterone therapy
in men with prostate cancer is reviewed and synthesized.
Materials and Methods: A literature search was performed of English language
publications on testosterone administration in men with a known history of
prostate cancer and investigation of the effects of androgen concentrations on
prostate parameters, especially prostate specific antigen.
Results: The prohibition against the use of testosterone therapy in men with
a history of prostate cancer is based on a model that assumes the androgen
sensitivity of prostate cancer extends throughout the range of testosterone
concentrations. Although it is clear that prostate cancer is exquisitely sensitive
to changes in serum testosterone at low concentrations, there is considerable
evidence that prostate cancer growth becomes androgen indifferent at
higher concentrations. The most likely mechanism for this loss of androgen
sensitivity at higher testosterone concentrations is the finite capacity of the
androgen receptor to bind androgen. This saturation model explains why
serum testosterone appears unrelated to prostate cancer risk in the general
population and why testosterone administration in men with metastatic prostate
cancer causes rapid progression in castrated but not hormonally intact
men. Worrisome features of prostate cancer such as high Gleason score,
extracapsular disease and biochemical recurrence after surgery have been
reported in association with low but not high testosterone. In 6 uncontrolled
studies results of testosterone therapy have been reported after radical prostatectomy,
external beam radiation therapy or brachytherapy. In a total of 111
men 2 (1.8%) biochemical recurrences were observed. Anecdotal evidence
suggests that testosterone therapy does not necessarily cause increased prostate
specific antigen even in men with untreated prostate cancer.
Conclusions: Although no controlled studies have been performed to date to
document the safety of testosterone therapy in men with prostate cancer, the
limited available evidence suggests that such treatment may not pose an undue
risk of prostate cancer recurrence or progression.
משתתפי הפורום שלום ובעיקר האחרונים שכתבו יש עוד חולים שקוראים כאן ומנסים להוסיף ידע ואם אפשר גם לתרום לאחרים
ההודעות האחרונות היו ממש לא מובנות להדיוט כמוני ואולי אני מחמיץ כאן מידע חשוב גם לי
מה זה RP למשל ?
ראשית תודה רבה על המידע המדויק והמפורט הזה, ולפילוסופיה שלי שהביאה את התגובה המקורית, אבל לפני כן קצת על היסטוריית המחלה שלי:
אני בגיל 65 לראשונה התוודעתי למחלה בשנת 2001 עם PSA 38 ויחס חופשי לטוטל 0.12 ( 12%? ) גליסון 7, עברתי סדרת הקרנות בתה"ש ( למה לא RP? כי טענת הרופאים אז כולל דעה שניה של רופא בכיר ( דר או פרפסור רמון היום ) היא שבנתונים אלה בסבירות גבוהה הסרטן פרץ את הערמונית, אם אנחנו מדברים היום 07/2013 מסופקני אם צדקו )
בהמשך קסודקס וזריקות זולדקס לכל אורך 12 השנים בתדירות שלרוב אני קבעתי אותה בהתאם להתנהגות ה-PSA
בדרך היו ערכי PSA של 37, 18, 12, ועוד.
אני חייב לציין שלאורך כל 12 השנים האלה ובביקור אצל לפחות 6 אורולוגים כולל התייעצויות עם מהטובים בתחום אף לא אחד טרח לבצע בדיקה רקטלית נוספת ו/או ביופסיה שלא לדבר על MRI+COIL בדיקה שנודע לי על קיומה לראשונה כאן בפורום לפני חצי שנה!
בדיוק לפני שנה עברתי ניתוח חלקי של הערמונית בשיטת TURP, בבדיקת ביופסיה של חלקי הערמונית שהוסרו נמצא " תאים סרטניים גליסון 9, ומאז לצערי אני עם חוסר שליטה מוחלט על השתן. נלחצתי כמובן מערכי הגליסון ושוב הלכתי להתייעצות עם רופא בכיר שביטל את דאגתי בטענה שאין משמעות לגליסון בתאים שעברו הקרנה.
ולבסוף בביקור אצל פרופסור דן ליבוביץ ( את הטובים אני מציין בשמם המלא ) ראשית הוא כן הביע דאגה עמוקה מערכי הגליסון ונשלחתי סוף סוף לבדיקת MRI עם סליל, תוצאות הבדיקה מצאו סרטן מפושט בכמה מוקדים באגן ( שלפוחיות זרע, רקטום ועוד מושגים שאני לא וכר כרגע ) עצמות וריאות ברוך השם נקיות ( ב-CT לפני שבועיים )
ולפילוסופיה שלי:
כמו שאנחנו עומדים כשווים לפני הבורא ביום מותנו כך אנו חייבים להיות שווים במלחמתנו במחלותינו, אולי אני נאיבי, אבל לא כסף ולא מידע צריך להוות יתרון בהתמודדות במחלה מהטעם הפשוט ששניהם לא זמינים במידה שווה לכל האנשים. ודוגמא ממני, ברוב עוונותי בגיל 16 יצאתי " ללמוד מקצוע " על מנת שאוכל ככל שיותר מוקדם לעזור בפרנסת המשפחה ( 11 נפשות )באופן שלמרות יכולותי ללמידה עצמית אני עדיין מתקשה בקריאת מאמרים או מקורות מידע באנגלית, וזה צריך להפחית מיכולותי " לנהל את המחלה " ?? .
אגב, כרגע אני שוב לנפשי עם טיפול הורמונלי בלבד ( ניתוח במצבי לפי פרופסור ליבוביץ מסכן חיים ), אני מפספס משהוא בניהול המחלה?
תודה רבה אם יגעתה וקראתה הכול
ובתקווה שכול חברי הפורום יוכלו לקרוא ולהסיק את מסקנותיהם הם לגבי ניהול מחלתם
רק בריאות
זאת בכלל לא שאלה , ברור שלכל אחד אחריות למחלתו אני רק טוען שהפורום צריך לשרת ולסייע לכולם גם לאלה ש - RP = כריתה רדיקלית אינו טרויאלי לכולם
בן 67
PSA 3.7fPSA 8%בדיקה דיגיטלית חריגה
erMRI 3T לפני ביופסיה - גוש 1 סמ"ק ב-PZ הימני בסמוך לרקטום עם חשד ל-ECE ללא ממצא לימפתי.ביופסיה: 6 מתוך 11 ליבות חיוביות ב-80% (כל האונה הימנית) גליסון שלוש+ארבע עם PNI. שלב T3a לאור ה-MRI.NCCN 2013.3 ממליצים על RT+ADT (ואפשר להוסיף גם ברכיתרפיה) או על RP+PLND.EAU 2013 ממליצים על RT+ADT (עוצמת ראיות A) או על RP (עוצמת ראיות C).אני שואל מה דעתך בכלל, ומה דעתך למשל על neoadjuvant ADT החל מעכשיו ל-4-6 חודשים לפחות, כאשר עוד חודש RP ומיד אח"כ RT מה שנקרא on surgical bed, האם הפרוטוקול הזה "עושה שכל" ועשוי לצמצם למינימום את סיכויי ההישנות (במחיר תופעות הלוואי)?בכל מקרה האם אתה מסכים לקביעה שכל סוג של רדיותרפיה חיצונית עדיף לעשות במכשיר ה-Novalis החדש שיש רק באסותא ובשיבא?
יחד עם זאת מהספרות שקראתי נראה ש-Ductal אמורה להתגלות בביופסיה, כלומר אין (לפחות אני לא ראיתי) בספרות תופעה שבה בביופסיה רואים רק Acinar (הסוג הרגיל) ואז ב-RP מתגלה שיש גם Ductal. בנוסף, נראה שמדובר בסרטן נדיר במיוחד, כמו שאמרת, 1 ל-1000, כך שעל אף שאכן התגלות המחלה בשלב T3 ומעלה עם PSA קטן מ-4 אלה אכן מאפיינים שכיחים פי כמה בקרב סרטן זה, עדיין אנחנו מדברים על לכל היותר אחוזים בודדים מבין האנשים בעלי T3 ו-PSA קטן מ-4 שהם Ductal, וגם אז, כאמור, זה אמור להתגלות בביופסיה. קראתי גם של-Ductal בד"כ יתנו דירוג 4+4.
בדו"ח הפתולוגי שלי לא כתוב באיזו adenocarcinoma מדובר.
אז בעצם לאור כל זאת השאלה שלי לפרופ' סלע האם אכן לאור הנתונים האלה יש הצדקה לבקש חוו"ד פתולוגית שנייה כדי לבדוק ספציפית אם אבחנה של Ductal או mixed ductal & acinar פוספסה בחוו"ד הפתולוגית הראשונה או שאולי לבקש רוויזיה מהפתולוג הראשון והתייחסות מפורשת לסוגיית Acinar/Ductal/Mixed?
שלום רב,
האם יש תופעות לוואי או בעיה אחרת כלשהי להשתמש בפרמיקסון באופן רציף לתקופה ארוכה של חודשים ?
תודה מראש.
שלום, פ' סלע
חברה מפתח למערכות חיסון עושה התחילה לפני כחודשיים שלב א על בני אדם
החברה פיתחה הורמון שהגוף מייצר אותו והוא מרפה הרבה סוגי סרטן כולל
הערמונית. לאחרונה נודע שבן אדם שסרטן התפשט בגופו ההורמון עצר את היתפשטות וזה ממינון קטן של התרופה.
פרטים ב: http://inclinicaltrials.com/cancer/01690741.aspx
אתר החברה - www.immunesk.com
אודה אם תתיחס
בברכה,
אדגר שלום
ההורמון הזה - בלוטת הטריס מפרישה אותו והוא אחראי על מערכת חיסון של הגוף.
זה לא חומר כימי אל ביולוגי, כך שסיכון של הרעלה מופחט.
מנדנון הפעולה בערך כלהלן:
על גבי תאים ממארים של הרבה סוגי סרטן - ערמונית, מעיים, שד , ראיות ודם בעיקר
נמצאים קולטנים T1/ST2 . מולקלות של ההורמן נצמדים לקולטים האלה ויוזמים תהליך APOPTOSYS - מוות מתוכנן של תאים ממאירים , אבל התאים הבראיים
אינם נפגעים. בניסויים משתפים חולי סרטן מסוגים שונים. המתרה של שלב א,
כתמיד - להוכיח שהתרופה לא גורמת נזק לגוף. כרגע נראה שלכל או כמעט לכל
החולים תיהיה השפעה על תהליך המחלה.
בברכה
לפני כשלוש שנים התגלה אצל אבא שלי סרטן ערמונית מפושט, מסוג קרצינומה, עם גרורות בעצמות. מאז הוא טופל באמצעים הורמונליים, בכימותרפיה ולבסוף באלפארדין, שלצערנו לא הועיל לו. נודע לנו על התרופה XL 184, שנקראת גם Cabozantinib, שהביאה לתוצאות טובות בניסויים קליניים בקרב חולים במצב דומה. התרופה טרם אושרה לשימוש בארץ ולא מתקיים כיום ניסוי קליני בארץ שניתן להצטרף אליו. האם ישנם ערוצים בהם ניתן להשיג טיפול בתרופה? למי ניתן לפנות ועם מי כדאי להתייעץ בנושא הזה?תודה רבה, שי
אם תרופה איננה עדיין מאושרת אף אחד לא ימכור לך אותה.אבל התרופה הזאת כן מאושרת . איננה זולה ותוכל לרכוש אותה באתר:http://www.medkoo.com/Anticancer-trials/Cabozantinib.htm
האם יש לך ניסיון עם האתר הזה? ערכתי בירור די יסודי לגבי התרופה והבנתי שהיא מאושרת בארה"ב לטיפול בסרטן בלוטת התריס בלבד. האם יתכן שהם מוכרים תרופות מזויפות?
כל טוב, שי.
הי
צריך כמובן קודם המלצה ואישור מהרופא המטפל-טופס 29ג
לאחר מכן-אפשר דרך חב' ישראמדס שעוסקת ביבוא של תרופות מחוץ לסל הבריאות
טל': 08-9322831
בהצלחה!
אני ניהלתי מחקר עם התרופה שפורסם ב Journal of CLinical Onology. האם החולה טופל ב Cabazitaxel?, תרופה כימית המוכרת, גם בסל הבריאות הישראלי בהתוויה זאת.האפשרות להשגת Cabozantinib:1. למצוא מרכז באירופה שבו מתנהל מחקר עם התרופה. אם החולה עומד בתאי המחקר, יש סיכוי של 50% שיקבלה. זה מחייב לעמוד בתנאי המחקר.2. למצוא רופא בארה"ב המוכן לרשום את התרופה.בברכה,
פרופ' סלע שלום,
האם צריכת אומגה 3 מגבירה סרטן לערמונית כפי שנטען בפירסומים האחרונים בנושא (התפרסם מחקר שטוען שקיים קשר בהסתברות גבוהה....)
אשמח לקבל התייחסותך.
בתודה.
סימון.