שלום דר'
בן 62, זה מספר חודשים יש לי הרגשת עיקצוץ ונימלול בחלק התחתון של האשכים. ע"י גירוד זה עובר אבל אחר כך מתחיל שוב. לא רואים דבר על העור והאיזור גם לא אדום או דלקתי.
כמו כן בבדיקה לפני שבוע היה לי PSA=4.68 לפני 8 חודשים 2.8
האם הגירוד יכול לגרום לPSA לעלות?
איזה בדיקות צריך לבצע על מנת לזהות את הגורם לגירוד או איזה טיפול כדאי לבצע?
תודה
האם כדאי לבצע MRI ואחר כך ביופסיה, או רק ביופסיה?
שלום פרופ'
בוצעה בדיקה רקטלית, התוצאה: דפנות גמישים וללא גושים.
בוצע גם US ערמונית בגודל 55. בדיקת PSA=4.68
יש לי היום תור לבדיקת MRI ומחר ביופסיה.
השאלה האם מספיק רק ביופסיה או לבצע גם MRI היום.
אני מבין שאם לבצע MRI כדאי שתתבצע לפני ביופסיה.
האם בדיקת MRI ויום לאחר מכן ביופסיה זה בסדר, השאלה האם ה MRI לא ישפיע על בדיקת הביופסיה בסמיכות כזאת.
עברתי בעיון על התשובות של הפרופסור ולדעתי הוא מנהל את הפורום בצורה עיניינית לא עונה לשטויות אך עונה באדיבות עם מידע מועיל לשאר. רק בדיפדוף בין כל השאלות ניתן לקבל תשובות על רוב השאלות שרצינו לשאול ואפילו יותר.
זה הפורום בין הבודדים שמנהל הפורום עונה כמעט על כל שאלה ובזמן. בפורומים אחרים יש הרבה שאלות שכלל לא ענו להם ונראים כפורום נטוש.
לדעתי צרין לתת לכל פורום ציון המורכב מהפרמטרים שציינתי ומקווה שאיזה חלוץ יקח את הרעיון ויחייב כל פורום בהצגת הדירוג, אולי גוגל תוכל לעזור כאן.
לסיום פרופ' אבישי סלע, תודה על ניהול הפורום בצורה מועילה ומענינית
לגבי הגירוד לאיזה סוג רופא כדאי ללכת לבירור?
שתי שאלות שקשורות אחת לשניה:
1) בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי השבוע התוצאה של ה-PSA הייתה 5.95.
אני מבצע את הבדיקה באופן סדיר משנת 2002. הערכים של ה-PSA נעו כל הזמן בין 2.0 לבין 3.5
בשלוש הבדיקות האחרונות התקבלו התוצאות הבאות: 3.3 בתחילת 2012, 3.7 בינואר 2013 ועכשיו בתחילת אוגוסט 2013 זה קפץ ל-5.95.
אני בן 66.
השאלה הראשונה שלי:
האם הקפיצה הפתאומית הזאת של ה-PSA מצביעה, חלילה, על סכנת מחלת הסרטן, או שיכולה להיות לכך סיבה אחרת, "מרגיעה" יותר?
2) בדרך כלל אני מבצע את בדיקת ה-PSA פעם ב-10 – 12 חודשים בממוצע.
הפעם הקדמתי ובצעתי את הבדיקה האחרונה כחצי שנה אחרי הבדיקה הקודמת.
הסיבה לכך הייתה המלצתו של האופטומטריסט שלי, אשר טען שהוא עוסק גם באירדיולוגיה, ובבדיקה האירדיולוגית – צילום שתי העיניים במחשב שלו – הוא ראה שיש גן עירני בערמונית שלי, ולכן כדאי בדחיפות לפנות לרופא ולבצע הבדיקות הנדרשות.
השאלה השניה שלי היא:
האם אכן ניתן לראות דברים מהסוג הזה באמצעות הבדיקה הנ"ל או שאין שום קשר בין הערך הגבוה של בדיקת ה-PSA שלי לבין דברי האופטומטריסט/האירדיולוג, ומדובר בצירוף מקרים גרידא?
ברגשי תודה,
חיימי
לא ציינת בן כמה אתה. הערכים שלך אינם מדאיגים בכלל. חשוב שלא לקיים יחסי מין (/פליטת זרע) לפחות שבוע לפני בדיקת PSA . אמנם רופאים טוענים שרצוי להימנע מיחסים 24 שעות לפני הבדיקה אבל מניסיון שלי יחסי מין שבוע לפני הבדיקה משפיעים מאוד על התוצאה. תחזור על הבדיקה כאשר אתה מתנזר שבוע.
תודה על התשובה.
לפי הנתונים עד כה האם יש לנו סיבה לדאגה?
ומהי החדירה העצבית המפורטת בביופסיה?
ישנה פורמולה המחשבת את הסיכוי להינשות המחלה ומידת פיזורה. צריכים את כל נתוני המחלה בכדי להציב ולקבל ההערכה.לא ניתן להעריך כעת מעבר למה שכתבתי.אהתשובות שלני מנסות לענות על שאלות בסיסייות היכולות לעניין משתתפים אחרים. אין המדובר בייעוץ פרטני.בברכה
לגבר צעיר יש סרטן ערמונית וגרורות בעצמות. עד עכשיו טופל בהורמונים אבל עכשיו המרקר עלה הרבה והצילומים יותר גרועים. לפני חודשיים התחילו לרדת לו הטסיות והגיעו עד 40000. עשו לו ביופסיה של העצם ויצא שהכל תפוס מהסרטן. אמרו לו שבגלל זה הוא לא יכול לקבל כימותרפיה והתחילו לו תרופה אבירטרון אבל זה לא עוזר לו והספירה יורדת והמצב לא משתפר. האם לא שווה לנסות לתת לו כימותרפיה ואולי זה יעזור ואז מח העצם יתפנה מהגידול והטסיות יעלו?