בעלי קיבל תשובה השבוע לאחר ביובציה שיש לו גידול סרטני בערמונית. הוא בן 56,מדד גליסון 3+3, PSA 5.5 שעלה ב1.2 מהבדיקה הקודמת שנעשתה לפני שלושה חודשים.הרופא מקופח ששלח אותו לבדיקה אמר לו שבגילו עדיף לו לעבור כריתה.הוא אמר לנו לקרוא באינטרנט חומר ולהחליט לפי זה למי ללכת.התורים לשני רופאים שקבענו הם רק בנובמבר.האם זה לא מאוחר מידי???
קראנו על הרובוט ואשמח מאוד לשמוע ממי שעבר כריתה באמצעות הרובוט לספר לנו על המלצות לרופאים וכמו כן בעד ונגד כריתה עם רובוט.
מכיון שאני מודעת שבאתר כגון זה יש אתיקה מקצועית אשמח לקבל למייל שלי המלצות על רופאים מאנשים שעברו כריתה.
leviazz@gmail.com
קראתי המון על רימונים והסגולות הרפואיות לגבי סרטן הערמונית ורציתי לדעת אם יש הבדל מבחינה תועלת מקסימאלית בין שתית כוס רימונים סחוט או אכילת רימון שלם לא סחוט?
שלום רב,ברצוני לשאול מדוע טיפול בשיטת יוניתרמיה שאותו עברתי לאחרונה אינו מוסבר ומתואר באתר של האגודה למלחמה בסרטן ואילו הטיפול הישן בסינרגו מוסבר ומתואר.הטיפול שעברתי היה קל מאוד לאחר שכבר עברתי מספר טיפולים שונים ומשונים .אני כעת כשנתיים לאחר הטיפול - יוניתרמיה ולאורך כל התקופה בדיקות הציסטולוגייה תקינות.חבל שבאתר אתם לא מראים תמונה עדכנית על כל סוגי הטיפולים החדשים הקיימים.מה עוד ששני הטיפולים המובילים בעולם הם של חברות ישראליות והטיפולים שלהם מכוסים בטופס 17אני חושב ששם החברה השייכת ליוניתרמיה נקראת אלמדיכל
שלום פרופ'
סוג החומר המוזרק: האם יש סוגי מיפויי עצמות שונים או שיש בדיקה זהה אחת וכזאת מתבצעת בכל המכונים/בתי-חולים?
סוג המכשור הרפואי: האם יש הבדל בין בתי החולים המבצעים את הבדיקה ברמת המכשור? אם כן תוכל לדרג את סוגי המכשור הרפואי?
כמה הבדיקה הזאת מהימנה?
תודה
תוכל אולי לציין באיזה מכון בודקים עם SPECT?
כמעט בכל מכון בבית-חולים גדול.
שלום, לפני 4 שנים עברתי ניתוח רדיקלי של ערמונית בגלל סרטן. מרגיש טוב , PSA 0
בשנת 2010 היו סימני דם בשתן , עשיתי US ו CT ולא מצאו כלום חוץ מציסטה בכליה.
יש לי רק דחף להשתין בכמויות קטנות במשך כשבוע בערך כל חצי שנה , זה עובר
ומתן שתן בסדר גמור. התלוננתי על זה לאורולוג והוא שלח אותי ל US. הנה התוצאות:
בכליה הימנית הודגמה ציסטה כ 10 ממ, הודגם מבנה נוזלי קטן עם מוקד אקוגני בתוכו
בגודל 8 ממ, מתאים לציסטת חלב סידן. בכליה השמאלית הודגפ מבנה נוזחי בגודל 11 ממת תיתכן ציסטה קטנה. כיס שתן תקין. האורולוג שלח אותי לעשות CT של בטן
וכליות. שאלה שלי האם זה יכול להיות משהו אונקולוגי בכליה? תודה רבה מראש
תודה רבה על התשובה. מצאתי תוצאות של שנת 2010: ציסטה קליפתית קטנטנה הודגמה אחורית בכליה הימנית. ציסטה קטנטנה נוספת הודגמה לטרלית בכליה השמאלית.
כרגע אורולוג שלי שולח אותי ל ANGIO CT
בברכה
שלום,
אני בת 73.
ב-30.6 נכרתה כליה ימנית והשופכן, דוח הפתולוגיה אבחן תאי TCC תאי מעבר שאת אפיתל מדרגה 3.
נמצאו בCT קשריות בראות.
אני סובלת ממחלות רקע שונות (לחץ דם, סכרת, ארטריטיס, אנמיה, קוליטיס, בקע סרעפתי).
הטיפול שהומלץ הוא כמוטרפיה : ציספלטין+גמזר.
האם זהו הטיפול המועדף? האם יש טיפול אחר? מהם סיכויי הצלחה של הטיפול?
בתודה מראש
רותי
שלום וברכה,
תודה על התשובה המהירה.
האם ניתן להפגש איתך ליעוץ נוסף , כדי לקבל יותר נתונים לגבי הטיפול והשלכותיו ובכלל?
(ב-18.8.13 השארתי הודעה במשיבון)
בברכה ותודה
רציתי לשאול האם טיפול כימותרפי בציספלטין+גמזר עלול:
1. לגרום לחרשות בלתי הפיכה? ואם כן מה הסיכויים?
2. לגרום לפגיעה בכליות? אם כן מה הסיכויים? האם היא בלתי הפיכה?
3. האם ואיך אפשר להמנע משתי התופעות הנ"ל?
4. מהן הבדיקות שרצוי לבצע לפני תחילת הטיפול?
בתודה ובברכה
גיל 57 בריא, בוצעה ביופסיה לאחר PSA = 4.5, חופשי 0.11
הוסבר על ניתוח הסרה רדיקלי.
1. האם יש סטטיסטיקה כלשהיא בארץ על הצלחות בניתוח. הכוונה באי פגיעה בדרכי השתן ואימפוטנציה - באחוזים (הצלחה בהסרת הערמונית והסרטן ברורה)
2. יש יכולת להעריך תוחלת חיים ללא ניתוח?
מצ"ב בדירה פתולוגית
תוצאותיה: 7 Gleasons
ממצאים פתולוגים
מאונה שמאלית 8
מאפקס שמאל 2
מאונה ימנית 8
מאפקס ימין 2
1211 - שמאל - 4 גלילי רקמה באורך בין 1.5 עד 1.8 סמ
1212 - 4 גלילי רקמה 1.8 סמ כל אחד
1213 אפקם שמאל - 2 גלילי רקמה 1.8 סמ כל אחד
1214 ימין - 4 גלילי רקמה באורך בין 1.5 עד 1.8 סמ
1214 - 4 ג לילי רקמה באורך 1.8 סמ
1216 - אפקם ימין - 2 גלילי רקמה 1.7 סמ כל אחד
box1 + box2 in totla 10 cores of prostatic tissue showing stromal and glandular hyperplasia
box3 RT: 8 cores of prostatic tissue, 5 of them are involved by prostatic adenocarcinoma, gleason's 3+4=7,
the adenocarcinoma occupies approximately 40% of them five cores volume.
box4 (rt apex): tow cores of prostatic tissue showing stromal and glandular hyperplasia,
foci of bazel cells hyperplasia, and area with mild chronic inflammation
האם לקיחת נקסיום nexium נגד ריפלוקס יכולה לגרום לעליית ה PSA?