שלום פרופ'
אחרי ביופסיה שלילית, כמה זמן צריך להמתין עד לבדיקת PSA וביופסיה חוזרת? הביופסיה החוזרת מפני שנמצאו ממצאים חשודים ב MRI.
תודה
ושנה טובה
תודה רבה לך,
אבי בן 88, אדם מיוחד במינו, בריא בד"כ, אובחן בסרטן הערמונית לפני 16 שנה. מאז עבר טיפולים הבאים: - לפרוסקופיה להוצאת גידול וטיפול הורמונלי ב 1997 - הקרנות ב-2007 החל מ2009 חלה עליה איטית ברמת ה-PSA ועקב כך הוא קיבל 3 טיפולים הורמונלים שכל אחד מהם מתי שהו הפסיק להשפיע: קזודקס DES הידרוקורטיזון + ניזורל מאז שנה שעברה בדיקות הדמיה הראו גרורות בעצמות. הוא גם מקבך זריקת זולדקס פעם ב-3 חודשים וזומרה פעם בחודש.
הוא סובל מעייפות, עצירות (מאז 2012 כשטופל ב-Tasquinimod בבית החולים הדסה עין כרם) ומאז סוף ינואר 2013 הוא מתלונן על כאבי בטן.
מאז חודש נובמבר 2012 ועד מרץ 2013 PSA שלו עולה בכ-50 יח' לחודש. במיפוי עצמות שבוצע בינואר 2013 רואים גרורות בעמוד השדרה, אגן, צלעות, כתפיים וגולגולת. מאז מרץ ועד עכשיו הPSA עולה בכ-100 יח' לחודש.
עכשיו ה-PSA הנו מעל 900.
ממרץ ועד אוגטסט 2013 הוא קיבל טיפול באלפרדין בהדסה עין כרם בירושלים. בחודשיים אחרונים קיבל מנות דם מכוון שהמוגלובין שלו היה מתחת ל-8.
עכשיו כאבי בטן שלו נמשכים כ-6-7 שעות, הוא מקבל 40 טיפות tramadol שלא תמיד עוזר. ביומיים האחרונים כרבע שעה אחרי שמקבל טיפות הוא מקיא. הכאבים יותר חזקים בשכיבה, הוא משתדל לא לשכב. בימים יותר טובים הוא יוצא מהבית לשוק או להרצאות בעמותה המדסית בה הוא חבר, משתדל לעשות התעמלות.
משפחה של חבר שלו מוכנה למסור לנו בקבוק כמעט מלא של כדורי MDV3100 וחצי בקבוק של Abiraterone.
אני מבינה שמכוון שטופל בניזורל, התגובה עלולה להיות פחות משמעותית, אבל עדיין קיים סיכוי לתגובה.
מה אתא ממליץ לעשות?
בתודה רבה מראש,
רוזה
שלום
אבי החל טיפול אריבטרון אך נגמר לנו המלאי לפני יומיים.
היום כמעט התעלף פעמיים , היו לו הזיות ולא יכול לעמוד על הרגליים (אמש עוד יכל ללכת ולצאת)
השאלה אם זה כתוצאה מתופעות לוואי של התרופה או שזה כתוצאה מהפסקת הטיפול.
רכשנו כדורים שאמורים לקבלם מחר או ביום א - השאלה אם להמשיך את הטיפול אם לאו.
תודה על תשובה מהירה
אבי קיבל אבירטרון במהלך 5 חודשים והפסיק לפני שבוע מכוון שהPSA עלה מאוד (מעל 1000) וכאבים התפשטו והתחזקו.
האם וכמה זמן צריך להמשיך טיפול בפרדניזון?
אונקולוג שלו ניסה לשכנע אותו לעשות שוב טיפול באלפרדין (הוא קיבל אותו במהלך 6 חודשים בשנה שעברה), אך אבי לא הסכים מכוון שלדעתו זה לא עזר לו בעבר, אך גרם לסבל. הרופא כבר חצי שנה ניסה לשכנע אותו לעשות כימותרפיה עדינה, אך אבי תמיד סירב. אתמול הוא איך שהוא הסכים. כבר לפני שנה כשהוא היה הרבה יותר חזק וה-PSA היה 125 רופא אחר אמר לי שזה לא מתאים לאדם בגילו (88). האם יש טיפול כל שהו בשלב זה שאתה ממליץ? תודה רבה, רוזה
צריך המלצה לתרופה מהרופא המטפל וטופס 29ג חתום ע"י הרופא, ניתן לפנות לחב' ישראמדס המייבאת תרופות מחוץ לסל הבריאות.
טל': 08-9322831/2
בהצלחה!
אבא שלי אובחן עם סרטן הערמונית שלב6 מה זה אומר? עד כמה זה מסוכן? חייב ניתוח? מה ההשלכות? מצטערת על כל השאלות לפני השבת ותודה על המקום לפנות אילו.
ערב טוב ותודה על תשובתך. psa 6.26 בדיקה רקטלית נפח 40 סמק ללא נוקשות סימטרית גבולות ערמונית שמורים ערמונית מובילית כן גוש לא נמוש בדיקת trus נפח 38.7 אורך 4.1 גובה 3.6 רוחב 5 בדיקת סי.טי התרשמות ללא עדות פיזור משני שאר ממצאים תקין . מיפוי עצמות אין עדות לפיזור גרורתי בשלד
שלום,
רציתי לשאול האם טיפול כימותרפי בציספלטין+גמזר עלול:
1. לגרום לחרשות בלתי הפיכה? ואם כן מה הסיכויים?
2. לגרום לפגיעה בכליות? אם כן מה הסיכויים? האם היא בלתי הפיכה?
3. האם ואיך אפשר להמנע משתי התופעות הנ"ל?
4. מהן הבדיקות שרצוי לבצע לפני תחילת הטיפול?
בתודה ובברכה
רותי
כמה זמן אחר ביופציה הערמונית אפשר לבדוק שוב את הPSA .ידוע לי שאחר הביופציה הPSA עולה בצורה משמעותיתתודה מראש
יש לי שאלה בנוגע לסרטן הפין, קודם כל אני בן 15, אני יודע שזה לא סביר לגלות את סרטן הפין אצל נער בן 15, אבל אני רוצה לשאול, הופיעו אצלי נקודות קטנות מאוד מתחת לראש הפין, בצבע לבן-אדמדם, בהתחלה לא התייחסתי לזה, אבל ראיתי שזה לא נעלם, רציתי לשאול מה יכול להיות הגורם לזה, והאם כדי להבדק אצל רופא מומחה, חשוב לציין ששאר התסמינים לא הופיע אצלי, דימום וכו', אם תוכל לומר לי בפשטות מה יכולה להיות הביעה ומה הפתרון אני אשמח מאוד,
תודה.
אני בן 59 עקב כאבים חזקים בגב נאלצתי לגשת לרופא דחוף בגלל כאבים שהלכו והתחזקו בגב,הכאבים בגב הקרינו לחזה ועשו לי ביובציה בגב,והתברר שיש לי סרטן הערמונית עם גרורות בעצמות,היני מקבל כרגע הורומנים + זריקה אחת ולחודש ואחת ל3 חודשים,בנוסף לזה אני מקבל גם מינון נמוך של הורמון נשי.
השאלה שלי היא מה הסיכויים שיוצאים מהמחלה הזאת?כי לפי מה שהבנתי שאם הסרטן מתפשט בעצמות אז אי אפשר לצאת מיזה,והסיכוי להינצל נמוך מאוד...
ורציתי לשאול כיאילו מה התוכלת החיים של בנאדם עם גרורות בעצמות ובמצב זה.
תודה והמשך יום טוב
מכיוון ובעלי צריך עפ"י המלצת הרופאים לעבור הקרנות לטיפול בסרטן הערמוניתרציתי לבדוק האם מישהו יודע את ההבדל בין שיטת ההקרנות בתל השומר לעומת בילינסון. ידוע לי שבבילינסון הטיפול הוא יוםיומי במשך כחודשיים ואילו בתל השומר יפעם בשבוע במשך חודשיים. מה יותר יעיל? האם יש הבדל בחוזק הקרינה בכל פעם? מה עדיף?