שלום
אני הולך לבצע ביופסיה ראשונה לערמונית כנראה באסף הרופא.
ממה שקראתי גם אם מקבלים תשובה שלילית עדיין יש סיכוי לגידול סרטני מכיון שיתכן שהאזור הנגוע לא נדגם. ואז מקובל לחזור על בדיקת הדם ו DRE ולפי התוצאה להחליט על ביופסיה נוספת.
לפי הבנתי מקובל לקחת 12 דגימות. האם אפשרי וכדאי לבקש לקחת יותר דגימות על מנת להגדיל את דיוק הביופסיה? למרות שזה מגדיל גם את הסיכון לזהום
גם במקרה של תשובה חיובית האם מס גדול יותר של דגימות לא יגדיל את רמת האבחון?
בברכת חג שמח
ויקטור
שלום פרופ'.
א. עברו 12 שנים לאחר ניתוח רדיקלי ה PSA עלה בהדרגה מ0.01 וכיום 0.25 (עם עליות וירידות). האם לבצע MRI למיטת הערמונית? האם ברמות PSA כאלה ניתן לראות ריקמה חשודה ואם כן נדרשת ביופסיה לאחר מכן? האם יתכן ריקמה שפירה שאחראית על העליה ב PSA?
ב. יש אפשרות לבצע MRI במבנה נייד באשדוד .האם יש הבדל באיכות בדיקת MRI במכשיר של בית החולים לבין המבנה הנייד? (מדובר בבית חולים פרטי ומוכר בת"א אך באשדוד הבדיקה אפשרית רק במבנה נייד כאמור.
בתודה.
מן הסתם, מוסד שמבצע את הבדיקה צבר ניסיון. תפקידי הוא להאיר בעיות ולא להמליץ על מבצעי הטיפול הרפואי.בברכה,
בביופסיה דרך הרקטום לא צריכה להיות בעיה.בברכה,
שלום,
1. האם הגיוני שרק בזריקה השלישית של סופרפאקט החולה יפתח תופעות לוואי קיצוניות (חרדה, עצבנות, גלי חום חוסר שקט) או שצריך למצוא מקור אחר?
2. האם ידוע על תרופה ספציפית נוגדת דיכאון שמקלה ספציפית על חולי סרטןה ערמונית? למשל, מה עדיף, סרוקסט או ציפרלקס? לכל תרופה יש תופעות לוואי ולאור הסבל מתופעות הלוואי של הטיפול, מנסים להימנע מהן.
3. קראתי במחקר על סרטןה שד שתרופות נוגדות דכאון בשילוב עם טמוקסיפן מעלות את שיעור התמותה. נעשה מחקר דומה בקרב נוטלי הטיפול ההורמונלי לסרטן הערמונית?
4.בן 70+ עם גרורות באגן ובלימפה וחשד לגרורה בריאה. ה-PSA הראה ירידה תמידית. החודש פעם ראשונה שעלה מ1.20 ל-1.42. האונקולוג השאיר לנו הודעה לבצע סי טי ולהגיע לתור הבא כמקובל (בעוד חודשיים). בסיטי הראשון ביצעו פרוטוקול יסודי בלי ועם חומר ניגוד לבטן חזה אגן וראש. האם גם כעת חשוב לבצע פרוטוקול דומה? - מנסים להימנע מקרינה מיותרת.
בתודה וחג שמח.
אני בן 51 ובריא, אין הסטוריה של סרטן ערמונית במשפחה.
לפני שבוע הלכתי לאורולוג בכיר במכבי (פרופסור) לבדיקה שגרתית והוא המליץ לי לבצע ביופסיה באסף הרופא בשל העליה בערכי PSA.
אין לי כאבים או בעיות חדשות בהשתנה , מאז שאני זוכר את עצמי אני צריך ללכת לעתים דחופות לשרותים, בלילה בדר"כ לא קם לשרותים.
הבדיקה הרקטאלית תקינה +1
בדיקת הpsa לפני שבוע 5.11
בספטמבר 2011 2.79
במרץ 2010 1.66
ביוני 2004 0.62
בשל הסיכוי לזיהום וחיידקים עמידים לאנטיבוטיקה האם כדאי ללכת לרוץ לבצע ביופסיה או לבצע שוב פעם בעוד חודשיים בדיקת דם ואז להחליט ? (יתכן שקיימתי יחסים יום יומיים לפני הבדיקה האחרונה)
תודה